Artikel top billede

Huawei fortsætter supporten til Android trods Google-sanktioner: "Det dækker dem, der er blevet solgt, og dem der allerede er i butikkerne"

Selvom Google har blokeret for Huaweis brug af Android-licenser, vil Huawei fortsætte med at supportere Android for de kunder, der allerede har en telefon.

I kølvandet på Donald Trumps nødretsbeslutning har Google omgående suspenderet alt samarbejde med Huawei.

Trods sanktioner vil Huawei dog fortsat tilbyde sikkerhedsopdateringer af styresystemet Android til de kunder, der allerede har en Huawei-telefon.

Det skriver Ritzau.

"Huawei vil fortsat sørge for sikkerhedsopdateringer og service til alle Huawei og Honor smartphone-produkter. Det dækker dem, der er blevet solgt, og dem der allerede er i butikkerne," skriver selskabet.

Det betyder blandt andet at kommende smartphones fra kinesiske Huawei vil komme til at køre en begrænset udgave af Android.

Google blokerer for Huawei

Google har suspenderet al handel med Huawei, der ‘kræver overførsel af hardware, software og teknisk service bortset fra dem, der er offentligt tilgængelige via open source-licenser.’

Det betyder med andre ord, at Huawei mister retten til at indbygge adgang til Google-tjenester som Google Play Store, YouTube og lignende på kommende smartphones.

Derudover mister Huawei muligheden for at udsende løbende opdateringer til Android fra Google.

Læs også: Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig

Det står ikke klart, hvilken software Huawei i fremtiden vil bygge ind i sine telefoner, men selskabet henviser til, at det har "bidraget substantielt til udviklingen og væksten af Android."

I den simpleste form er Android tilgængelig som open source, og dermed mister Huawei ikke retten til at anvende software, men der vil være lukket for de proprietære apps og services fra Google.

Beslutningen kan få alvorlige konsekvenser for fremadstormende Huawei, der fornyelig overhalede Apple som verdens næststørste smartphone-producent-

Det kan du læse mere om her: Huawei overtager Apples plads som verdens andenstørste smartphone-producent

Under heftig beskydning

Amerikanerne har længe givet udtryk for, at de mener, at Huawei samarbejder lige lovlig tæt med den kinesiske regering.

De frygter, at Huawei kan udnytte sit udstyr til at levere vigtige oplysninger til den kinesiske regering.

Det kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Et lignende forbud var for et års tid siden ved at knække halsen på en af de andre helt store kinesiske techfirmaer ZTE.

Det kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?