Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal / Kim Stensdal)

Axcel scorer kassen på salg af EG: Har fået sin investering mere end tre gange igen

EG har været en ‘rigtig god investering’ for kapitalfonden Axcel, der efter en langt forløb netop har solgt de resterende dele af det store danske selskab.

“Det har ikke bare været en god investering for os, det har været en rigtig god investering. Vi kan godt lide et afkast, hvor vi får mellem to en halv og tre gange pengene igen, og her ligger vi over tre.”

Sådan siger partner i kapitalfonden Axcel, Christian Bamberger Bro, til Børsen, efter det onsdag eftermiddag blev meddelt, at Axcel har solgt de resterende dele af EG.

Køberen er den amerikanske kapitalfond Francisco Partners, der betaler 3,7 milliarder kroner for det danske selskab.

Det kan du læse mere om her: EG solgt til amerikanske kapitalfond for milliardbeløb.

Langt forløb

Axcel har ejet EG siden 2013, hvor kapitalfonden overtog EG fra kapitalfonden Nordic Capital.

Dengang kunne Computerworld afsløre, at selskabet var blevet solgt i al hemmelighed.

Det kan du læse mere om her: Kendt dansk it-koncern solgt i al hemmelighed

Med handlen afsluttes et langt forløb for Axcel, der tidligere har lagt planerne i bero på grund af alvorlige problemer med et offentligt it-projekt.

Det kan du læse mere om her: Afsløring: Kapitalfond forsøgte at sælge EG for milliarder - nu prøver den igen.

I januar lykkedes det imidlertid for Axcel at finde en køber til EG’s serviceforretning, som blev overtaget af DXC Technology.

Det kan du læse mere om her: Analyse: Derfor køber DXC Technology EG's serviceforretning - skal genskabe fordums styrke.

Serviceforretningen består primært af videresalg og servicering af andre it-leverandørers produkter - herunder ikke mindst produkter fra Microsoft Dynamic, mens den del, som den amerikanske kapitalfond nu overtager, er lidt af en blandet landhandel, der forhandler en bred vifte EG's egen-udviklede løsninger.

EG har siden januar været på udkig efter en interesseret køber.

Det kan du læse mere om her: EG gør klar til at sælge resten af forretningen efter salg af service-del til DXC Technology.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere