Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Trump raser mod kryptovaluta: Kræver at Facebook og andre skal underlægges finansiel regulering

USA’s præsident Donald Trump raser over kryptovaluta, som han mener ‘ikke er rigtige penge’ og som er ‘baseret på tynd luft.’ Facebook og andre kryptovaluta-leverandører skal underlægges regulering, mener han.

Den amerikanske præsident Donald Trump langer ud efter kryptovaluta som bitcon og Facebooks kommende libra.

Det sker i sædvanlige Trump-stil på Twitter, som præsidenten torsdag anvendte til at udsende en række beskeder om kryptovalutaerne.

“Jeg er ikke fan af bitcoin og andre kryptovalutaer, som ikke er penge, og hvis værdi er meget volatil og baseret på tynd luft,” skriver han.

Facebook meddelte fornylig, at selskabet vil lancere sin egen kryptovaluta.

Det kan du læse mere om her: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet

Men skal det ske, vil det kræve en ny tilgang, mener Donald Trump.

“Hvis Facebook og andre virksomheder vil være banker, må de søge om at få tilladelse [at få en ny ‘banking charter,’ red] og underlægge sig alle bank-regler, ligesom andre banker - både nationale og internationale,” tweeter Donald Trump.

Den amerikanske nationalbank meddelte onsdag, at den ikke vil give tilladelse til Facebooks plan om at lancere libra, medmindre Facebook adresserer en række problemstillinger om blandt andet privacy, hvidvask, forbruger-beskyttelse og finansiel stabilitet.

Læs også:

Store lande reagerer omgående på Facebooks nye kryptovaluta: Kan få konsekvenser

Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere