Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal)

Axcel scorer kassen på salg af EG: Har fået sin investering mere end tre gange igen

EG har været en ‘rigtig god investering’ for kapitalfonden Axcel, der efter en langt forløb netop har solgt de resterende dele af det store danske selskab.

“Det har ikke bare været en god investering for os, det har været en rigtig god investering. Vi kan godt lide et afkast, hvor vi får mellem to en halv og tre gange pengene igen, og her ligger vi over tre.”

Sådan siger partner i kapitalfonden Axcel, Christian Bamberger Bro, til Børsen, efter det onsdag eftermiddag blev meddelt, at Axcel har solgt de resterende dele af EG.

Køberen er den amerikanske kapitalfond Francisco Partners, der betaler 3,7 milliarder kroner for det danske selskab.

Det kan du læse mere om her: EG solgt til amerikanske kapitalfond for milliardbeløb.

Langt forløb

Axcel har ejet EG siden 2013, hvor kapitalfonden overtog EG fra kapitalfonden Nordic Capital.

Dengang kunne Computerworld afsløre, at selskabet var blevet solgt i al hemmelighed.

Det kan du læse mere om her: Kendt dansk it-koncern solgt i al hemmelighed

Med handlen afsluttes et langt forløb for Axcel, der tidligere har lagt planerne i bero på grund af alvorlige problemer med et offentligt it-projekt.

Det kan du læse mere om her: Afsløring: Kapitalfond forsøgte at sælge EG for milliarder - nu prøver den igen.

I januar lykkedes det imidlertid for Axcel at finde en køber til EG’s serviceforretning, som blev overtaget af DXC Technology.

Det kan du læse mere om her: Analyse: Derfor køber DXC Technology EG's serviceforretning - skal genskabe fordums styrke.

Serviceforretningen består primært af videresalg og servicering af andre it-leverandørers produkter - herunder ikke mindst produkter fra Microsoft Dynamic, mens den del, som den amerikanske kapitalfond nu overtager, er lidt af en blandet landhandel, der forhandler en bred vifte EG's egen-udviklede løsninger.

EG har siden januar været på udkig efter en interesseret køber.

Det kan du læse mere om her: EG gør klar til at sælge resten af forretningen efter salg af service-del til DXC Technology.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere