Artikel top billede

Netflix taber kunder i USA for første gang i otte år: Planlægger nyt billigt abonnement

Streaming-giganten Netflix planlægger at rulle et nyt type abonnement ud på det indiske marked i jagten på nye abonnenter. Om den billigere spakke kommer til andre lande, vides ikke.

For første gang i otte år kan Netflix i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab konstatere et fald i antallet af abonnenter på det amerikanske hjemmemarked.

Streaming-giganten misser samtidig sine mål for nye abonnenter uden for USA.

Det skriver Reuters.

Som del af en strategi om at hive flere brugere ind i folden hos Netflix, har selskabet annonceret en ny abonnementspakke - i første omgang målrettet det indiske marked.

Her pønser Netflix på at tilbyde et billigere 'mobile only'-abonnement inden for de næste tre måneder.

En analytiker fra Counterpoint Research peger på, at Indien er en 'mobile first'-nation, hvor mange førstegangsbrugere oplever internettet via deres telefoner.

Læs også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne

Pakken kommer til at koste de indiske brugere omkring 24 kroner.

"Vi tror på, at planen, der vil blive lanceret i trejde kvartal, vil være en en effektiv måde at introducere et stort antal personer i Indien til Netflix og vækste vores forretning yderligere," lød det fra selskabet i forbindelse med kvartalsregnskabet.

Indien er lige nu et at de største vækstmarkeder for Netflix, men konkurrenter som Amazons Prime Video og Walt Disneys med det indiske streamingselskab Hotstar har også udset sig det folkerige land som en del af deres forretningsstrategi.

Indien er verdens næststørste land målt på indbyggere, der lyder på omkring 1,3 milliarder mennesker.

Det fremgår ikke af Netflix' planer om et lignende mobilabonnement kan se dagens lys i andre lande end Indien.

Læs også: Netflix-serie slår streaming-rekord i løbet af kun fire dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere