Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Axcel-formand trækker 35 millioner kroner ud i ekstraordinært udbytte: Har opbygget egenkapital på knap 600 millioner

Formanden for Axcel, der over det seneste år har solgt ud af selskabets aktiver inden for it-branchen, har hævet en millionbonus i 2018, selvom hans personlige selskab ender med et minus på bundlinjen.

Danmarks største kapitalfond Axcel har over det seneste års tid frasolgt tre store, danske it-virksomheder.

Først Lessor, dernæst Conscia og senest i april EG, der blev solgt til den amerikanske kapitalfond Francisco Partners.

Alle tre exits viste sig at være profitable for kapitalfonden, der har tjent flere milliarder kroner på it-virksomheder, som der nu er ved at være udsolgt af.

Også formanden for Axcel, Christian Frigast, har tilsyneladende nydt godt af en lukrativ kapitalfondsforretning.

Hans personlige selskab, Frigast A/S, har således fået opbygget en egenkapital, som ved udgangen af 2018 var oppe på knap 600 millioner kroner.

Derfor var der også plads til at trække millioner ud til sig selv i 2018, selvom bundlinjen faktisk endte med røde tal.

Det skriver Finans.

Læs mere om salget af EG: Axcel scorer kassen på salg af EG: Har fået sin investering mere end tre gange igen

I 2018 har Christian Frigast mere præcist hævet 35 millioner kroner i ekstraordinært udbytte, mens bundlinjen viser tæt på minus 18 millioner kroner.

I perioden 2014 til 2018 har Christian Frigast nu samlet trukket 143 millioner kroner ud af sit personlige selskab, bemærker Finans.

Christian Frigast var med til at etablere Acxel i 90'erne, som siden voksede til en af de største i Norden. I 2015 trak han sig fra den daglige ledelse, og har siden fungeret som formand for selskabet bag Axcel.

Selvom Axcel i dag har solgt godt ud af sine it-virksomhedsaktiver, er kapitalfonden givetvis ikke færdig med it-branchen.

Det kan du læse mere mere om her: Derfor har Axcel solgt alle sine store danske it-selskaber inden for et år: Nu er kapitalfonden på udkig efter nye it-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere