Dansk entreprenørgigant mister Apple-ordre på 1,9 milliarder kroner som følge af droppet datacenter i Aabenraa

Danske MT Højgaard må vinke farvel til en ordre fra Apple på 1,9 milliarder kroner, da Apple ikke længere vil opføre et datacenter i Aabenraa.

Det kommer til at koste MT Højhaard dyrt, at Apple dropper at bygge et datacenter i Aabenraa.

Den danske entreprenørvirksomhed må, som følge af det nedlagte projekt, vinke farvel til en milliardordre.

MT Højgaard skulle ellers have stået for byggeriet af det nye datacenter.

"MT Højgaard har fået ophævet en "væsentlig" ordre på opførelsen af et datacenter uden for Aabenraa," skriver MT Højgaard i en fondsbørsmeddelse.

Her oplyser MT Højgaard videre, at ophævelsen af ordren vil reducere selskabet ordrebeholdning med hele 1,9 milliarder kroner over de næste tre til fire år.

"Ophævelsen af ordren, der sker, fordi projektet indstilles, ventes dog at reducere MT Højgaard-koncernens samlede ordrebeholdning i niveauet 1,9 milliarder kroner med effekt over de kommende tre til fire år," lyder det fra MT Højgaard.

Læs også: Apple dropper kæmpe datacenter i Aabenraa

MT Højgaard understreger dog, at ophævelsen af ordren ikke påvirker forentningerne til det samlede resultatet for 2019, hvor selskabet fortsat forventer en omsætning på syv milliarder kroner.

MT Højgaards samlede ordrebeholdning for første kvartal 2019 udgjorde 8,8 milliarder kroner.

Læs også: Apple løfter sløret: Så mange skal arbejde på datacenteret i ViborgPremium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.