Artikel top billede

Analytiker: Den næste Microsoft Surface kan blive designet af Apple-ikonet Jony Ive

Vil en kommende Microsoft Surface bliver designet af Apples ikoniske design-guro Jony Ive? Det er der noget, der kunne tyde på, mener analytiker.

Apple og Microsoft har aldrig været de bedste venner. De selskaber har altid konkurreret indædt på områder som styresystemer, computere, tilgang til partnernetværk og andre områder.

Det går som bekendt op og ned i showbizz, og det gælder også de store tech-selskaber.

I de senere mange år har Apple haft forrygende vind i sejlene. Og successen skyldes ikke mindst det engang banebrydende design-sprog, som Apple slog ind på i begyndelsen af 2000’erne.

Det har siden dannet skole med dets enkle og rene linier, fokus på brugervenlighed og klarhed.

Bag designsproget står designeren Jony Ive, der fornylig forlod Apple.

Det kan du læse mere om her: Med Jony Ives farvel til Apple er en æra forbi: Hans produkter har sat aftryk på en hel generation

Jony Ive og Apple er tæt forbundne. Kan man forestille sig, at han nu vil begynde at designe for Apples engang allerstørste fjende, Microsoft?

Det mener analytikeren Rob Enderle, der skriver for blandt andet Computerworlds amerikanske søstermedie.

Han mener, at alt tyder på, at Jony Ive forlader Apple, fordi selskabet har mistet interessen for fornyende design og nye og banebrydende produkter.

En gylden mulighed

Istedet fokuserer Apple mere og mere på at øge indtjeningsmarginerne ved at skære på omkostningerne i takt med, at salget bliver mere og mere udfordret.

Og det giver en gylden mulighed for Microsoft, lyder det fra Rob Enderle.

“Microsoft har en produkt-linie, der hedder Surface, som blev specielt desinget til at udfordre Apples pc-linie,” lyder det fra analytikeren.

Ifølge ham blev iPad udviklet med særligt henblik på at udfordre pc’erne. Og Surface blev så udviklet som modsvar hertil.

Rob Enderle mener, at Surface er ‘en af de smukkeste’ computere i segmentet og at Surface Book er ‘en showcase i innovation og design.’

En videreudvikling af Surface kan det ifølge ham være en oplagt mulighed for den nu Apple-frie topdesigner.

Tim Cook vil ikke give lov

Surface-produktlinien kan meget vel være det, ‘som [Jony] Ive ønskede, at Apple byggede, men som [Tim] Cook ikke ville give ham lov til,” lyder det fra Rob Enderle.

Ifølge ham har Microsoft på det seneste været ‘enormt kreativ,’ når det gælder om at lande partnerskaber og sætte markeds-initiativer i søen.

“Jeg tror, at Microsoft er enormt opsat på at få ham [Jony Ive, red] til at designe den næste Surface,” mener han.

Den mest sandsynlige ting, der taler imod, vil ikke være et modtilbud fra Apple, men derimod et tilbud fra en anden pc-producent, mener han.

“Det er højst sandsynligt, at Ive vil komme til at designe en meget cool pc i fremtiden. Og jeg sætter mine penge på, at det bliver en Surface,” skriver han.

Hvad tror du? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Blev Jony Ive skubbet ud fra Apple? Tim Cook kalder rygterne for absurde

Jonathan Ive forlader Apple - har opsagt sin stilling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere