Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen (Foto: Dan Jensen)

USA giver Huawei 90 dage inden hammeren falder

USA udsætter forbuddet mod handel med Huawei med 90 dage. Se hvorfor her.

Kinesiske Huawei får 90 dage ekstra på det amerikanske marked.

Det amerikanske handelsministerium, Commerce Department, udsætter nemlig det forbuddet mod amerikansk handel med Huawei med de 90 dage.

Det skal give de amerikanske virksomheder, der i dag enten leverer komponenter til eller køber ydelser fra Huawei, tid til at finde andre leverandører.

Præsident Donald Trump forbød via nødretstilstand torsdag i sidste uge brug af Huawei-udstyr i USA medmindre de enkelte brugere specifikt kan dokumentere, at produktet ikke udgør en national risiko.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Huawei får nu en midlertidig tilladelse til at fortsætte handlen med de amerikanske virksomheder.

Den dækker drift af eksisterende netværk og udstyr samt opdateringer af allerede solgte mobiltelefoner og lignende.

“Licensen [tilladelsen, red] vil gøre det muligt for nuværende brugere af mobiltelefoner og bredbånds-netværk fra Huawei at fortsætte brugen,” meddeler den amerikanske handelsminister, Wilbur Ross.

Du kan læse mere om konsekvenserne af forbuddet mod Huawei her: Er Huawei truet på livet? Det kommer Google-forbud og amerikansk beslutning til at betyde

Huawei er en af verdens største leverandører af udstyr til mobilnetværk.

I USA anvendes Huawei-udstyret primært af mindre udbydere i landområder, som ifølge Bloomberg sætter pris på, at udstyret er billigt og pålideligt.

De skal nu ud og finde nye leverandører inden 19. august, hvor den midlertidige tilladelse udløber.

Læs også:

Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig

Huawei fortsætter supporten til Android trods Google-sanktioner: "Det dækker dem, der er blevet solgt, og dem der allerede er i butikkerne"

Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere