Artikel top billede

Bruger 33 milliarder kroner på brændstof: Nu vil Mærsk anvende kunstig intelligens til at nedbringe forbruget

Ved hjælp af flere sensorer og mere intelligent software vil A.P Møller-Mærsk sænke sine enorme udgifter til brændstof.

A.P Møller-Mærsk vil i stigende grad installere sensorer på sine skibe og udvikle software, der gennem brug af kunstig intelligens kan sænke brændstofforbruget.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Det skyldes at såkaldt bunkerolie er en af de største udgiftsposter for koncernen.

Ifølge Finans brugte den danske shippinggigant således 33 milliarder kroner på brændstof i fjor, og derfor kan der være mange penge at spare, hvis Mærsk har held med bare at reducere den udgift med få procent.

“Vi bruger enorme summer på brændstof, og vi har bevist, at vi kan reducere omkostningerne betydeligt ved at benytte datainnovationer i processen. Vi har stadig lang vej endnu, men problemerne, vi sidder med, er ekstremt skalerede,” siger Berian James, chef for Data Science & Artificial Intelligence hos Mærsk, til Finans.

Selskabet har ifølge Finans 75 personer, der arbejder med at udvikle nye måder at bruge kunstig intelligens på.

Læs også: Et presset Mærsk jagter nye digitale vækstmuligheder: ”Vores vision er, at international handel skal være lige så simpel og effektiv som at bestille en Uber"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere