Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Det amerikanske selskab bag Sundhedsplatformen, Epic, har tjent næsten en kvart milliard kroner i Danmark siden 2013

Det amerikanske selskab bag den omstridte Sundhedsplatformen, Epic, har tjent næsten en kvart milliard kroner, siden selskabet åbnede i Danmark i 2013.

Det amerikanske it-selskab Epic har tjent styrtende på det danske marked, hvor selskabets leverer Sundhedsplatformen til Region Sjælland og Region Hovedstaden

Ifølge ITWatch har Epics danske datterselskab Epic Copenhagen sammenlagt haft en indtjening på 237 millioner kroner, siden det åbnede i 2013.

Omsætningen har i perioden sammenlagt været på mere end en milliard kroner.

Tallene stammer fra regnskaberne for Epic Copenhagen, som er offentligt tilgængelige. Dem finder du her.

Epic har ingen kommentarer til regnskabet, skriver mediet, og vil således heller ikke oplyse, om indtjeningen og omsætningen alene kommer fra Sundhedsplatformen.

Computerworld interviewede i fjor Epic's implemeteringsdirektør, Lars-Oluf Nielsen, der for første gang stillede op til interview.

Det kan du læse mere om her: Efter et års tavshed taler amerikanske Epic endelig ud om Sundhedsplatformen: “Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide"

Epic leverer Sundhedsplatformen i samarbejde med NNIT. EPJ-systemet har i både Region Sjælland og Region Hovedstaden været fulgt af en del frustrationer blandt det sundhedsfaglige personale.

Systemet har også været præget af bekymringer om patienternes privacy og lignende.

Det kan du læse mere om her: Personale kan snage i private data i Sundhedsplatformen: Data ender i USA

Læs også:

Region Hovedstaden om amerikanske medarbejderes adgang til sundhedsdata: “Det er en nødvendighed”

Systematic sidder nu på hele Vestdanmarks EPJ-systemer - opdelingen af Danmark rummer solide fordele for brugerne, mener direktør Michael Holm

Historien om mit brækkede ben og de gamle systemer: "Bevogt den med dit liv," sagde lægen om den cd med mine data, som jeg fik udleveret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere