Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Axcel scorer kassen på salg af EG: Har fået sin investering mere end tre gange igen

EG har været en ‘rigtig god investering’ for kapitalfonden Axcel, der efter en langt forløb netop har solgt de resterende dele af det store danske selskab.

“Det har ikke bare været en god investering for os, det har været en rigtig god investering. Vi kan godt lide et afkast, hvor vi får mellem to en halv og tre gange pengene igen, og her ligger vi over tre.”

Sådan siger partner i kapitalfonden Axcel, Christian Bamberger Bro, til Børsen, efter det onsdag eftermiddag blev meddelt, at Axcel har solgt de resterende dele af EG.

Køberen er den amerikanske kapitalfond Francisco Partners, der betaler 3,7 milliarder kroner for det danske selskab.

Det kan du læse mere om her: EG solgt til amerikanske kapitalfond for milliardbeløb.

Langt forløb

Axcel har ejet EG siden 2013, hvor kapitalfonden overtog EG fra kapitalfonden Nordic Capital.

Dengang kunne Computerworld afsløre, at selskabet var blevet solgt i al hemmelighed.

Det kan du læse mere om her: Kendt dansk it-koncern solgt i al hemmelighed

Med handlen afsluttes et langt forløb for Axcel, der tidligere har lagt planerne i bero på grund af alvorlige problemer med et offentligt it-projekt.

Det kan du læse mere om her: Afsløring: Kapitalfond forsøgte at sælge EG for milliarder - nu prøver den igen.

I januar lykkedes det imidlertid for Axcel at finde en køber til EG’s serviceforretning, som blev overtaget af DXC Technology.

Det kan du læse mere om her: Analyse: Derfor køber DXC Technology EG's serviceforretning - skal genskabe fordums styrke.

Serviceforretningen består primært af videresalg og servicering af andre it-leverandørers produkter - herunder ikke mindst produkter fra Microsoft Dynamic, mens den del, som den amerikanske kapitalfond nu overtager, er lidt af en blandet landhandel, der forhandler en bred vifte EG's egen-udviklede løsninger.

EG har siden januar været på udkig efter en interesseret køber.

Det kan du læse mere om her: EG gør klar til at sælge resten af forretningen efter salg af service-del til DXC Technology.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.