Artikel top billede

Danske robotvirksomheder klar med fem anbefalinger til det nye folketing

Mere arbejdskraft og flere penge til forskning er to af de fem punkter, som en ny regering skal fokusere på, hvis Danmark forsat skal være en af verdens førende robot-nationer. Se alle anbefalingerne fra robotindustrien her.

21. juni kunne det nye Folketing for første gang samles efter valget. Og de 179 nyvalgte bør først og fremmest sikre fem centrale punkter, hvis Danmark skal bevare pladsen som førende robotnation.

Sådan lyder det fra 68 danske robotvirksomheder, der netop har lanceret fem punkter, der skal sikre Danmark en fortsat stærk position i roboterhvervet.

“De sidste 20 år er det lykkedes at gøre Danmark til en af verdens førende robotnationer. Nye tal viser et stort potentiale for fremtidig vækst, eksport og beskæftigelse for den danske robotindustri,” skriver virksomhederne i en meddelelse.

Læs også: Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"

Robotbranchen i Danmark har en potentiel omsætning på 52 milliarder kroner, viser en opgørelse ifølge robotindustrien.

“Det er helt afgørende, at vi løfter i flok og står sammen om at fastholde og udbygge Danmarks rolle som en af verdens førende robotnationer. Vi investerer alle i vores virksomheders forskning, udvikling og medarbejdere, men det er langt fra nok, hvis Danmark og danske virksomheder også̊ i fremtiden skal være førende,” siger Jürgen von Hollen, administrerende direktør i Universal Robots på vegne af 68 virksomheder i robotindustrien.

Den fynske robotvirksomhed har tidligere fortalt Computerworld, at mangel på arbejdskraft kan risikere at tvinge virksomheden til udlandet.

Læs også: Sådan har topchef i Universal Robots fået trimmet virksomheden til eksplosiv vækst: "Der manglede nogle fundamentale byggesten"

Sammen med Universal Robots står virksomheder som Blue Ocean Robotics, Danfoss og Inwatec også bag anbefalingerne.

Udover bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft og mere fokus på forskning anbefaler virksomhederne også, at Danmark styrker samarbejdet mellem universiteterne og øger brugen af robotter i Danmark.

“Vi virksomheder kan ikke løfte opgaven alene. Derfor er der behov for politisk opbakning og konkrete initiativer, hvis det skal lykkes og derfor peger vi nu på fem konkrete tiltag til det nye Folketing, der kan bidrage til en vækstskabende robotindustri i fremtiden,” lyder det fra Jürgen von Hollen.

Her kan du læse de fulde anbefalinger fra virksomhederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere