Artikel top billede

Bitcoin-kursen stryger pludselig til vejrs igen: Nu på højeste niveau siden november

Bitcoin-kursen er pludselig steget så meget, at den nu er på højeste niveau siden november.

Den stærkt volatile kryptovaluta bitcoin er pludselig strøget til vejrs i en grad, der gør, at kursen nu er på det højeste niveau siden november i fjor.

Bitcoin-kursen steg mandag ifølge Bloomberg pludselig 23 procent til 5.078 dollar på Hong Kong-markedet.

Analytikere og branchefolk kunne ikke finde nogen oplagt årsag til den pludselige kraftige stigning, hedder det.

I kølvandet på den kraftige stigning i bitcoin-kursen steg også prisen på andre kryptovalutaer som ether, ripple og litecoin.

“Værdien af digitale aktiver, som følges af CoinMarketCap.com steg med 17 milliarder dollar på en enkelt time,” skriver Bloomberg.

Det er efterhånden velkendt, at det uregulerede marked for kryptovaluta bevæger sig kraftigt op og ned, og derfor er kraftige udsving i kurserne ikke noget nyt.

Ifølge Bloombergs markedsspecialister har handlen med kryptovalutaerne imidlertid været meget afdæmpet i de seneste måneder, hvor investorer har afventet en normalisering af handlen, efter de seneste års hektiske kryptovaluta-’feber.’

Her steg ikke mindst værdien på bitcoin eksplosivt, og den rundede på et tidspunkt 20.000 dollar - men endte med at eksplodere og dykke meget kraftigt.

Det kan du læse mere om her: Festen slut for bitcoin: Er dykket 62 procent siden december

Til Bloomberg siger partner i blockchain-selskabet Kenetic Capital, Jehan Chu, at bitcoin- og kryptovaluta-markedet er meget ‘følelsesmæssigt drevet.’

“Det er stadig meget båret af bølger af entusiasme. Jeg tror ikke, at den nuværende stigning handler om andet en midlertidig entusiasme,” siger han.

Læs også:

Kapitalfond pumper 200 millioner kroner i dansk-stiftet kryptovaluta-firma

Ny afgørelse: Danske krypto-børser skal udlevere data om alle handler til Skattestyrelsen

Sydfynsk milliardær skyder penge i Lars Seiers kryptoprojekt: "Jeg tror ikke på kryptovalutaer, men jeg tror på blockchain-teknologien"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere