Artikel top billede

Danske købmænd er vilde med Facebook: Sælger varepartier direkte til kunderne

Lokale købmænd har stor succes med at sælge større varepartier via Facebook, og tendensenbreder sig over hele landet. Det kan være med til at sikre overlevelse, lyder det fra købmandsorganisation.

Tilbudshungrende danskere har fået øjnene op for, at der også i forhold til dagligvare er begyndt at dukke solide tilbud op via Facebook.

Typisk er det større varepartier, som købmændene afsætter til deres stigende antal følgere på Facebook, som med et 'ja tak' i kommentarfeltet bekendtgører, at de gerne vil købe varen og selv kan hente den.

"Det breder sig med lynets hast i øjeblikket. Man bruger de sociale medier til at understrege butikkens betydning i lokalsamfundet. Det starterede for få år siden, og det ser kun ud til at fortsætte," lyder det fra John Wagner fra De Samvirkende Købmænd til Finans, der samtidig peger på, at det kan være med til at sikre overlevelsen for mange forretninger.

Han fortæller, at det vidner om en bevidst strategi, når en Midtjysk Spar-købmand kan få 25.000 følgere på mediet.

Læs også: Den danske e-handel bulder fortsat frem, men flere mørke skyer trækker sig sammen i horisonten

Opslagstavlen og mødestedet hos de lokale købmænd bliver i stigende grad overtaget af de sociale medier, forklarer John Wagner overfor Finans.

Han gør dog samtidig opmærksom på, at butikkerne skal være bevidst om, hvordan og til hvad de bruger sociale medier. Derudover skal købmændende også være helt skarpe på regler og vilkår i forhold til markedsføring og forbrugernes rettigheder, når de sælger via den alternative kanal.

Også flere af de store supermarkeder tilbyder såkaldte 'ja tak'-tilbud via Facebook, fortæller John Wagner til Finans.

Læs også: Ny EU-lov vil gøre det mere gennemsigtigt og fair at sælge produkter via platforme som Amazon: Det kommer aftalen til at betyde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere