Artikel top billede

Analytiker: Den næste Microsoft Surface kan blive designet af Apple-ikonet Jony Ive

Vil en kommende Microsoft Surface bliver designet af Apples ikoniske design-guro Jony Ive? Det er der noget, der kunne tyde på, mener analytiker.

Apple og Microsoft har aldrig været de bedste venner. De selskaber har altid konkurreret indædt på områder som styresystemer, computere, tilgang til partnernetværk og andre områder.

Det går som bekendt op og ned i showbizz, og det gælder også de store tech-selskaber.

I de senere mange år har Apple haft forrygende vind i sejlene. Og successen skyldes ikke mindst det engang banebrydende design-sprog, som Apple slog ind på i begyndelsen af 2000’erne.

Det har siden dannet skole med dets enkle og rene linier, fokus på brugervenlighed og klarhed.

Bag designsproget står designeren Jony Ive, der fornylig forlod Apple.

Det kan du læse mere om her: Med Jony Ives farvel til Apple er en æra forbi: Hans produkter har sat aftryk på en hel generation

Jony Ive og Apple er tæt forbundne. Kan man forestille sig, at han nu vil begynde at designe for Apples engang allerstørste fjende, Microsoft?

Det mener analytikeren Rob Enderle, der skriver for blandt andet Computerworlds amerikanske søstermedie.

Han mener, at alt tyder på, at Jony Ive forlader Apple, fordi selskabet har mistet interessen for fornyende design og nye og banebrydende produkter.

En gylden mulighed

Istedet fokuserer Apple mere og mere på at øge indtjeningsmarginerne ved at skære på omkostningerne i takt med, at salget bliver mere og mere udfordret.

Og det giver en gylden mulighed for Microsoft, lyder det fra Rob Enderle.

“Microsoft har en produkt-linie, der hedder Surface, som blev specielt desinget til at udfordre Apples pc-linie,” lyder det fra analytikeren.

Ifølge ham blev iPad udviklet med særligt henblik på at udfordre pc’erne. Og Surface blev så udviklet som modsvar hertil.

Rob Enderle mener, at Surface er ‘en af de smukkeste’ computere i segmentet og at Surface Book er ‘en showcase i innovation og design.’

En videreudvikling af Surface kan det ifølge ham være en oplagt mulighed for den nu Apple-frie topdesigner.

Tim Cook vil ikke give lov

Surface-produktlinien kan meget vel være det, ‘som [Jony] Ive ønskede, at Apple byggede, men som [Tim] Cook ikke ville give ham lov til,” lyder det fra Rob Enderle.

Ifølge ham har Microsoft på det seneste været ‘enormt kreativ,’ når det gælder om at lande partnerskaber og sætte markeds-initiativer i søen.

“Jeg tror, at Microsoft er enormt opsat på at få ham [Jony Ive, red] til at designe den næste Surface,” mener han.

Den mest sandsynlige ting, der taler imod, vil ikke være et modtilbud fra Apple, men derimod et tilbud fra en anden pc-producent, mener han.

“Det er højst sandsynligt, at Ive vil komme til at designe en meget cool pc i fremtiden. Og jeg sætter mine penge på, at det bliver en Surface,” skriver han.

Hvad tror du? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Blev Jony Ive skubbet ud fra Apple? Tim Cook kalder rygterne for absurde

Jonathan Ive forlader Apple - har opsagt sin stilling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere