Dansk it-ekspert roser EFI-afløser: "Det ser ud til, at Skatteforvaltningen har lært af sine erfaringer"

Planen for, hvordan kommunerne skal tage det nye inddrivelsessystem PRSM, der skal erstattet det kuldsejlede EFI, ser fornuftig ud, mener IT Professor.

SKAT har i en årrække arbejdet på at udvikle det nyt inddrivelsessystem PSRM, der skal erstatte det suspenderede og skandaleombruste EFI.

Systemet er klar, men politi, forsyningsselskaber og kommuner mangler stadig at få deres systemer koblet sammen med PSRM.

Lige nu ser planen dog fornuftig ud.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Lauesen, it-professor hos IT Universitetet.

Det skriver Version2.

"Jeg kan ikke huske, at jeg før har været så positiv, som jeg er denne gang. Men det ser ud til, at Skatteforvaltningen har lært af sine erfaringer, og det er jo altid rart," lyder det fra Søren Lauesen til mediet.

Læs også: Trods stigende kritik så har Skat fuld tiltro til skandale-systemet EFI’s afløser

Kommentaren fra Søren Lauesen kommer efter, at Version2 har fået aktindsigt i projektbeskrivelsen fra KL om kommunernes tilslutning til det nye inddrivelsessystem.

Du finder projektbeskrivelsen her.

Professoren er især positiv over for en række tiltag i forbindelse med det store it-projekt, der tidligere er blevet vurderet til at komme til at koste i omegnen af 1,1 milliarder kroner.

Blandt andet fremgår det af en plan hos KL, at alle kommunerne skal hjælpes i gang med PRSM igennem et fællesprojekt i stedet for, at hver enkel kommune selv skal stå med udfordringerne i forbindelse med systemændringer og integrationer.

Det er også planen, at kommunerne i fællesskab bliver koblet på PRSM et forretningsområde ad gangen.

Ifølge Version2 er gælden til det offentlige vokset til over 117 milliarder kroner siden lukningen af EFI-systemet i 2015.

Læs også: Kommuner kræver kompensation: Statens nye kostbare inddrivelsessystem skaber vrede og frustration
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Bevis værdien ved Vulnerability Management med 4 simple trin
Vulnerability Management kan føles som en endeløs klatretur. Derfor kan du med dette whitepaper få indsigt i hvordan du fokuserer på dine indsatser, beviser værdien af dit program og opnår tillid, budget og anerkendelse med fire simple steps.