Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Massefyringer i sigte hos Huaweis amerikanske afdeling

Hundredvis af Huawei-ansatte i USA er fyringstruede, skriver The Wall Street Journal.

Hundredvis af Huawei-ansatte i USA er fyringstruede skriver The Wall Street Journal.

Den forestående fyringsrunde vil foregå i den kinesiske teknologikoncerns datterselskab i USA, Futurewei Technologies Inc., som er selskabets amerikanske udviklingsafdeling.

De 850 nuværende ansatte i Futurewei kan ifølge mediet forvente ’massive’ jobnedskæringer, hvor flere hundrede står til at miste deres job.

Datterselskabets kinesiske ansatte vil, ifølge kilder til mediet, blive tilbudt en stilling hos Huawei, hvis de vender tilbage til Kina. Visse medarbejdere er blevet underrettede, men flere vil snart blive annonceret, lyder det.

Se også: Den amerikanske regering sætter krav til, hvem der må handle med Huawei

Massefyringerne kommer efter, at den amerikanske regering i foråret sortlistede den kinesiske tech-gigant.

Huawei har ikke ønsket at kommentere på sagen.

Donald Trumps regering har i slutningen af juni blødt op for forbuddet, ved at tilbyde virksomheder på den såkaldte ’entity list’, herunder Huawei, at søge om dispensation til at handle med produkter som de amerikanske myndigheder vurderer, ikke truer den amerikanske sikkerhed eller teknologiske ophavsret.

Futurewei blev i 24. juni 2019, afkoblet fra moderselskabet givetvis for at skærme virksomheden fra det amerikanske forbud.

Dengang meldte Reuters, at Huawei-ansatte blev forment adgang til virksomheden, mens Futurewei fik sit eget it-system. Samtidig blev brugen af Huaweis navn og logo forbudt i al kommunikation fra selskabet, fortalte en ansat til mediet.

Læs også: USA's forbud mod Huawei lurer i horisonten: Her er selskabets nødplan, hvis alt andet går galt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere