Bitcoin-kursen stryger pludselig til vejrs igen: Nu på højeste niveau siden november

Bitcoin-kursen er pludselig steget så meget, at den nu er på højeste niveau siden november.

Den stærkt volatile kryptovaluta bitcoin er pludselig strøget til vejrs i en grad, der gør, at kursen nu er på det højeste niveau siden november i fjor.

Bitcoin-kursen steg mandag ifølge Bloomberg pludselig 23 procent til 5.078 dollar på Hong Kong-markedet.

Analytikere og branchefolk kunne ikke finde nogen oplagt årsag til den pludselige kraftige stigning, hedder det.

I kølvandet på den kraftige stigning i bitcoin-kursen steg også prisen på andre kryptovalutaer som ether, ripple og litecoin.

“Værdien af digitale aktiver, som følges af CoinMarketCap.com steg med 17 milliarder dollar på en enkelt time,” skriver Bloomberg.

Det er efterhånden velkendt, at det uregulerede marked for kryptovaluta bevæger sig kraftigt op og ned, og derfor er kraftige udsving i kurserne ikke noget nyt.

Ifølge Bloombergs markedsspecialister har handlen med kryptovalutaerne imidlertid været meget afdæmpet i de seneste måneder, hvor investorer har afventet en normalisering af handlen, efter de seneste års hektiske kryptovaluta-’feber.’

Her steg ikke mindst værdien på bitcoin eksplosivt, og den rundede på et tidspunkt 20.000 dollar - men endte med at eksplodere og dykke meget kraftigt.

Det kan du læse mere om her: Festen slut for bitcoin: Er dykket 62 procent siden december

Til Bloomberg siger partner i blockchain-selskabet Kenetic Capital, Jehan Chu, at bitcoin- og kryptovaluta-markedet er meget ‘følelsesmæssigt drevet.’

“Det er stadig meget båret af bølger af entusiasme. Jeg tror ikke, at den nuværende stigning handler om andet en midlertidig entusiasme,” siger han.

Læs også:

Kapitalfond pumper 200 millioner kroner i dansk-stiftet kryptovaluta-firma

Ny afgørelse: Danske krypto-børser skal udlevere data om alle handler til Skattestyrelsen

Sydfynsk milliardær skyder penge i Lars Seiers kryptoprojekt: "Jeg tror ikke på kryptovalutaer, men jeg tror på blockchain-teknologien"

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.