En af verdenshistoriens største værdi-overførsler sker nu: MacKenzie Bezos bliver en af verdens rigeste med et snuptag

MacKenzie Bezos bliver med en underskrift og et par klik med en mus en af verdens rigeste mennesker i denne uge.

Efter en underskrift og nogle museklik kan MacKenzie Bezos senere i denne uge kalde sig en af verdens rigeste mennesker.

Hun spiller nemlig den ene af de to roller i en af verdenshistoriens allerstørste værdi-overførsler, som nu står til at blive effektueret.

Den anden rolle spiller hendes eksmand, Amazons grundlægger Jeff Bezos, der i de senere år har været verdens rigeste person.

De to er i færd med at blive skilt. Og skilsmissen betyder, at MacKenzie Bezos skal modtage aktiver og værdier for enorme 38 milliarder dollar fra Jeff Bezos store formue.

Den amerikanske advokat Peter Walzer kalder over for Bloomberg med udgangspunkt i det enorme beløb, der er involveret i de to ægtefællers opbrud, for ‘the Godzilla of all divorces’.

“Intet kommer i nærheden af skilmissen på grund af den værdi, der skal deles,” siger han.

55-årige Jeff Bezos og 49-årige MacKenzie Bezos har været gift i mere end 25 år og har fire børn sammen.

De har tidligere meddelt, at de i forbindelse med skilmissen har aftalt, at MacKenzie Bezos skal 25 procent af Jeff Bezos Amazon-aktier - men at Jeff Bezos beholder stemme-retten over aktierne.

Jeff Bezos ejer 16,3 procent af aktierne i Amazon. Desuden ejer han Washington Post og ejer også rumraket-selskabet Blue Origin. Disse aktiver beholder han.

I kroner og øre betyder det, at MacKenzie Bezos får aktier til en værdi af 38 milliarder dollar - omkring 245 milliarder kroner.
Ifølge Bloomberg har andre it-rigmænds skilmisser ikke i sammen omfang haft direkte konsekvenser for deres ejerandele af de to store selskaber.

Det gælder eksempelvis Oracles Larry Ellison, der er blevet skilt flere gange, samt Googles Sergey Brin, der i 2015 blev skilt fra Anne Wojcicki.

Læs også:

Skilsmisse-aftale på plads: Jeff Bezos beholder kontrollen over Amazon - konen får 245 milliarder kroner

Se opsigtsvækkende post fra Jeff Bezos: Amerikansk avis har afpresset mig med nøgenbilleder og intime sms'er

Jeff Bezos-skilsmisse kan få enorme konsekvenser
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
I Hvidovre står Danmarks måske mest sikre hardware-enhed - anvendes af efterretningstjenester verden over
Reportage: Nede i en kælder i Hvidovre opbevares Danmarks måske sikreste hardware-enheder. Det har kostet flere millioner at opbygge denne sikkerhed, men reelt gør det ikke noget, hvis der sker indbrud. Kom med ned i sikkerhedsvirksomheden Arbits kælder og se, hvad det er, der er gemt bag fire låse, et metalgitter og to sikkerhedsskabe.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.