Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

USA truer igen med at tilbageholde efterretninger for lande, der vælger Huawei til 5G-netværk

USA truer igen landets allierede til at droppe Huawei som leverandør på landenes 5G-netværk. De lande, der giver Huawei adgang til 5G-infrastrukturen, vil USA ikke nødvendigvis dele efterretninger med længere.

USA's forsøg på at forhindre kinesiske Huaweis adgang til andre landes 5G-netværk har efterhånden udviklet sig til en langstrakt føljeton.

Først truede amerikanerne Tyskland med at tilbageholde efterretninger for Tyskland, hvis Huawei ikke blev udelukket for at byde ind på Tysklands 5G-infrastruktur.

Tyskland valgte ikke at udelukke Huawei, men indførte i stedet en række foranstaltninger, som medførte, at Huawei aldrig ville kunne leve op til kravene, ifølge amerikanerne.

Derfor meldte amerikanerne efterfølgende, at Tysklands foranstaltninger var nok til, at landet forsat vil dele efterrretningerne med tyskerne.

Læs mere om det her: USA dropper tysk Huawei-forbud

Faktisk fremhævede amerikanerne den tyske løsning over for andre lande, som USA opfordrede til at benytte samme fremgangsmåde.

Siden har Polen nægtet at udelukke Huawei, mens Storbritannien har besluttet at udelukke Huawei fra kerneområderne i landets 5G-infrastruktur, mens Huawei har fået lov til at byde ind på andre dele af landets 5G-infrastruktur.

Læs mere her: Storbritannien vil udelukke Huawei fra britiske 5G-netværk

Men det er ikke nok for amerikanerne.

Nu truer USA nemlig igen med at tilbageholde efterretninger fra lande, der ikke sikrer, at Huawei ikke får adgang til landets 5G-infrastruktur.

Det melder Reuters.

"Det er USA's position at bruge Huawei, eller en anden utroværdig leverandør i nogen del af 5G-netværket, er en risiko," lyder det fra Robert Strayer, som arbejder i den amerikanske regerings enhed for cyber- og international kommunikation, inden han tilføjer:

"Hvis andre lande vil benytte sig af utroværdige leverandører til at bygge og levere deres 5G-netværk, er vi nødt til at genoverveje vores muligheder for at dele informationer og være i kontakt med landene på den måde, som vi i dag."

Læs også: USA opfordrer flere lande til at følge Tysklands eksempel i forsøg på at udelukke Huawei fra 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere