Axcel-formand trækker 35 millioner kroner ud i ekstraordinært udbytte: Har opbygget egenkapital på knap 600 millioner

Formanden for Axcel, der over det seneste år har solgt ud af selskabets aktiver inden for it-branchen, har hævet en millionbonus i 2018, selvom hans personlige selskab ender med et minus på bundlinjen.

Danmarks største kapitalfond Axcel har over det seneste års tid frasolgt tre store, danske it-virksomheder.

Først Lessor, dernæst Conscia og senest i april EG, der blev solgt til den amerikanske kapitalfond Francisco Partners.

Alle tre exits viste sig at være profitable for kapitalfonden, der har tjent flere milliarder kroner på it-virksomheder, som der nu er ved at være udsolgt af.

Også formanden for Axcel, Christian Frigast, har tilsyneladende nydt godt af en lukrativ kapitalfondsforretning.

Hans personlige selskab, Frigast A/S, har således fået opbygget en egenkapital, som ved udgangen af 2018 var oppe på knap 600 millioner kroner.

Derfor var der også plads til at trække millioner ud til sig selv i 2018, selvom bundlinjen faktisk endte med røde tal.

Det skriver Finans.

Læs mere om salget af EG: Axcel scorer kassen på salg af EG: Har fået sin investering mere end tre gange igen

I 2018 har Christian Frigast mere præcist hævet 35 millioner kroner i ekstraordinært udbytte, mens bundlinjen viser tæt på minus 18 millioner kroner.

I perioden 2014 til 2018 har Christian Frigast nu samlet trukket 143 millioner kroner ud af sit personlige selskab, bemærker Finans.

Christian Frigast var med til at etablere Acxel i 90'erne, som siden voksede til en af de største i Norden. I 2015 trak han sig fra den daglige ledelse, og har siden fungeret som formand for selskabet bag Axcel.

Selvom Axcel i dag har solgt godt ud af sine it-virksomhedsaktiver, er kapitalfonden givetvis ikke færdig med it-branchen.

Det kan du læse mere mere om her:
Derfor har Axcel solgt alle sine store danske it-selskaber inden for et år: Nu er kapitalfonden på udkig efter nye it-selskaber


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan arbejder du sikkert hjemmefra og holder driften i gang
Nogle gange skal arbejdsopgaver bare løses hjemmefra, hvis driften fortsat skal holdes i gang. Her er det afgørende at have en plan for både drift, arbejdsindsats og den nødvendige it-sikkerhed. Også selvom 5, 10 eller 100 gange så mange brugere som normalt med kort varsel skal arbejde hjemme. I dette whitepaper kan du læse mere om de typiske roller, som hjemmearbejdet indebærer og hvilke løsninger Fortinet tilbyder for at sikre den stabile drift.