Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig

Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.

Alle kommende smartphones fra kinesiske Huawei vil komme til at køre en begrænset udgave af Android.

Sådan lyder det fra Google, der i kølvandet på præsident Donald Trumps nødrets-beslutning i sidste uge omgående suspenderer alt samarbejde med Huawei.

Du kan læse mere om Donald Trumps forbud her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Suspenderer handel

Ifølge nyhedsbureauet Reuters suspenderer Google al handel med Huawei, der ‘kræver overførsel af hardware, software og teknisk service bortset fra dem, der er offentligt tilgængelige via open source-licenser.’

Det betyder med andre ord, at Huawei mister retten til at indbygge adgang til Google-tjenester som Google Play Store, YouTube og lignende på kommende smartphones.

Huawei mister også muligheden for at udsende løbende opdateringer til Android fra Google.

Til gengæld mister Huawei ikke retten til at anvende Android, som i den mest simple form er tilgængelig som open source.

“Huawei vil kun kunne anvende den offentligt tilgængelig version af Android og vil ikke kunne få adgang til propreitære apps og services fra Google,” siger en kilde til Reuters.

Nuværende brugere af smartphones fra Huawei vil fortsat kunne anvende og downloade opdateringer og andet leveret af Google, hedder det.

Beslutningen kan få alvorlige konsekvenser for fremadstormende Huawei, der fornylig overhalede Apple som verdens næstsstørste smartphone-producent-

Det kan du læse mere om her: Huawei overtager Apples plads som verdens andenstørste smartphone-producent

Under heftig beskydning

Amerikanerne har længe givet udtryk for, at de mener, at Huawei samarbejder lige lovlig tæt med den kinesiske regering.

De frygter, at Huawei kan udnytte sit udstyr til at levere vigtige oplysninger til den kinesiske regering.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Et lignende forbud var for et års tid siden ved at knække halsen på en af de andre helt store kinesiske techfirmaer ZTE.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?