Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

NSA vil pludselig have USA til at droppe omstridt og systematisk telefon-overvågning: For dyrt og besværligt

Det amerikanske overvågningsagentur, NSA, vil have den amerikanske regering til at droppe den omstridte overvågning af amerikanernes telefon-brug. Det er for dyrt og besværligt.

Den amerikanske efterretningstjeneste National Security Agency (NSA) vil have den amerikanske regering til at droppe overvågning af amerikanernes telefoner.

Ifølge Washington Post mener NSA ikke, at resultaterne af data om amerikanernes telefonsamtaler og sms’er står mål med omkostningerne.

NSA peger på, at de logistiske og juridiske byrder ved overvågningen er langt større end de efterretningsmæssige fordele.

Afsløret af Edward Snowden

Netop NSA’s indsamling af de pågældende telefonoplysninger var en central del i whistleblower Edward Snowdens afsløringer for seks år siden.

Afsløringer af, at NSA systematisk indsamlede metadata om amerikanernes telefonopkald og sms’er vakte opsigt og fik kritiske røster til at rejse sig.

Dengang kom det frem, at overvågningsprogrammet blev iværksat i kølvandet på terror-angrebet på World Trade Center i New York under daværende præsident George W. Bush uden først at være blevet godkendt i det juridiske system.

Også herhjemme har masseovervågning af danskernes telefon-brug været et tema.

Det kan du læse mere om her: Pape vil ikke vente på logningsregler længere: Nu kommer de danske regler for masseovervågning

Læs også:

Erhvervsstyrelsen fastslår: TDC har lov til konstant at logge din smartphone.

Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank

TDC ophører med at registrere lokationsdata på kundernes MMS- og databrug

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere