Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig

Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.

Alle kommende smartphones fra kinesiske Huawei vil komme til at køre en begrænset udgave af Android.

Sådan lyder det fra Google, der i kølvandet på præsident Donald Trumps nødrets-beslutning i sidste uge omgående suspenderer alt samarbejde med Huawei.

Du kan læse mere om Donald Trumps forbud her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Suspenderer handel

Ifølge nyhedsbureauet Reuters suspenderer Google al handel med Huawei, der ‘kræver overførsel af hardware, software og teknisk service bortset fra dem, der er offentligt tilgængelige via open source-licenser.’

Det betyder med andre ord, at Huawei mister retten til at indbygge adgang til Google-tjenester som Google Play Store, YouTube og lignende på kommende smartphones.

Huawei mister også muligheden for at udsende løbende opdateringer til Android fra Google.

Til gengæld mister Huawei ikke retten til at anvende Android, som i den mest simple form er tilgængelig som open source.

“Huawei vil kun kunne anvende den offentligt tilgængelig version af Android og vil ikke kunne få adgang til propreitære apps og services fra Google,” siger en kilde til Reuters.

Nuværende brugere af smartphones fra Huawei vil fortsat kunne anvende og downloade opdateringer og andet leveret af Google, hedder det.

Beslutningen kan få alvorlige konsekvenser for fremadstormende Huawei, der fornylig overhalede Apple som verdens næstsstørste smartphone-producent-

Det kan du læse mere om her: Huawei overtager Apples plads som verdens andenstørste smartphone-producent

Under heftig beskydning

Amerikanerne har længe givet udtryk for, at de mener, at Huawei samarbejder lige lovlig tæt med den kinesiske regering.

De frygter, at Huawei kan udnytte sit udstyr til at levere vigtige oplysninger til den kinesiske regering.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Et lignende forbud var for et års tid siden ved at knække halsen på en af de andre helt store kinesiske techfirmaer ZTE.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere