Artikel top billede

Danske robotvirksomheder klar med fem anbefalinger til det nye folketing

Mere arbejdskraft og flere penge til forskning er to af de fem punkter, som en ny regering skal fokusere på, hvis Danmark forsat skal være en af verdens førende robot-nationer. Se alle anbefalingerne fra robotindustrien her.

21. juni kunne det nye Folketing for første gang samles efter valget. Og de 179 nyvalgte bør først og fremmest sikre fem centrale punkter, hvis Danmark skal bevare pladsen som førende robotnation.

Sådan lyder det fra 68 danske robotvirksomheder, der netop har lanceret fem punkter, der skal sikre Danmark en fortsat stærk position i roboterhvervet.

“De sidste 20 år er det lykkedes at gøre Danmark til en af verdens førende robotnationer. Nye tal viser et stort potentiale for fremtidig vækst, eksport og beskæftigelse for den danske robotindustri,” skriver virksomhederne i en meddelelse.

Læs også: Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"

Robotbranchen i Danmark har en potentiel omsætning på 52 milliarder kroner, viser en opgørelse ifølge robotindustrien.

“Det er helt afgørende, at vi løfter i flok og står sammen om at fastholde og udbygge Danmarks rolle som en af verdens førende robotnationer. Vi investerer alle i vores virksomheders forskning, udvikling og medarbejdere, men det er langt fra nok, hvis Danmark og danske virksomheder også̊ i fremtiden skal være førende,” siger Jürgen von Hollen, administrerende direktør i Universal Robots på vegne af 68 virksomheder i robotindustrien.

Den fynske robotvirksomhed har tidligere fortalt Computerworld, at mangel på arbejdskraft kan risikere at tvinge virksomheden til udlandet.

Læs også: Sådan har topchef i Universal Robots fået trimmet virksomheden til eksplosiv vækst: "Der manglede nogle fundamentale byggesten"

Sammen med Universal Robots står virksomheder som Blue Ocean Robotics, Danfoss og Inwatec også bag anbefalingerne.

Udover bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft og mere fokus på forskning anbefaler virksomhederne også, at Danmark styrker samarbejdet mellem universiteterne og øger brugen af robotter i Danmark.

“Vi virksomheder kan ikke løfte opgaven alene. Derfor er der behov for politisk opbakning og konkrete initiativer, hvis det skal lykkes og derfor peger vi nu på fem konkrete tiltag til det nye Folketing, der kan bidrage til en vækstskabende robotindustri i fremtiden,” lyder det fra Jürgen von Hollen.

Her kan du læse de fulde anbefalinger fra virksomhederne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere