Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

TDC’s 5G-leverandør er klar med sit første kommercielle supernet

Ericssons første kommercielle 5G-mobilnetværk i Europa går i luften over halvtreds schweiziske byer.

Europas første kommercielle 5G-netværk er gået i luften tidlig onsdag morgen 17. april.

Bag bedriften er det schweiziske teleselskab Swisscom og TDC’s 5G-underleverandør Ericsson.

Netværket er operationelt i 102 lokationer spredt over 54 schweiziske byer, inklusiv landets største byer som Basel, Bern, Chur, Davos, Genève, Lausanne og hovedstaden Zurich. Det oplyser Swisscom i en pressemeddelelse.

Læs også: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet

Her oplyser teleselskabet samtidig, at mindst 90 procent af den schweiziske befolkning vil kunne tilgå det lynhurtige netværk inden udgangen af 2019.

Det første 5G-abonnement som Swisscom tilbyder forbrugerne, løber op i 200 schweizer franc per måned, svarende til godt 1.310 kroner månedligt.

Abonnementet inkluderer samtidig ubegrænset dataforbrug og lover netværkshastigheder på op til 1 GBit per sekund – det tidobbelte af, hvad det tilsvarende 4G-baserede abonnement lover.

Swisscom er i dag Schweiz’ førende teleoperatør med en markedsandel på omtrent 60 procent af landets mobilbrugere.

Swisscom indledte officielt sit 5G-partnerskab med Ericsson i november 2017.

TDC Groups eget valg af 5G-partner blev først offentligjort i marts 2019 efter en periode med kritik af TDC’s tidligere netværksleverandør, Huawei.

Se også: Ericsson skal overtage drift af TDC's netværk om allerede to uger: Huawei færdig som hovedleverandør et år før kontraktudløb

TDC er bagud

Herhjemme vil TDC’s 5G-netværk først få sin kommercielle debut en gang i 2020, efter at Ericsson fra september 2019 vil overtage hele driften af TDC’s mobilnetværk.

Fra TDC lyder meldingen, at 5G-udrulningen af supernettet først vil dække hele landet mod slutningen af 2020.

I forrige uge blev klodens første kommercielle 5G-netværk aktiveret af teleselskabet Verizon i USA, her leveres infrastrukturen til teleselskabets 5G-netværk også af Ericsson.

Se også: Ugen i tech: Nu går den første kommercielle 5G service i luften / Ikea og Sonos tørner samarbejder: Her er deres første møbelhøjttalere / Sonys første 16K skærm strækker sig over 20 meter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere