Artikel top billede

Mere end hver tredje danske virksomhed har problemer med at finde it-folk

Mere end hver tredje danske virksomhed har svært ved at finde medarbejdere med digitale kompetencer.

Der er stor mangel på kompetencer i dansk erhvervsliv, der især skriger efter digitale kompetencer.

Problemet er så stort, at erhvervslederne frygter, at de ikke kan nå deres vækstmål, viser en ny undersøgelse fra PwC ifølge Berlingske.

Bekymringen drejer sig især om de digitale kompetencer. 38 procent af de adspurgte siger, at de har svært ved at finde nye folk med digitale kompetencer.

28 procent svarer, at de har svært ved at finde medarbejdere med STEM-kompetencer, hedder det.

Dansk Erhverv peger ifølge avisen på, at det er vigtigt at udvide de digitale kompetencer i arbejdsstyrken.

“Uddannelsessystemet skal være meget mere efterspørgelsesorienteret end udbudsorienteret, som det er lige nu. Derfor gælder det om at udvikle uddannelserne, så de kan opkvalificere arbejdskraften inden for digitalisering,” siger direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, til avisen.

Brancheorganisationen IT-Branchens IT Barometer 2019 påviste fornylig, at næsten to tredjedele af de danske virksomheder mener, at netop kompetence-mangel er den største vækst-barriere.

Det kan du læse mere om her: Manglen på kompetencer er det største problem af alle for den danske it-industri: Næsten halvdelen af virksomhederne må opgive at besætte ledige stillinger

Læs også:

Her er de mest eftertragtede it-folk i de danske virksomheder - se hele listen her

Særlig kompetence gør it-folk ekstra attraktive: Det skal dine folk kunne, hvis I skal være parat til næste generation af infrastruktur




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere