(Foto: Dan Jensen)

Apple var ved at købe Intels 5G-chip-forretning - men forhandlingerne stoppede brat

Apple overvejede at købe sig ind i Intels 5G-forretning i sommer for at komme ud af kattepine. Men forhandlingerne stoppede brat.

Apple havde i efteråret en plan på bordet, der skulle bane vejen for, at selskabet overtog en del af Intels 5G-modemchip-forretning.

Overvejelserne var så langt fremme, at Apple og Intel mødtes flere gange for at drøfte mulighederne, som ville betyde, at Apple ville satse på Intel-chip i kommende 5G-smartphones.

Det skyldtes, at Apple var røget ud i en bitter strid om royalties med sin hovedleverandør, Intel-rivalen Qualcomm, om levering af chip.

Drøftelserne stoppede imidlertid brat, da Apple for kort tid siden indgik forlig med Qualcomm i striden.

Det kan du læse mere om her: Indsigt: Derfor er Apple faldet til patten i den blodige strid med Qualcomm

Forliget var samtidig et stort nederlag for Intel, der omgående meddelte, at selskabet trækker sig helt ud ad markedet for 5G-modemchip.

Det kan du læse mere om her: Intel dropper 5G-chip: Trækker sig helt ud efter Apple-forlig

Intel har ellers forstået at udnytte Apples årelange strid med Qualcomm til at udvide sin forretning med Apple.

Intel forsøger nu ifølge Wall Street Journal at finde en køber til selskabet 5G-modemchip-forretning. De potentielle købere tæller selskabet som Broadcom, Samsung eller kinesiske Unisoc.

Intel har tabt meget store summer på sin 5G-modemchip-forretning, og et frasalg til Apple ville derfor have været en redningskrans, der kunne sikre forretningen fremadrettet.

Læs også:

Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone.

Qualcomms aktiekurs buldrer i vejret: Største stigning i 19 år efter overraskende forlig med Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.