Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple var ved at købe Intels 5G-chip-forretning - men forhandlingerne stoppede brat

Apple overvejede at købe sig ind i Intels 5G-forretning i sommer for at komme ud af kattepine. Men forhandlingerne stoppede brat.

Apple havde i efteråret en plan på bordet, der skulle bane vejen for, at selskabet overtog en del af Intels 5G-modemchip-forretning.

Overvejelserne var så langt fremme, at Apple og Intel mødtes flere gange for at drøfte mulighederne, som ville betyde, at Apple ville satse på Intel-chip i kommende 5G-smartphones.

Det skyldtes, at Apple var røget ud i en bitter strid om royalties med sin hovedleverandør, Intel-rivalen Qualcomm, om levering af chip.

Drøftelserne stoppede imidlertid brat, da Apple for kort tid siden indgik forlig med Qualcomm i striden.

Det kan du læse mere om her: Indsigt: Derfor er Apple faldet til patten i den blodige strid med Qualcomm

Forliget var samtidig et stort nederlag for Intel, der omgående meddelte, at selskabet trækker sig helt ud ad markedet for 5G-modemchip.

Det kan du læse mere om her: Intel dropper 5G-chip: Trækker sig helt ud efter Apple-forlig

Intel har ellers forstået at udnytte Apples årelange strid med Qualcomm til at udvide sin forretning med Apple.

Intel forsøger nu ifølge Wall Street Journal at finde en køber til selskabet 5G-modemchip-forretning. De potentielle købere tæller selskabet som Broadcom, Samsung eller kinesiske Unisoc.

Intel har tabt meget store summer på sin 5G-modemchip-forretning, og et frasalg til Apple ville derfor have været en redningskrans, der kunne sikre forretningen fremadrettet.

Læs også:

Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone.

Qualcomms aktiekurs buldrer i vejret: Største stigning i 19 år efter overraskende forlig med Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere