Trump vil kigge nærmere på cloud-aftale til 65 milliarder: "Nogle af de største virksomheder i verden klager over det"

Oracle og IBM er langt fra tilfreds med den måde, Pentagon har skruet en cloud-kontrakt til 65 milliarder kroner sammen på. Tidligere har Oracle lagt sag an mod den amerikanske regering, som den mener har designet kontrakten til Amazon Web Services. Nu vil USA's præsident se nærmere på milliardudbuddet.

"Jeg har aldrig haft noget, hvor flere folk klager. Vi får enorme klager fra andre virksomheder. Nogle af de største virksomheder i verden klager over det."

Sådan lød det fra USA's præsident Donald Trump i forbindelse med et pressemøde i det Hvide Hus.

Det skriver CNBC.

Kommentaren følger i kølvandet på en række klager over en ti år lang forsvarskontrakt til 10 milliarder dollars svarende til lidt over 65 milliarder kroner.

Kontrakten med det mundrette navn JEDI, som det amerikanske forsvarsministeriet Pentagon står bag, har fået både Oracle og IBM op af deres respektive stole, for begge virksomheder er frasorteret fra udbuddet.

På nuværende tidspunkt er det kun Microsoft og Amazon Web Services (AWS), der fortsat lever op til minimumskravene JEDI-kontrakten.

Både IBM og Oracle er særdeles utilfredse.

"IBM har længe rejst en række alvorlige bekymringer over strukturen i JEDI-indkøbet. Vi fortsætter med at tro på, at Forsvarsministeriet og vores mænd og kvinder i uniform bedst vil være tjent med en multi cloud-strategi," lyder det fra IBM til CNBC.

Læs også: Oracle prøver at vippe Amazon af pinden med nyt træk: Indgiver protest mod cloud-kontrakt for den amerikanske regering

Ifølge Techcrunch har IBM tidligere indgivet en klage over udbuddet, mens Microsoft tidligere også har udtrykt utilfredshed.

I slutningen af 2018 lagde Oracle sag an mod den amerikanske regering, fordi Oracle mente, at kontrakten var både unfair og ulovlig. Ifølge Oracle er den blevet skræddersyet til, at AWS skal vinde.

"Ved kun at vælge én udbyder vil Forsvarsministeriet være låst i en kontakt med en stor cloud-udbyder for en 10-årig periode eller længere. Det vil stå i kontrast til industriens multi-cloud strategi, som sørger for konstant konkurrence, skaber innovation og sænker priserne," har Oracle tidligere udtalt.

Ifølge CNBC tabte Oracle fornyligt den sag.

Læs også: Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?