Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig

Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.

Alle kommende smartphones fra kinesiske Huawei vil komme til at køre en begrænset udgave af Android.

Sådan lyder det fra Google, der i kølvandet på præsident Donald Trumps nødrets-beslutning i sidste uge omgående suspenderer alt samarbejde med Huawei.

Du kan læse mere om Donald Trumps forbud her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Suspenderer handel

Ifølge nyhedsbureauet Reuters suspenderer Google al handel med Huawei, der ‘kræver overførsel af hardware, software og teknisk service bortset fra dem, der er offentligt tilgængelige via open source-licenser.’

Det betyder med andre ord, at Huawei mister retten til at indbygge adgang til Google-tjenester som Google Play Store, YouTube og lignende på kommende smartphones.

Huawei mister også muligheden for at udsende løbende opdateringer til Android fra Google.

Til gengæld mister Huawei ikke retten til at anvende Android, som i den mest simple form er tilgængelig som open source.

“Huawei vil kun kunne anvende den offentligt tilgængelig version af Android og vil ikke kunne få adgang til propreitære apps og services fra Google,” siger en kilde til Reuters.

Nuværende brugere af smartphones fra Huawei vil fortsat kunne anvende og downloade opdateringer og andet leveret af Google, hedder det.

Beslutningen kan få alvorlige konsekvenser for fremadstormende Huawei, der fornylig overhalede Apple som verdens næstsstørste smartphone-producent-

Det kan du læse mere om her: Huawei overtager Apples plads som verdens andenstørste smartphone-producent

Under heftig beskydning

Amerikanerne har længe givet udtryk for, at de mener, at Huawei samarbejder lige lovlig tæt med den kinesiske regering.

De frygter, at Huawei kan udnytte sit udstyr til at levere vigtige oplysninger til den kinesiske regering.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Et lignende forbud var for et års tid siden ved at knække halsen på en af de andre helt store kinesiske techfirmaer ZTE.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere