Artikel top billede

Samsung hårdt ramt af sanktioner mod Huawei

Sydkoreanske Samsung Electronics ser ud til at være hårdt ramt af de problemer, der har ramt kinesiske Huawei. Samsungs indtjening ventes halveret.

Det ser sort ud for sydkoreanske Samsung Electronics, der fredag løfter sløret for resultaterne for andet kvartal.

Her ventes det, at regnskabet vil vise, at Samsung Electronics overskud er mere end halveret som en direkte konsekvens af de problemer, som kinesiske Huawei har været løbet ind i i de seneste måneder.

Samsung Electronics er verdens største producent af DRAM og NAND-hukommelsechip.

Og Huawei er en af selskabets største kunder.

Derfor har det ramt selskabet hårdt, at USA har indført forskellige sanktioner mod Huawei, hvilket har fået Huawei til at drosle ned for produktionen, mens selskabet afventer sagens udfald.

Det kan du læse mere om her: Huawei forventer salgs-nedgang på smartphone-området på op til 60 procent

Hertil kommer, at markedet for hukommelses-chip har været præget af prispres.

Til Reuters siger analytiker Jay Kim fra Sangsangin Investment & Securities, at priserne i markedet kan blive påvirket kraftigt af hvor mange chip, Huawei aftager.

“Det er udslagsgivende faktor for priserne hvor meget Huawei vil anvende chip fremadrettet. Samsung vil blive nødt til at sænke priserne, når der ikke er mange spillere, der kan købe chip istedet for Huawei,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere