Artikel top billede

Det amerikanske selskab bag Sundhedsplatformen, Epic, har tjent næsten en kvart milliard kroner i Danmark siden 2013

Det amerikanske selskab bag den omstridte Sundhedsplatformen, Epic, har tjent næsten en kvart milliard kroner, siden selskabet åbnede i Danmark i 2013.

Det amerikanske it-selskab Epic har tjent styrtende på det danske marked, hvor selskabets leverer Sundhedsplatformen til Region Sjælland og Region Hovedstaden

Ifølge ITWatch har Epics danske datterselskab Epic Copenhagen sammenlagt haft en indtjening på 237 millioner kroner, siden det åbnede i 2013.

Omsætningen har i perioden sammenlagt været på mere end en milliard kroner.

Tallene stammer fra regnskaberne for Epic Copenhagen, som er offentligt tilgængelige. Dem finder du her.

Epic har ingen kommentarer til regnskabet, skriver mediet, og vil således heller ikke oplyse, om indtjeningen og omsætningen alene kommer fra Sundhedsplatformen.

Computerworld interviewede i fjor Epic's implemeteringsdirektør, Lars-Oluf Nielsen, der for første gang stillede op til interview.

Det kan du læse mere om her: Efter et års tavshed taler amerikanske Epic endelig ud om Sundhedsplatformen: “Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide"

Epic leverer Sundhedsplatformen i samarbejde med NNIT. EPJ-systemet har i både Region Sjælland og Region Hovedstaden været fulgt af en del frustrationer blandt det sundhedsfaglige personale.

Systemet har også været præget af bekymringer om patienternes privacy og lignende.

Det kan du læse mere om her: Personale kan snage i private data i Sundhedsplatformen: Data ender i USA

Læs også:

Region Hovedstaden om amerikanske medarbejderes adgang til sundhedsdata: “Det er en nødvendighed”

Systematic sidder nu på hele Vestdanmarks EPJ-systemer - opdelingen af Danmark rummer solide fordele for brugerne, mener direktør Michael Holm

Historien om mit brækkede ben og de gamle systemer: "Bevogt den med dit liv," sagde lægen om den cd med mine data, som jeg fik udleveret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.