Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

En af verdenshistoriens største værdi-overførsler sker nu: MacKenzie Bezos bliver en af verdens rigeste med et snuptag

MacKenzie Bezos bliver med en underskrift og et par klik med en mus en af verdens rigeste mennesker i denne uge.

Efter en underskrift og nogle museklik kan MacKenzie Bezos senere i denne uge kalde sig en af verdens rigeste mennesker.

Hun spiller nemlig den ene af de to roller i en af verdenshistoriens allerstørste værdi-overførsler, som nu står til at blive effektueret.

Den anden rolle spiller hendes eksmand, Amazons grundlægger Jeff Bezos, der i de senere år har været verdens rigeste person.

De to er i færd med at blive skilt. Og skilsmissen betyder, at MacKenzie Bezos skal modtage aktiver og værdier for enorme 38 milliarder dollar fra Jeff Bezos store formue.

Den amerikanske advokat Peter Walzer kalder over for Bloomberg med udgangspunkt i det enorme beløb, der er involveret i de to ægtefællers opbrud, for ‘the Godzilla of all divorces’.

“Intet kommer i nærheden af skilmissen på grund af den værdi, der skal deles,” siger han.

55-årige Jeff Bezos og 49-årige MacKenzie Bezos har været gift i mere end 25 år og har fire børn sammen.

De har tidligere meddelt, at de i forbindelse med skilmissen har aftalt, at MacKenzie Bezos skal 25 procent af Jeff Bezos Amazon-aktier - men at Jeff Bezos beholder stemme-retten over aktierne.

Jeff Bezos ejer 16,3 procent af aktierne i Amazon. Desuden ejer han Washington Post og ejer også rumraket-selskabet Blue Origin. Disse aktiver beholder han.

I kroner og øre betyder det, at MacKenzie Bezos får aktier til en værdi af 38 milliarder dollar - omkring 245 milliarder kroner.
Ifølge Bloomberg har andre it-rigmænds skilmisser ikke i sammen omfang haft direkte konsekvenser for deres ejerandele af de to store selskaber.

Det gælder eksempelvis Oracles Larry Ellison, der er blevet skilt flere gange, samt Googles Sergey Brin, der i 2015 blev skilt fra Anne Wojcicki.

Læs også:

Skilsmisse-aftale på plads: Jeff Bezos beholder kontrollen over Amazon - konen får 245 milliarder kroner

Se opsigtsvækkende post fra Jeff Bezos: Amerikansk avis har afpresset mig med nøgenbilleder og intime sms'er

Jeff Bezos-skilsmisse kan få enorme konsekvenser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere