Artikel top billede

Netflix taber kunder i USA for første gang i otte år: Planlægger nyt billigt abonnement

Streaming-giganten Netflix planlægger at rulle et nyt type abonnement ud på det indiske marked i jagten på nye abonnenter. Om den billigere spakke kommer til andre lande, vides ikke.

For første gang i otte år kan Netflix i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab konstatere et fald i antallet af abonnenter på det amerikanske hjemmemarked.

Streaming-giganten misser samtidig sine mål for nye abonnenter uden for USA.

Det skriver Reuters.

Som del af en strategi om at hive flere brugere ind i folden hos Netflix, har selskabet annonceret en ny abonnementspakke - i første omgang målrettet det indiske marked.

Her pønser Netflix på at tilbyde et billigere 'mobile only'-abonnement inden for de næste tre måneder.

En analytiker fra Counterpoint Research peger på, at Indien er en 'mobile first'-nation, hvor mange førstegangsbrugere oplever internettet via deres telefoner.

Læs også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne

Pakken kommer til at koste de indiske brugere omkring 24 kroner.

"Vi tror på, at planen, der vil blive lanceret i trejde kvartal, vil være en en effektiv måde at introducere et stort antal personer i Indien til Netflix og vækste vores forretning yderligere," lød det fra selskabet i forbindelse med kvartalsregnskabet.

Indien er lige nu et at de største vækstmarkeder for Netflix, men konkurrenter som Amazons Prime Video og Walt Disneys med det indiske streamingselskab Hotstar har også udset sig det folkerige land som en del af deres forretningsstrategi.

Indien er verdens næststørste land målt på indbyggere, der lyder på omkring 1,3 milliarder mennesker.

Det fremgår ikke af Netflix' planer om et lignende mobilabonnement kan se dagens lys i andre lande end Indien.

Læs også: Netflix-serie slår streaming-rekord i løbet af kun fire dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere