Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Facebook-forlig vil tvinge selskabet under opsyn de næste 20 år

Det sociale medie kommer til at få kontrolbesøg hvert andet år i de næste to årtier.

Facebook ser ud til at indvilge i at sætte sig selv under opsyn af de amerikanske finanstilsyn de næste 20 år. Det skriver Reuters ud fra kilder ud fra kilder tæt på forhandlinger mellem Facebook

Det bliver en del af et forlig, som selskabet vil indgå med tilsynet, Federal Trade Comission, efter at selskabet har forbrudt sig med en aftale med de amerikanske myndigheder om at holde brugernes data fortrolige.

Aftalen går tilbage til 2011 og kræver at Facebook indhenter tilladelser fra brugerne, før deres oplysninger deles med tredjeparter. Facebook siger at de ikke har forbrudt sig med den aftale, men indvilger altså i at lade myndigheden at udøve en vis kontrol med den sociale mediegigant.

I opsynets vilkår indvilger Facebook i at lade uvildige tredjeparter i at udøve kontroller hvert andet år over de kommende tyve år.

Med i forliget kommer et bødekrav fra de amerikanske myndigheder. Her har Facebook tilsidesat tre milliarder dollar, næsten 20 milliarder kroner, i hvad der forvente s at blive en bøde på mellem tre og fem milliarder dollar.

Detaljerne i aftalen mellem de to parter forventes at blive offentliggjort i de kommende måneder.

Se også: Facebook gør klar til at modtage kæmpebøde for omfattende privacy-problemer: Trækker 20 milliarder kroner ud til betaling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere