Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Axcel-formand trækker 35 millioner kroner ud i ekstraordinært udbytte: Har opbygget egenkapital på knap 600 millioner

Formanden for Axcel, der over det seneste år har solgt ud af selskabets aktiver inden for it-branchen, har hævet en millionbonus i 2018, selvom hans personlige selskab ender med et minus på bundlinjen.

Danmarks største kapitalfond Axcel har over det seneste års tid frasolgt tre store, danske it-virksomheder.

Først Lessor, dernæst Conscia og senest i april EG, der blev solgt til den amerikanske kapitalfond Francisco Partners.

Alle tre exits viste sig at være profitable for kapitalfonden, der har tjent flere milliarder kroner på it-virksomheder, som der nu er ved at være udsolgt af.

Også formanden for Axcel, Christian Frigast, har tilsyneladende nydt godt af en lukrativ kapitalfondsforretning.

Hans personlige selskab, Frigast A/S, har således fået opbygget en egenkapital, som ved udgangen af 2018 var oppe på knap 600 millioner kroner.

Derfor var der også plads til at trække millioner ud til sig selv i 2018, selvom bundlinjen faktisk endte med røde tal.

Det skriver Finans.

Læs mere om salget af EG: Axcel scorer kassen på salg af EG: Har fået sin investering mere end tre gange igen

I 2018 har Christian Frigast mere præcist hævet 35 millioner kroner i ekstraordinært udbytte, mens bundlinjen viser tæt på minus 18 millioner kroner.

I perioden 2014 til 2018 har Christian Frigast nu samlet trukket 143 millioner kroner ud af sit personlige selskab, bemærker Finans.

Christian Frigast var med til at etablere Acxel i 90'erne, som siden voksede til en af de største i Norden. I 2015 trak han sig fra den daglige ledelse, og har siden fungeret som formand for selskabet bag Axcel.

Selvom Axcel i dag har solgt godt ud af sine it-virksomhedsaktiver, er kapitalfonden givetvis ikke færdig med it-branchen.

Det kan du læse mere mere om her: Derfor har Axcel solgt alle sine store danske it-selskaber inden for et år: Nu er kapitalfonden på udkig efter nye it-selskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere