Artikel top billede

Danske robotvirksomheder klar med fem anbefalinger til det nye folketing

Mere arbejdskraft og flere penge til forskning er to af de fem punkter, som en ny regering skal fokusere på, hvis Danmark forsat skal være en af verdens førende robot-nationer. Se alle anbefalingerne fra robotindustrien her.

21. juni kunne det nye Folketing for første gang samles efter valget. Og de 179 nyvalgte bør først og fremmest sikre fem centrale punkter, hvis Danmark skal bevare pladsen som førende robotnation.

Sådan lyder det fra 68 danske robotvirksomheder, der netop har lanceret fem punkter, der skal sikre Danmark en fortsat stærk position i roboterhvervet.

“De sidste 20 år er det lykkedes at gøre Danmark til en af verdens førende robotnationer. Nye tal viser et stort potentiale for fremtidig vækst, eksport og beskæftigelse for den danske robotindustri,” skriver virksomhederne i en meddelelse.

Læs også: Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"

Robotbranchen i Danmark har en potentiel omsætning på 52 milliarder kroner, viser en opgørelse ifølge robotindustrien.

“Det er helt afgørende, at vi løfter i flok og står sammen om at fastholde og udbygge Danmarks rolle som en af verdens førende robotnationer. Vi investerer alle i vores virksomheders forskning, udvikling og medarbejdere, men det er langt fra nok, hvis Danmark og danske virksomheder også̊ i fremtiden skal være førende,” siger Jürgen von Hollen, administrerende direktør i Universal Robots på vegne af 68 virksomheder i robotindustrien.

Den fynske robotvirksomhed har tidligere fortalt Computerworld, at mangel på arbejdskraft kan risikere at tvinge virksomheden til udlandet.

Læs også: Sådan har topchef i Universal Robots fået trimmet virksomheden til eksplosiv vækst: "Der manglede nogle fundamentale byggesten"

Sammen med Universal Robots står virksomheder som Blue Ocean Robotics, Danfoss og Inwatec også bag anbefalingerne.

Udover bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft og mere fokus på forskning anbefaler virksomhederne også, at Danmark styrker samarbejdet mellem universiteterne og øger brugen af robotter i Danmark.

“Vi virksomheder kan ikke løfte opgaven alene. Derfor er der behov for politisk opbakning og konkrete initiativer, hvis det skal lykkes og derfor peger vi nu på fem konkrete tiltag til det nye Folketing, der kan bidrage til en vækstskabende robotindustri i fremtiden,” lyder det fra Jürgen von Hollen.

Her kan du læse de fulde anbefalinger fra virksomhederne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.