Netflix taber kunder i USA for første gang i otte år: Planlægger nyt billigt abonnement

Streaming-giganten Netflix planlægger at rulle et nyt type abonnement ud på det indiske marked i jagten på nye abonnenter. Om den billigere spakke kommer til andre lande, vides ikke.

For første gang i otte år kan Netflix i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab konstatere et fald i antallet af abonnenter på det amerikanske hjemmemarked.

Streaming-giganten misser samtidig sine mål for nye abonnenter uden for USA.

Det skriver Reuters.

Som del af en strategi om at hive flere brugere ind i folden hos Netflix, har selskabet annonceret en ny abonnementspakke - i første omgang målrettet det indiske marked.

Her pønser Netflix på at tilbyde et billigere 'mobile only'-abonnement inden for de næste tre måneder.

En analytiker fra Counterpoint Research peger på, at Indien er en 'mobile first'-nation, hvor mange førstegangsbrugere oplever internettet via deres telefoner.

Læs også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne

Pakken kommer til at koste de indiske brugere omkring 24 kroner.

"Vi tror på, at planen, der vil blive lanceret i trejde kvartal, vil være en en effektiv måde at introducere et stort antal personer i Indien til Netflix og vækste vores forretning yderligere," lød det fra selskabet i forbindelse med kvartalsregnskabet.

Indien er lige nu et at de største vækstmarkeder for Netflix, men konkurrenter som Amazons Prime Video og Walt Disneys med det indiske streamingselskab Hotstar har også udset sig det folkerige land som en del af deres forretningsstrategi.

Indien er verdens næststørste land målt på indbyggere, der lyder på omkring 1,3 milliarder mennesker.

Det fremgår ikke af Netflix' planer om et lignende mobilabonnement kan se dagens lys i andre lande end Indien.

Læs også: Netflix-serie slår streaming-rekord i løbet af kun fire dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.