Artikel top billede

Trump vil kigge nærmere på cloud-aftale til 65 milliarder: "Nogle af de største virksomheder i verden klager over det"

Oracle og IBM er langt fra tilfreds med den måde, Pentagon har skruet en cloud-kontrakt til 65 milliarder kroner sammen på. Tidligere har Oracle lagt sag an mod den amerikanske regering, som den mener har designet kontrakten til Amazon Web Services. Nu vil USA's præsident se nærmere på milliardudbuddet.

"Jeg har aldrig haft noget, hvor flere folk klager. Vi får enorme klager fra andre virksomheder. Nogle af de største virksomheder i verden klager over det."

Sådan lød det fra USA's præsident Donald Trump i forbindelse med et pressemøde i det Hvide Hus.

Det skriver CNBC.

Kommentaren følger i kølvandet på en række klager over en ti år lang forsvarskontrakt til 10 milliarder dollars svarende til lidt over 65 milliarder kroner.

Kontrakten med det mundrette navn JEDI, som det amerikanske forsvarsministeriet Pentagon står bag, har fået både Oracle og IBM op af deres respektive stole, for begge virksomheder er frasorteret fra udbuddet.

På nuværende tidspunkt er det kun Microsoft og Amazon Web Services (AWS), der fortsat lever op til minimumskravene JEDI-kontrakten.

Både IBM og Oracle er særdeles utilfredse.

"IBM har længe rejst en række alvorlige bekymringer over strukturen i JEDI-indkøbet. Vi fortsætter med at tro på, at Forsvarsministeriet og vores mænd og kvinder i uniform bedst vil være tjent med en multi cloud-strategi," lyder det fra IBM til CNBC.

Læs også: Oracle prøver at vippe Amazon af pinden med nyt træk: Indgiver protest mod cloud-kontrakt for den amerikanske regering

Ifølge Techcrunch har IBM tidligere indgivet en klage over udbuddet, mens Microsoft tidligere også har udtrykt utilfredshed.

I slutningen af 2018 lagde Oracle sag an mod den amerikanske regering, fordi Oracle mente, at kontrakten var både unfair og ulovlig. Ifølge Oracle er den blevet skræddersyet til, at AWS skal vinde.

"Ved kun at vælge én udbyder vil Forsvarsministeriet være låst i en kontakt med en stor cloud-udbyder for en 10-årig periode eller længere. Det vil stå i kontrast til industriens multi-cloud strategi, som sørger for konstant konkurrence, skaber innovation og sænker priserne," har Oracle tidligere udtalt.

Ifølge CNBC tabte Oracle fornyligt den sag.

Læs også: Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.