Artikel top billede

Axcel-formand trækker 35 millioner kroner ud i ekstraordinært udbytte: Har opbygget egenkapital på knap 600 millioner

Formanden for Axcel, der over det seneste år har solgt ud af selskabets aktiver inden for it-branchen, har hævet en millionbonus i 2018, selvom hans personlige selskab ender med et minus på bundlinjen.

Danmarks største kapitalfond Axcel har over det seneste års tid frasolgt tre store, danske it-virksomheder.

Først Lessor, dernæst Conscia og senest i april EG, der blev solgt til den amerikanske kapitalfond Francisco Partners.

Alle tre exits viste sig at være profitable for kapitalfonden, der har tjent flere milliarder kroner på it-virksomheder, som der nu er ved at være udsolgt af.

Også formanden for Axcel, Christian Frigast, har tilsyneladende nydt godt af en lukrativ kapitalfondsforretning.

Hans personlige selskab, Frigast A/S, har således fået opbygget en egenkapital, som ved udgangen af 2018 var oppe på knap 600 millioner kroner.

Derfor var der også plads til at trække millioner ud til sig selv i 2018, selvom bundlinjen faktisk endte med røde tal.

Det skriver Finans.

Læs mere om salget af EG: Axcel scorer kassen på salg af EG: Har fået sin investering mere end tre gange igen

I 2018 har Christian Frigast mere præcist hævet 35 millioner kroner i ekstraordinært udbytte, mens bundlinjen viser tæt på minus 18 millioner kroner.

I perioden 2014 til 2018 har Christian Frigast nu samlet trukket 143 millioner kroner ud af sit personlige selskab, bemærker Finans.

Christian Frigast var med til at etablere Acxel i 90'erne, som siden voksede til en af de største i Norden. I 2015 trak han sig fra den daglige ledelse, og har siden fungeret som formand for selskabet bag Axcel.

Selvom Axcel i dag har solgt godt ud af sine it-virksomhedsaktiver, er kapitalfonden givetvis ikke færdig med it-branchen.

Det kan du læse mere mere om her: Derfor har Axcel solgt alle sine store danske it-selskaber inden for et år: Nu er kapitalfonden på udkig efter nye it-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Derfor har TDC udpeget ny topchef for Nuuday
Den nye topchef for Nuuday, har adskillige vellykkede transformationer i bagagen, lyder det fra TDC's ledelse som begrundelse for direktørskiftet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.