Artikel top billede

Samsung hårdt ramt af sanktioner mod Huawei

Sydkoreanske Samsung Electronics ser ud til at være hårdt ramt af de problemer, der har ramt kinesiske Huawei. Samsungs indtjening ventes halveret.

Det ser sort ud for sydkoreanske Samsung Electronics, der fredag løfter sløret for resultaterne for andet kvartal.

Her ventes det, at regnskabet vil vise, at Samsung Electronics overskud er mere end halveret som en direkte konsekvens af de problemer, som kinesiske Huawei har været løbet ind i i de seneste måneder.

Samsung Electronics er verdens største producent af DRAM og NAND-hukommelsechip.

Og Huawei er en af selskabets største kunder.

Derfor har det ramt selskabet hårdt, at USA har indført forskellige sanktioner mod Huawei, hvilket har fået Huawei til at drosle ned for produktionen, mens selskabet afventer sagens udfald.

Det kan du læse mere om her: Huawei forventer salgs-nedgang på smartphone-området på op til 60 procent

Hertil kommer, at markedet for hukommelses-chip har været præget af prispres.

Til Reuters siger analytiker Jay Kim fra Sangsangin Investment & Securities, at priserne i markedet kan blive påvirket kraftigt af hvor mange chip, Huawei aftager.

“Det er udslagsgivende faktor for priserne hvor meget Huawei vil anvende chip fremadrettet. Samsung vil blive nødt til at sænke priserne, når der ikke er mange spillere, der kan købe chip istedet for Huawei,” siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere