Artikel top billede

Samsung-topchef om kaotisk lancering af Galaxy Fold: “Det har været pinligt. Jeg pressede det igennem”

Samsungs håndtering af lanceringen af foldetelefonen Galaxy Fold var direkte pinlig, lyder det fra selskabets topchef, DJ Koh. Der kun bebrejder sig selv.

Det er ikke hver dag, at de store smartphone-producenter er nødt til at trække netop lancerede telefoner tilbage på grund af fejl og mangler.

Men det var præcist, hvad der skete for Samsung i forbindelse med lanceringen af den ellers længe ventede folde-telefon Galaxy Fold.

Nu kryber Samsungs CEO, DJ Koh, til korset. Han er direkte flov over forløbet, giver han udtryk for i en række medier, der har mødt ham i hjemlandet Sydkorea.

“Det var pinligt. Jeg pressede den [lanceringen, red] igennem, inden den [telefonen, red] var klar,” siger han.

Samsungs foldbare telefon var ellers udset til at skulle være en slags ny begyndelse for selskabet efter batteriproblemerne i den tidligeret topmodel Galaxy Note 7.

Det kan du læse mere om her: Så kom Samsungs første foldbare telefon: Ualmindelig lækker, banebrydende - og ualmindelig dyr

Samsung beskrev Fold som et bud på morgendagens smartphones, der skulle spore hele smartphone-industrien ind på en ny kurs, som det hed.

Men dårligt nok var de første eksemplarer sendt afsted i butikkerne, før de første meldinger om fejl og mangler begyndte at løbe ind.

Brugerne klagede over, at skærmen ikke fungerede ordentligt og gik i stykker.

Det kan du læse mere om her: Samsung tilbagekalder sin foldbare telefon: Flere defekte enheder i omløb

Samsung annoncerede den nye telefon i november 2018. Annonceringen blev hurtigt fulgt af lignende annonceringer fra de kinesiske kæmpekonkurrenter Huawei og Xiaomi.

Huawei har overhalet Apple som verdens næsstørste smartphoneproducent og er i dag en seriøs udfordrer til Samsung, der fortsat er verdens største smartphone-producent.

Det var med til at presse Samsung til at forcere processen med den foldbare telefon og lancere den, inden den var blevet færdig-testet.

Det kan du læse mere om her: Huawei ydmyger Samsung med sin første foldbare smartphone: Mate X

“Jeg indrømmer, at jeg overså noget i forbindelse med den foldbare telefon, men vi er nu i gang med at komme på benene igen,” siger DJ Koh ifølge avisen Independent.

Han siger, at mere end 2.000 eksemplarer af Galaxy Fold nu er i gang med at blive testet i alle ender og kanter.

“Vi har identificeret alle ‘issues.’ Nogle af dem har vi ikke engang tænkt på, men takket være tilbagemeldinger fra brugerne, er vi nu i gang med stor-test,” siger han.

Samsung tror fortsat på, at Galaxy Fold kan blive en dominerende 'form factor' i smartphone-verdenen, hvor der reelt ikke er sket nogen fornyelse i de seneste mere end 10 år.

Læs også:

Prøvekørt: Her er fem ting jeg lærte om livet med en foldbar smartphone

Lancering af fadæseramt Samsung-telefon svæver stadigvæk i uvished

Den er helt gal med de foldbare smartphones: Både Samsung og Huawei udskyder lanceringer

Danskerne bliver de første, der kan købe en af de revolutionerende foldetelefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere