Artikel top billede

Dansk it-ekspert roser EFI-afløser: "Det ser ud til, at Skatteforvaltningen har lært af sine erfaringer"

Planen for, hvordan kommunerne skal tage det nye inddrivelsessystem PRSM, der skal erstattet det kuldsejlede EFI, ser fornuftig ud, mener IT Professor.

SKAT har i en årrække arbejdet på at udvikle det nyt inddrivelsessystem PSRM, der skal erstatte det suspenderede og skandaleombruste EFI.

Systemet er klar, men politi, forsyningsselskaber og kommuner mangler stadig at få deres systemer koblet sammen med PSRM.

Lige nu ser planen dog fornuftig ud.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Lauesen, it-professor hos IT Universitetet.

Det skriver Version2.

"Jeg kan ikke huske, at jeg før har været så positiv, som jeg er denne gang. Men det ser ud til, at Skatteforvaltningen har lært af sine erfaringer, og det er jo altid rart," lyder det fra Søren Lauesen til mediet.

Læs også: Trods stigende kritik så har Skat fuld tiltro til skandale-systemet EFI’s afløser

Kommentaren fra Søren Lauesen kommer efter, at Version2 har fået aktindsigt i projektbeskrivelsen fra KL om kommunernes tilslutning til det nye inddrivelsessystem.

Du finder projektbeskrivelsen her.

Professoren er især positiv over for en række tiltag i forbindelse med det store it-projekt, der tidligere er blevet vurderet til at komme til at koste i omegnen af 1,1 milliarder kroner.

Blandt andet fremgår det af en plan hos KL, at alle kommunerne skal hjælpes i gang med PRSM igennem et fællesprojekt i stedet for, at hver enkel kommune selv skal stå med udfordringerne i forbindelse med systemændringer og integrationer.

Det er også planen, at kommunerne i fællesskab bliver koblet på PRSM et forretningsområde ad gangen.

Ifølge Version2 er gælden til det offentlige vokset til over 117 milliarder kroner siden lukningen af EFI-systemet i 2015.

Læs også: Kommuner kræver kompensation: Statens nye kostbare inddrivelsessystem skaber vrede og frustration
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere