Artikel top billede

(Foto: Broendum&Co / Finn Broendum)

Schneider Electric skifter dansk topchef: Helene Egebøl færdig efter ledelsesrokade

Efter omkring to og et halvt år på posten som øverste chef for Schneider Electric er Helene Egebøl blevet til overs. Ny topchef for den danske del af forretningen er Thomas Träger.

Helene Egebøl er færdig som dansk topchef for Schneider Electric da hun er blevet tilovers i en ledelsesrokade.

Fra 1. juni er hun blevet erstattet af Thomas Träger, der udover stillingen som topchef i Danmark også får ansvaret for både den nordiske og baltiske region.

Ledelsesskiftet begrundes af Schneider Electric med en 'strategisk beslutning om at simplificere organisationen i Nordeuropa.'

Det betyder, at Thomas Träger også overtager stillingen som zone president, der har stået åbent siden Niels Svenningensen trak sig i begyndelsen af april.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

"Vi ønsker i højere grad end tidligere at kunne udnytte synergieffekterne mellem landene i Norden og Baltikum. Samtidig har vi en ambition om at blive en mere simpel, strømlinet og effektiv organisation, og det arbejde glæder jeg mig meget til," lyder det i meddelelsen fra Thomas Träger, der fortsætter:

"Vi kommer til at fortsætte med samme strategi og samme prioriteringer som under min forgænger, for Schneider Electric Danmark er allerede en sund forretning med et naturligt fokus på digitalisering, bæredygtighed og grøn omstilling, og det arbejde kommer jeg til at føre videre."

Thomas Träger fungerede også som administrerende direktør i Schneider Electric Danmark fra 2012 til 2016, og siden da har besat stillingen som administerende direktør for Schneider Electric i Sverige.

Læs også: Niels Svenningsen trækker sig fra topstilling i Schneider Electric

Topchef blev offer i ledelsesrokade

Af meddelelsen fremgår det, at Schneider Electric har haft et stærkt ønske om, at puslespillet omkring den strategiske ændring på direktionsgangen ville kunne gå op med Helene Egebøl som en fortsat del af organisationen, men det er ikke lykkedes.

"Derfor har parterne sammen set på mulighederne for en omrokering, men har desværre ikke været i stand til at finde det rette match. Helene Egebøl forlader derfor Schneider Electric per 31. maj," oplyser Schneider Electic.

Dermed er Helene Egebøl blevet offer for rokaden i den øverste ledelse efter omkring to og et halvt år på posten.

”Jeg har været meget glad for min tid hos Schneider Electric. Som leder er jeg vokset betydeligt i de seneste år, og jeg har nydt at arbejde sammen med Schneider Electrics mange dygtige og dedikerede medarbejdere. Samtidig har jeg udviklet en passion for det vigtige arbejde med at gøre Danmark grønnere, og jeg håber, at jeg fremadrettet kan udnytte mine erfaringer og kompetencer på dette område," lyder det fra Helene Egebøl i meddelelsen.

Læs også: Ny administrerende direktør i Schneider Electric Danmark - skal stå i spidsen for 1.000 medarbejdere