Artikel top billede

USA truer igen med at tilbageholde efterretninger for lande, der vælger Huawei til 5G-netværk

USA truer igen landets allierede til at droppe Huawei som leverandør på landenes 5G-netværk. De lande, der giver Huawei adgang til 5G-infrastrukturen, vil USA ikke nødvendigvis dele efterretninger med længere.

USA's forsøg på at forhindre kinesiske Huaweis adgang til andre landes 5G-netværk har efterhånden udviklet sig til en langstrakt føljeton.

Først truede amerikanerne Tyskland med at tilbageholde efterretninger for Tyskland, hvis Huawei ikke blev udelukket for at byde ind på Tysklands 5G-infrastruktur.

Tyskland valgte ikke at udelukke Huawei, men indførte i stedet en række foranstaltninger, som medførte, at Huawei aldrig ville kunne leve op til kravene, ifølge amerikanerne.

Derfor meldte amerikanerne efterfølgende, at Tysklands foranstaltninger var nok til, at landet forsat vil dele efterrretningerne med tyskerne.

Læs mere om det her: USA dropper tysk Huawei-forbud

Faktisk fremhævede amerikanerne den tyske løsning over for andre lande, som USA opfordrede til at benytte samme fremgangsmåde.

Siden har Polen nægtet at udelukke Huawei, mens Storbritannien har besluttet at udelukke Huawei fra kerneområderne i landets 5G-infrastruktur, mens Huawei har fået lov til at byde ind på andre dele af landets 5G-infrastruktur.

Læs mere her: Storbritannien vil udelukke Huawei fra britiske 5G-netværk

Men det er ikke nok for amerikanerne.

Nu truer USA nemlig igen med at tilbageholde efterretninger fra lande, der ikke sikrer, at Huawei ikke får adgang til landets 5G-infrastruktur.

Det melder Reuters.

"Det er USA's position at bruge Huawei, eller en anden utroværdig leverandør i nogen del af 5G-netværket, er en risiko," lyder det fra Robert Strayer, som arbejder i den amerikanske regerings enhed for cyber- og international kommunikation, inden han tilføjer:

"Hvis andre lande vil benytte sig af utroværdige leverandører til at bygge og levere deres 5G-netværk, er vi nødt til at genoverveje vores muligheder for at dele informationer og være i kontakt med landene på den måde, som vi i dag."

Læs også: USA opfordrer flere lande til at følge Tysklands eksempel i forsøg på at udelukke Huawei fra 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.