Artikel top billede

Facebook-forlig vil tvinge selskabet under opsyn de næste 20 år

Det sociale medie kommer til at få kontrolbesøg hvert andet år i de næste to årtier.

Facebook ser ud til at indvilge i at sætte sig selv under opsyn af de amerikanske finanstilsyn de næste 20 år. Det skriver Reuters ud fra kilder ud fra kilder tæt på forhandlinger mellem Facebook

Det bliver en del af et forlig, som selskabet vil indgå med tilsynet, Federal Trade Comission, efter at selskabet har forbrudt sig med en aftale med de amerikanske myndigheder om at holde brugernes data fortrolige.

Aftalen går tilbage til 2011 og kræver at Facebook indhenter tilladelser fra brugerne, før deres oplysninger deles med tredjeparter. Facebook siger at de ikke har forbrudt sig med den aftale, men indvilger altså i at lade myndigheden at udøve en vis kontrol med den sociale mediegigant.

I opsynets vilkår indvilger Facebook i at lade uvildige tredjeparter i at udøve kontroller hvert andet år over de kommende tyve år.

Med i forliget kommer et bødekrav fra de amerikanske myndigheder. Her har Facebook tilsidesat tre milliarder dollar, næsten 20 milliarder kroner, i hvad der forvente s at blive en bøde på mellem tre og fem milliarder dollar.

Detaljerne i aftalen mellem de to parter forventes at blive offentliggjort i de kommende måneder.

Se også: Facebook gør klar til at modtage kæmpebøde for omfattende privacy-problemer: Trækker 20 milliarder kroner ud til betaling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.