Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Den danske e-handel bulder fortsat frem, men flere mørke skyer trækker sig sammen i horisonten

2018 blev et godt år for den danske e-handel 2018, men flere tendens kan give grund til bekymring.

Små 200 millioner varer har danskerne købt hjem via de digitale e-hylder igennem 2018, hvilket i alt udløste næsten 130 milliarder kroners omsætning i de danske e-butikker.

Det skriver FDIH i selskabet årlige e-handelsanalyse.

I forhold til forrige år er det en rekordstigning for danskernes købelyst online med et mersalg på næsten 15 milliarder kroner i forhold til 2017.

”Det er et meget flot resultat, som endnu en gang viser, at nethandel er blevet helt naturlig for forbrugerne – hvad enten de skal købe dagligvarer eller rejser,” siger Niels Ralund, adm. direktør i FDIH, som står bag E-handelsanalysen.

Rent procentuelt er den årlige udvikling dog den laveste i de seneste otte år med en samlet vækst på 13 procent.

Se også: Ny rapport: Danskernes e-handel runder 140 milliarder kroner i 2018 - få hele rapporten her

Mobilen og udlandet vinder andele

Mens desktop-maskiner fortsat er de mest populære, når der skal handles på nettet, vinder mobilen terræn, når der skal søges efter indkøb online.

I 2018 blev 51 procent af søgninger efter nye produkter foretaget på en pc eller en mac, mens smartphonen blev anvendt i 28 procent af søgningerne. I den disciplin er tabletten nu nede på 17 procent.

Når der skal betales, er desktop-computeren mere populær - over tre ud af fem handler afsluttes på pc’en eller mac’en.

Mens den danske nethandel vinder frem, køber danskerne stadigt flere og flere varer i udlandet.

I 2018 gik en tredjedel af online-omsætningen til udenlandske e-butikker, mens andelen i 2013 kun var lidt over en fjerdedel.

Den udvikling bekymrer FDIH-direktør Niels Ralund, som ser en voksende udfordring for danske e-butikker:

”Den stigende digitale grænsehandel presser virkelig de danske virksomheder, og hvis det fortsætter, risikerer vi at miste arbejdspladser og penge til fællesskabet,” forklarer han mens han samtidig kritiserer tjenester som den amerikanske-kinesisk Wish for at snyde med moms- og toldregnskaberne.

Danskernes tre foretrukne netbutikker er Zalando, Amazon og H&M som tegner sig for henholdsvis 3,4, 2,0 og 1,9 procent af den danske nethandel i 2018.

Hele rapporten kan læses på FDIH hjemmeside.

Læs også: Konkurrerende algoritmer kan 'samarbejde' om at hæve priserne på nettet: “Det risikerer i sidste ende at skade forbrugerne”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere