Artikel top billede

Danske købmænd er vilde med Facebook: Sælger varepartier direkte til kunderne

Lokale købmænd har stor succes med at sælge større varepartier via Facebook, og tendensenbreder sig over hele landet. Det kan være med til at sikre overlevelse, lyder det fra købmandsorganisation.

Tilbudshungrende danskere har fået øjnene op for, at der også i forhold til dagligvare er begyndt at dukke solide tilbud op via Facebook.

Typisk er det større varepartier, som købmændene afsætter til deres stigende antal følgere på Facebook, som med et 'ja tak' i kommentarfeltet bekendtgører, at de gerne vil købe varen og selv kan hente den.

"Det breder sig med lynets hast i øjeblikket. Man bruger de sociale medier til at understrege butikkens betydning i lokalsamfundet. Det starterede for få år siden, og det ser kun ud til at fortsætte," lyder det fra John Wagner fra De Samvirkende Købmænd til Finans, der samtidig peger på, at det kan være med til at sikre overlevelsen for mange forretninger.

Han fortæller, at det vidner om en bevidst strategi, når en Midtjysk Spar-købmand kan få 25.000 følgere på mediet.

Læs også: Den danske e-handel bulder fortsat frem, men flere mørke skyer trækker sig sammen i horisonten

Opslagstavlen og mødestedet hos de lokale købmænd bliver i stigende grad overtaget af de sociale medier, forklarer John Wagner overfor Finans.

Han gør dog samtidig opmærksom på, at butikkerne skal være bevidst om, hvordan og til hvad de bruger sociale medier. Derudover skal købmændende også være helt skarpe på regler og vilkår i forhold til markedsføring og forbrugernes rettigheder, når de sælger via den alternative kanal.

Også flere af de store supermarkeder tilbyder såkaldte 'ja tak'-tilbud via Facebook, fortæller John Wagner til Finans.

Læs også: Ny EU-lov vil gøre det mere gennemsigtigt og fair at sælge produkter via platforme som Amazon: Det kommer aftalen til at betyde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere