Artikel top billede

Bill Gates: Min største fejltagelse nogensinde har været, at jeg ikke opfandt Android

Microsofts Bill Gates løfter sløret for det, som han mener har været hans største fejl i en ellers fantastisk karriere: Ikke at finde på Android.

Microsofts Bill Gates har i mange år været verdens rigeste person, og hans resultater som iværksætter og grundlægger er forlængst gået over i verdenshistorien.

Men der er ting, som han har fortrudt undervejs. Og nu løfter han sløret for det, som han mener har været hans største fejl nogensinde.

Nemlig at forsømme at skabe verdens største ‘ikke-Apple’-styresystem til smartphones.

Det fortalte han fornylig til et venture-arrangement, skriver ZDnet.

Blev ikke til det nye Android

Microsoft havde i 1980’erne og 1990’erne enorm vækst på baggrund af selskabets Windows-styresystem, men begyndte i 2000’erne at blive udfordret - ikke mindst på det mobile område.

Ifølge Bill Gates er software-verdenen en verden, hvor vinderen tager hele puljen [‘the winner takes it all,’ red].

“Så den største fejltagelse, som jeg har begået, er de fejlbeslutninger af enhver art, som jeg var involveret i, som førte til, at Microsoft ikke blev til det, som Android er i dag,” sagde han.

“Det ville have været indlysende for Microsoft at vinde på det område,” sagde han.

Det er omkring 10 år siden, at Google lancerede styresystemet Android, som nu anvendes på mere end to milliarder enheder per måned verden over.

Ifølge ZDnet er det mere end det dobbelte end Windows 10.

Kun plads til én ud over Apple

Microsoft missede som bekendt det store ‘technology turn,’ der skete i 2007, da Apple lancerede den første iPhone.

Microsoft forsøgte i årevis at komme ind på smartphone-markedet - blandt andet med opkøbet af Nokia. Men forgæves.

Bill Gates konkluderer nu, at der på det globale marked kun ‘er plads til præcis ét ikke-Apple styresystem.’

“Det er ‘amazing’ for mig at have begået en af historiens største fejltagelser. Vi har vores øvrige aktiver - Windows, Office - som fortsat er meget stærke. Microsoft er en førende virksomhed. Men havde vi ikke begået den fejltagelse, ville vi have været den førende virksomhed,” siger han.

Læs også:

Så er det officielt: Microsoft dropper at udvikle mere på Windows 10 Mobile - det er helt slut
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.