Artikel top billede

Foto: Niels de Boissezon

It-systemer opdagede svindel i Bygningsstyrelsen: Telefoner og iPads blev skjult på regninger

Indkøb af telefoner og iPads blev skjult på regninger, der blev sendt til Bygningsstyrelsen.

Sagen om formodet svindel i Bygningsstyrelsen handlede om indkøb af telefoner og iPads for 175.000, der blev camoufleret på regninger fra el-installatøren Kemp & Lauritzen til Bygningsstyrelsen.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

”Der var opkøbt nogle ting, som ikke stemte overens med den service, som vi leverer til vores kunde,” siger Peter Kaas Hammer, administrerende direktør i Kemp & Lauritzens, til Finans

It-system opdagede svindel

Han oplyser til mediet, at han blev gjort opmærksom på sagen den 12. april 2019. Det skete efter, at selskabets it-systemer identificerede uregelmæssighederne, og dermed gjorde ledelsen opmærksom på, at der var ugler i mosen.

I alt er tolv medarbejdere blevet suspenderet i sagen, hvor af de otte er medarbejdere hos Bygningsstyrelsen og fire er medarbejdere hos Kemp & Lauritzen.

Bygningsstyrelsen har oplyst på sin hjemmeside, at den blev gjort opmærksom på sagen efter et tip fra Kemp & Lauritzen.

Læs også: Mistanke om svindel med it-indkøb: Ingeniørvirksomhed og styrelse suspenderer 12 ansatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere