NSA vil pludselig have USA til at droppe omstridt og systematisk telefon-overvågning: For dyrt og besværligt

Det amerikanske overvågningsagentur, NSA, vil have den amerikanske regering til at droppe den omstridte overvågning af amerikanernes telefon-brug. Det er for dyrt og besværligt.

Den amerikanske efterretningstjeneste National Security Agency (NSA) vil have den amerikanske regering til at droppe overvågning af amerikanernes telefoner.

Ifølge Washington Post mener NSA ikke, at resultaterne af data om amerikanernes telefonsamtaler og sms’er står mål med omkostningerne.

NSA peger på, at de logistiske og juridiske byrder ved overvågningen er langt større end de efterretningsmæssige fordele.

Afsløret af Edward Snowden
Netop NSA’s indsamling af de pågældende telefonoplysninger var en central del i whistleblower Edward Snowdens afsløringer for seks år siden.

Afsløringer af, at NSA systematisk indsamlede metadata om amerikanernes telefonopkald og sms’er vakte opsigt og fik kritiske røster til at rejse sig.

Dengang kom det frem, at overvågningsprogrammet blev iværksat i kølvandet på terror-angrebet på World Trade Center i New York under daværende præsident George W. Bush uden først at være blevet godkendt i det juridiske system.

Også herhjemme har masseovervågning af danskernes telefon-brug været et tema.

Det kan du læse mere om her: Pape vil ikke vente på logningsregler længere: Nu kommer de danske regler for masseovervågning


Læs også:

Erhvervsstyrelsen fastslår: TDC har lov til konstant at logge din smartphone.

Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank

TDC ophører med at registrere lokationsdata på kundernes MMS- og databrug

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.