Artikel top billede

Bitcoin-kursen stryger pludselig til vejrs igen: Nu på højeste niveau siden november

Bitcoin-kursen er pludselig steget så meget, at den nu er på højeste niveau siden november.

Den stærkt volatile kryptovaluta bitcoin er pludselig strøget til vejrs i en grad, der gør, at kursen nu er på det højeste niveau siden november i fjor.

Bitcoin-kursen steg mandag ifølge Bloomberg pludselig 23 procent til 5.078 dollar på Hong Kong-markedet.

Analytikere og branchefolk kunne ikke finde nogen oplagt årsag til den pludselige kraftige stigning, hedder det.

I kølvandet på den kraftige stigning i bitcoin-kursen steg også prisen på andre kryptovalutaer som ether, ripple og litecoin.

“Værdien af digitale aktiver, som følges af CoinMarketCap.com steg med 17 milliarder dollar på en enkelt time,” skriver Bloomberg.

Det er efterhånden velkendt, at det uregulerede marked for kryptovaluta bevæger sig kraftigt op og ned, og derfor er kraftige udsving i kurserne ikke noget nyt.

Ifølge Bloombergs markedsspecialister har handlen med kryptovalutaerne imidlertid været meget afdæmpet i de seneste måneder, hvor investorer har afventet en normalisering af handlen, efter de seneste års hektiske kryptovaluta-’feber.’

Her steg ikke mindst værdien på bitcoin eksplosivt, og den rundede på et tidspunkt 20.000 dollar - men endte med at eksplodere og dykke meget kraftigt.

Det kan du læse mere om her: Festen slut for bitcoin: Er dykket 62 procent siden december

Til Bloomberg siger partner i blockchain-selskabet Kenetic Capital, Jehan Chu, at bitcoin- og kryptovaluta-markedet er meget ‘følelsesmæssigt drevet.’

“Det er stadig meget båret af bølger af entusiasme. Jeg tror ikke, at den nuværende stigning handler om andet en midlertidig entusiasme,” siger han.

Læs også:

Kapitalfond pumper 200 millioner kroner i dansk-stiftet kryptovaluta-firma

Ny afgørelse: Danske krypto-børser skal udlevere data om alle handler til Skattestyrelsen

Sydfynsk milliardær skyder penge i Lars Seiers kryptoprojekt: "Jeg tror ikke på kryptovalutaer, men jeg tror på blockchain-teknologien"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere