(Foto: Dan Jensen)

Apple var ved at købe Intels 5G-chip-forretning - men forhandlingerne stoppede brat

Apple overvejede at købe sig ind i Intels 5G-forretning i sommer for at komme ud af kattepine. Men forhandlingerne stoppede brat.

Apple havde i efteråret en plan på bordet, der skulle bane vejen for, at selskabet overtog en del af Intels 5G-modemchip-forretning.

Overvejelserne var så langt fremme, at Apple og Intel mødtes flere gange for at drøfte mulighederne, som ville betyde, at Apple ville satse på Intel-chip i kommende 5G-smartphones.

Det skyldtes, at Apple var røget ud i en bitter strid om royalties med sin hovedleverandør, Intel-rivalen Qualcomm, om levering af chip.

Drøftelserne stoppede imidlertid brat, da Apple for kort tid siden indgik forlig med Qualcomm i striden.

Det kan du læse mere om her: Indsigt: Derfor er Apple faldet til patten i den blodige strid med Qualcomm

Forliget var samtidig et stort nederlag for Intel, der omgående meddelte, at selskabet trækker sig helt ud ad markedet for 5G-modemchip.

Det kan du læse mere om her: Intel dropper 5G-chip: Trækker sig helt ud efter Apple-forlig

Intel har ellers forstået at udnytte Apples årelange strid med Qualcomm til at udvide sin forretning med Apple.

Intel forsøger nu ifølge Wall Street Journal at finde en køber til selskabet 5G-modemchip-forretning. De potentielle købere tæller selskabet som Broadcom, Samsung eller kinesiske Unisoc.

Intel har tabt meget store summer på sin 5G-modemchip-forretning, og et frasalg til Apple ville derfor have været en redningskrans, der kunne sikre forretningen fremadrettet.

Læs også:

Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone.

Qualcomms aktiekurs buldrer i vejret: Største stigning i 19 år efter overraskende forlig med Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.