Artikel top billede

Netflix taber kunder i USA for første gang i otte år: Planlægger nyt billigt abonnement

Streaming-giganten Netflix planlægger at rulle et nyt type abonnement ud på det indiske marked i jagten på nye abonnenter. Om den billigere spakke kommer til andre lande, vides ikke.

For første gang i otte år kan Netflix i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab konstatere et fald i antallet af abonnenter på det amerikanske hjemmemarked.

Streaming-giganten misser samtidig sine mål for nye abonnenter uden for USA.

Det skriver Reuters.

Som del af en strategi om at hive flere brugere ind i folden hos Netflix, har selskabet annonceret en ny abonnementspakke - i første omgang målrettet det indiske marked.

Her pønser Netflix på at tilbyde et billigere 'mobile only'-abonnement inden for de næste tre måneder.

En analytiker fra Counterpoint Research peger på, at Indien er en 'mobile first'-nation, hvor mange førstegangsbrugere oplever internettet via deres telefoner.

Læs også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne

Pakken kommer til at koste de indiske brugere omkring 24 kroner.

"Vi tror på, at planen, der vil blive lanceret i trejde kvartal, vil være en en effektiv måde at introducere et stort antal personer i Indien til Netflix og vækste vores forretning yderligere," lød det fra selskabet i forbindelse med kvartalsregnskabet.

Indien er lige nu et at de største vækstmarkeder for Netflix, men konkurrenter som Amazons Prime Video og Walt Disneys med det indiske streamingselskab Hotstar har også udset sig det folkerige land som en del af deres forretningsstrategi.

Indien er verdens næststørste land målt på indbyggere, der lyder på omkring 1,3 milliarder mennesker.

Det fremgår ikke af Netflix' planer om et lignende mobilabonnement kan se dagens lys i andre lande end Indien.

Læs også: Netflix-serie slår streaming-rekord i løbet af kun fire dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere