Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen

USA giver Huawei 90 dage inden hammeren falder

USA udsætter forbuddet mod handel med Huawei med 90 dage. Se hvorfor her.

Kinesiske Huawei får 90 dage ekstra på det amerikanske marked.

Det amerikanske handelsministerium, Commerce Department, udsætter nemlig det forbuddet mod amerikansk handel med Huawei med de 90 dage.

Det skal give de amerikanske virksomheder, der i dag enten leverer komponenter til eller køber ydelser fra Huawei, tid til at finde andre leverandører.

Præsident Donald Trump forbød via nødretstilstand torsdag i sidste uge brug af Huawei-udstyr i USA medmindre de enkelte brugere specifikt kan dokumentere, at produktet ikke udgør en national risiko.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Huawei får nu en midlertidig tilladelse til at fortsætte handlen med de amerikanske virksomheder.

Den dækker drift af eksisterende netværk og udstyr samt opdateringer af allerede solgte mobiltelefoner og lignende.

“Licensen [tilladelsen, red] vil gøre det muligt for nuværende brugere af mobiltelefoner og bredbånds-netværk fra Huawei at fortsætte brugen,” meddeler den amerikanske handelsminister, Wilbur Ross.

Du kan læse mere om konsekvenserne af forbuddet mod Huawei her: Er Huawei truet på livet? Det kommer Google-forbud og amerikansk beslutning til at betyde

Huawei er en af verdens største leverandører af udstyr til mobilnetværk.

I USA anvendes Huawei-udstyret primært af mindre udbydere i landområder, som ifølge Bloomberg sætter pris på, at udstyret er billigt og pålideligt.

De skal nu ud og finde nye leverandører inden 19. august, hvor den midlertidige tilladelse udløber.

Læs også:

Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig

Huawei fortsætter supporten til Android trods Google-sanktioner: "Det dækker dem, der er blevet solgt, og dem der allerede er i butikkerne"

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.