Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Bruger 33 milliarder kroner på brændstof: Nu vil Mærsk anvende kunstig intelligens til at nedbringe forbruget

Ved hjælp af flere sensorer og mere intelligent software vil A.P Møller-Mærsk sænke sine enorme udgifter til brændstof.

A.P Møller-Mærsk vil i stigende grad installere sensorer på sine skibe og udvikle software, der gennem brug af kunstig intelligens kan sænke brændstofforbruget.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Det skyldes at såkaldt bunkerolie er en af de største udgiftsposter for koncernen.

Ifølge Finans brugte den danske shippinggigant således 33 milliarder kroner på brændstof i fjor, og derfor kan der være mange penge at spare, hvis Mærsk har held med bare at reducere den udgift med få procent.

“Vi bruger enorme summer på brændstof, og vi har bevist, at vi kan reducere omkostningerne betydeligt ved at benytte datainnovationer i processen. Vi har stadig lang vej endnu, men problemerne, vi sidder med, er ekstremt skalerede,” siger Berian James, chef for Data Science & Artificial Intelligence hos Mærsk, til Finans.

Selskabet har ifølge Finans 75 personer, der arbejder med at udvikle nye måder at bruge kunstig intelligens på.

Læs også: Et presset Mærsk jagter nye digitale vækstmuligheder: ”Vores vision er, at international handel skal være lige så simpel og effektiv som at bestille en Uber"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere