Artikel top billede

Huawei fortsætter supporten til Android trods Google-sanktioner: "Det dækker dem, der er blevet solgt, og dem der allerede er i butikkerne"

Selvom Google har blokeret for Huaweis brug af Android-licenser, vil Huawei fortsætte med at supportere Android for de kunder, der allerede har en telefon.

I kølvandet på Donald Trumps nødretsbeslutning har Google omgående suspenderet alt samarbejde med Huawei.

Trods sanktioner vil Huawei dog fortsat tilbyde sikkerhedsopdateringer af styresystemet Android til de kunder, der allerede har en Huawei-telefon.

Det skriver Ritzau.

"Huawei vil fortsat sørge for sikkerhedsopdateringer og service til alle Huawei og Honor smartphone-produkter. Det dækker dem, der er blevet solgt, og dem der allerede er i butikkerne," skriver selskabet.

Det betyder blandt andet at kommende smartphones fra kinesiske Huawei vil komme til at køre en begrænset udgave af Android.

Google blokerer for Huawei

Google har suspenderet al handel med Huawei, der ‘kræver overførsel af hardware, software og teknisk service bortset fra dem, der er offentligt tilgængelige via open source-licenser.’

Det betyder med andre ord, at Huawei mister retten til at indbygge adgang til Google-tjenester som Google Play Store, YouTube og lignende på kommende smartphones.

Derudover mister Huawei muligheden for at udsende løbende opdateringer til Android fra Google.

Læs også: Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig

Det står ikke klart, hvilken software Huawei i fremtiden vil bygge ind i sine telefoner, men selskabet henviser til, at det har "bidraget substantielt til udviklingen og væksten af Android."

I den simpleste form er Android tilgængelig som open source, og dermed mister Huawei ikke retten til at anvende software, men der vil være lukket for de proprietære apps og services fra Google.

Beslutningen kan få alvorlige konsekvenser for fremadstormende Huawei, der fornyelig overhalede Apple som verdens næststørste smartphone-producent-

Det kan du læse mere om her: Huawei overtager Apples plads som verdens andenstørste smartphone-producent

Under heftig beskydning

Amerikanerne har længe givet udtryk for, at de mener, at Huawei samarbejder lige lovlig tæt med den kinesiske regering.

De frygter, at Huawei kan udnytte sit udstyr til at levere vigtige oplysninger til den kinesiske regering.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Et lignende forbud var for et års tid siden ved at knække halsen på en af de andre helt store kinesiske techfirmaer ZTE.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere