Artikel top billede

Dansk it-ekspert roser EFI-afløser: "Det ser ud til, at Skatteforvaltningen har lært af sine erfaringer"

Planen for, hvordan kommunerne skal tage det nye inddrivelsessystem PRSM, der skal erstattet det kuldsejlede EFI, ser fornuftig ud, mener IT Professor.

SKAT har i en årrække arbejdet på at udvikle det nyt inddrivelsessystem PSRM, der skal erstatte det suspenderede og skandaleombruste EFI.

Systemet er klar, men politi, forsyningsselskaber og kommuner mangler stadig at få deres systemer koblet sammen med PSRM.

Lige nu ser planen dog fornuftig ud.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Lauesen, it-professor hos IT Universitetet.

Det skriver Version2.

"Jeg kan ikke huske, at jeg før har været så positiv, som jeg er denne gang. Men det ser ud til, at Skatteforvaltningen har lært af sine erfaringer, og det er jo altid rart," lyder det fra Søren Lauesen til mediet.

Læs også: Trods stigende kritik så har Skat fuld tiltro til skandale-systemet EFI’s afløser

Kommentaren fra Søren Lauesen kommer efter, at Version2 har fået aktindsigt i projektbeskrivelsen fra KL om kommunernes tilslutning til det nye inddrivelsessystem.

Du finder projektbeskrivelsen her.

Professoren er især positiv over for en række tiltag i forbindelse med det store it-projekt, der tidligere er blevet vurderet til at komme til at koste i omegnen af 1,1 milliarder kroner.

Blandt andet fremgår det af en plan hos KL, at alle kommunerne skal hjælpes i gang med PRSM igennem et fællesprojekt i stedet for, at hver enkel kommune selv skal stå med udfordringerne i forbindelse med systemændringer og integrationer.

Det er også planen, at kommunerne i fællesskab bliver koblet på PRSM et forretningsområde ad gangen.

Ifølge Version2 er gælden til det offentlige vokset til over 117 milliarder kroner siden lukningen af EFI-systemet i 2015.

Læs også: Kommuner kræver kompensation: Statens nye kostbare inddrivelsessystem skaber vrede og frustration
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere