Stævninger på vej til Gladsaxe Kommune efter GDPR-brud

Gladsaxe Kommune bliver stævnet med krav om kontant erstatning, efter kommunen i foråret mistede en computer med personfølsomme data.

Der er stævninger på vej til Gladsaxe Kommune, efter kommunen i foråret mistede en pc, der indeholdte følsomme personoplysninger på en række borgere, skriver AdvokatWatch.

Det sker efter, at kommunen har afvist seks erstatningskrav i kølvandet på de mistede data.

Her har en række borgere krævet mellem 25.000 kroner og 45.000 kroner i såkaldt tortgodtgørelse for de mistede persondata.

Du kan læse mere om tyveriet af den pågældende computer her: Dansk kommune får stjålet computer med fortrolige oplysninger om 20.000 borgere

De repræsenteres ifølge mediet af advokatfirmaet Concilio & Co, der er hyret af firmaet Persondatalæk Aps.

Dette firma er søsterselskab til Flyforsinkelse.dk, der tidligere har varslet sagsanlæg.

Det kan du læse mere om her: Erstatningssag på vej mod Gladsaxe Kommune efter datalæk

De to stævninger, der er på vej, kan blive fulgt af af andre, når der først ligger dom i sagerne.

“Vi taler om en grov tilsidesættelse af hensynet til mange borgeres følsomme data, som er havnet i hænderne på dybt kriminelle mennesker,” siger partner i Concilio & Co, Eva Persson, til mediet.

Gladsaxe Kommune har ingen kommentarer, da det drejer sig om en verserende sag.

Læs også:

Gladsaxe Kommune ramt af datalæk to gange på få måneder: Har mistet data på borgere

Her er listen over alle Gladsaxe Kommunes mange GDPR-brud

Gladsaxe Kommune har lækket over 80 CPR-numre: Tredje datalæk i kommunen på få måneder

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.