Analytiker: Den næste Microsoft Surface kan blive designet af Apple-ikonet Jony Ive

Vil en kommende Microsoft Surface bliver designet af Apples ikoniske design-guro Jony Ive? Det er der noget, der kunne tyde på, mener analytiker.

Apple og Microsoft har aldrig været de bedste venner. De selskaber har altid konkurreret indædt på områder som styresystemer, computere, tilgang til partnernetværk og andre områder.

Det går som bekendt op og ned i showbizz, og det gælder også de store tech-selskaber.

I de senere mange år har Apple haft forrygende vind i sejlene. Og successen skyldes ikke mindst det engang banebrydende design-sprog, som Apple slog ind på i begyndelsen af 2000’erne.

Det har siden dannet skole med dets enkle og rene linier, fokus på brugervenlighed og klarhed.

Bag designsproget står designeren Jony Ive, der fornylig forlod Apple.

Det kan du læse mere om her: Med Jony Ives farvel til Apple er en æra forbi: Hans produkter har sat aftryk på en hel generation

Jony Ive og Apple er tæt forbundne. Kan man forestille sig, at han nu vil begynde at designe for Apples engang allerstørste fjende, Microsoft?

Det mener analytikeren Rob Enderle, der skriver for blandt andet Computerworlds amerikanske søstermedie.

Han mener, at alt tyder på, at Jony Ive forlader Apple, fordi selskabet har mistet interessen for fornyende design og nye og banebrydende produkter.

En gylden mulighed
Istedet fokuserer Apple mere og mere på at øge indtjeningsmarginerne ved at skære på omkostningerne i takt med, at salget bliver mere og mere udfordret.

Og det giver en gylden mulighed for Microsoft, lyder det fra Rob Enderle.

“Microsoft har en produkt-linie, der hedder Surface, som blev specielt desinget til at udfordre Apples pc-linie,” lyder det fra analytikeren.

Ifølge ham blev iPad udviklet med særligt henblik på at udfordre pc’erne. Og Surface blev så udviklet som modsvar hertil.

Rob Enderle mener, at Surface er ‘en af de smukkeste’ computere i segmentet og at Surface Book er ‘en showcase i innovation og design.’

En videreudvikling af Surface kan det ifølge ham være en oplagt mulighed for den nu Apple-frie topdesigner.

Tim Cook vil ikke give lov
Surface-produktlinien kan meget vel være det, ‘som [Jony] Ive ønskede, at Apple byggede, men som [Tim] Cook ikke ville give ham lov til,” lyder det fra Rob Enderle.

Ifølge ham har Microsoft på det seneste været ‘enormt kreativ,’ når det gælder om at lande partnerskaber og sætte markeds-initiativer i søen.

“Jeg tror, at Microsoft er enormt opsat på at få ham [Jony Ive, red] til at designe den næste Surface,” mener han.

Den mest sandsynlige ting, der taler imod, vil ikke være et modtilbud fra Apple, men derimod et tilbud fra en anden pc-producent, mener han.

“Det er højst sandsynligt, at Ive vil komme til at designe en meget cool pc i fremtiden. Og jeg sætter mine penge på, at det bliver en Surface,” skriver han.

Hvad tror du? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Blev Jony Ive skubbet ud fra Apple? Tim Cook kalder rygterne for absurde

Jonathan Ive forlader Apple - har opsagt sin stilling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.