Artikel top billede

Massefyringer i sigte hos Huaweis amerikanske afdeling

Hundredvis af Huawei-ansatte i USA er fyringstruede, skriver The Wall Street Journal.

Hundredvis af Huawei-ansatte i USA er fyringstruede skriver The Wall Street Journal.

Den forestående fyringsrunde vil foregå i den kinesiske teknologikoncerns datterselskab i USA, Futurewei Technologies Inc., som er selskabets amerikanske udviklingsafdeling.

De 850 nuværende ansatte i Futurewei kan ifølge mediet forvente ’massive’ jobnedskæringer, hvor flere hundrede står til at miste deres job.

Datterselskabets kinesiske ansatte vil, ifølge kilder til mediet, blive tilbudt en stilling hos Huawei, hvis de vender tilbage til Kina. Visse medarbejdere er blevet underrettede, men flere vil snart blive annonceret, lyder det.

Se også: Den amerikanske regering sætter krav til, hvem der må handle med Huawei

Massefyringerne kommer efter, at den amerikanske regering i foråret sortlistede den kinesiske tech-gigant.

Huawei har ikke ønsket at kommentere på sagen.

Donald Trumps regering har i slutningen af juni blødt op for forbuddet, ved at tilbyde virksomheder på den såkaldte ’entity list’, herunder Huawei, at søge om dispensation til at handle med produkter som de amerikanske myndigheder vurderer, ikke truer den amerikanske sikkerhed eller teknologiske ophavsret.

Futurewei blev i 24. juni 2019, afkoblet fra moderselskabet givetvis for at skærme virksomheden fra det amerikanske forbud.

Dengang meldte Reuters, at Huawei-ansatte blev forment adgang til virksomheden, mens Futurewei fik sit eget it-system. Samtidig blev brugen af Huaweis navn og logo forbudt i al kommunikation fra selskabet, fortalte en ansat til mediet.

Læs også: USA's forbud mod Huawei lurer i horisonten: Her er selskabets nødplan, hvis alt andet går galt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.