Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Mere end hver tredje danske virksomhed har problemer med at finde it-folk

Mere end hver tredje danske virksomhed har svært ved at finde medarbejdere med digitale kompetencer.

Der er stor mangel på kompetencer i dansk erhvervsliv, der især skriger efter digitale kompetencer.

Problemet er så stort, at erhvervslederne frygter, at de ikke kan nå deres vækstmål, viser en ny undersøgelse fra PwC ifølge Berlingske.

Bekymringen drejer sig især om de digitale kompetencer. 38 procent af de adspurgte siger, at de har svært ved at finde nye folk med digitale kompetencer.

28 procent svarer, at de har svært ved at finde medarbejdere med STEM-kompetencer, hedder det.

Dansk Erhverv peger ifølge avisen på, at det er vigtigt at udvide de digitale kompetencer i arbejdsstyrken.

“Uddannelsessystemet skal være meget mere efterspørgelsesorienteret end udbudsorienteret, som det er lige nu. Derfor gælder det om at udvikle uddannelserne, så de kan opkvalificere arbejdskraften inden for digitalisering,” siger direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, til avisen.

Brancheorganisationen IT-Branchens IT Barometer 2019 påviste fornylig, at næsten to tredjedele af de danske virksomheder mener, at netop kompetence-mangel er den største vækst-barriere.

Det kan du læse mere om her: Manglen på kompetencer er det største problem af alle for den danske it-industri: Næsten halvdelen af virksomhederne må opgive at besætte ledige stillinger

Læs også:

Her er de mest eftertragtede it-folk i de danske virksomheder - se hele listen her

Særlig kompetence gør it-folk ekstra attraktive: Det skal dine folk kunne, hvis I skal være parat til næste generation af infrastruktur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere