Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Bill Gates: Min største fejltagelse nogensinde har været, at jeg ikke opfandt Android

Microsofts Bill Gates løfter sløret for det, som han mener har været hans største fejl i en ellers fantastisk karriere: Ikke at finde på Android.

Microsofts Bill Gates har i mange år været verdens rigeste person, og hans resultater som iværksætter og grundlægger er forlængst gået over i verdenshistorien.

Men der er ting, som han har fortrudt undervejs. Og nu løfter han sløret for det, som han mener har været hans største fejl nogensinde.

Nemlig at forsømme at skabe verdens største ‘ikke-Apple’-styresystem til smartphones.

Det fortalte han fornylig til et venture-arrangement, skriver ZDnet.

Blev ikke til det nye Android

Microsoft havde i 1980’erne og 1990’erne enorm vækst på baggrund af selskabets Windows-styresystem, men begyndte i 2000’erne at blive udfordret - ikke mindst på det mobile område.

Ifølge Bill Gates er software-verdenen en verden, hvor vinderen tager hele puljen [‘the winner takes it all,’ red].

“Så den største fejltagelse, som jeg har begået, er de fejlbeslutninger af enhver art, som jeg var involveret i, som førte til, at Microsoft ikke blev til det, som Android er i dag,” sagde han.

“Det ville have været indlysende for Microsoft at vinde på det område,” sagde han.

Det er omkring 10 år siden, at Google lancerede styresystemet Android, som nu anvendes på mere end to milliarder enheder per måned verden over.

Ifølge ZDnet er det mere end det dobbelte end Windows 10.

Kun plads til én ud over Apple

Microsoft missede som bekendt det store ‘technology turn,’ der skete i 2007, da Apple lancerede den første iPhone.

Microsoft forsøgte i årevis at komme ind på smartphone-markedet - blandt andet med opkøbet af Nokia. Men forgæves.

Bill Gates konkluderer nu, at der på det globale marked kun ‘er plads til præcis ét ikke-Apple styresystem.’

“Det er ‘amazing’ for mig at have begået en af historiens største fejltagelser. Vi har vores øvrige aktiver - Windows, Office - som fortsat er meget stærke. Microsoft er en førende virksomhed. Men havde vi ikke begået den fejltagelse, ville vi have været den førende virksomhed,” siger han.

Læs også:

Så er det officielt: Microsoft dropper at udvikle mere på Windows 10 Mobile - det er helt slut
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere