Artikel top billede

Trump vil kigge nærmere på cloud-aftale til 65 milliarder: "Nogle af de største virksomheder i verden klager over det"

Oracle og IBM er langt fra tilfreds med den måde, Pentagon har skruet en cloud-kontrakt til 65 milliarder kroner sammen på. Tidligere har Oracle lagt sag an mod den amerikanske regering, som den mener har designet kontrakten til Amazon Web Services. Nu vil USA's præsident se nærmere på milliardudbuddet.

"Jeg har aldrig haft noget, hvor flere folk klager. Vi får enorme klager fra andre virksomheder. Nogle af de største virksomheder i verden klager over det."

Sådan lød det fra USA's præsident Donald Trump i forbindelse med et pressemøde i det Hvide Hus.

Det skriver CNBC.

Kommentaren følger i kølvandet på en række klager over en ti år lang forsvarskontrakt til 10 milliarder dollars svarende til lidt over 65 milliarder kroner.

Kontrakten med det mundrette navn JEDI, som det amerikanske forsvarsministeriet Pentagon står bag, har fået både Oracle og IBM op af deres respektive stole, for begge virksomheder er frasorteret fra udbuddet.

På nuværende tidspunkt er det kun Microsoft og Amazon Web Services (AWS), der fortsat lever op til minimumskravene JEDI-kontrakten.

Både IBM og Oracle er særdeles utilfredse.

"IBM har længe rejst en række alvorlige bekymringer over strukturen i JEDI-indkøbet. Vi fortsætter med at tro på, at Forsvarsministeriet og vores mænd og kvinder i uniform bedst vil være tjent med en multi cloud-strategi," lyder det fra IBM til CNBC.

Læs også: Oracle prøver at vippe Amazon af pinden med nyt træk: Indgiver protest mod cloud-kontrakt for den amerikanske regering

Ifølge Techcrunch har IBM tidligere indgivet en klage over udbuddet, mens Microsoft tidligere også har udtrykt utilfredshed.

I slutningen af 2018 lagde Oracle sag an mod den amerikanske regering, fordi Oracle mente, at kontrakten var både unfair og ulovlig. Ifølge Oracle er den blevet skræddersyet til, at AWS skal vinde.

"Ved kun at vælge én udbyder vil Forsvarsministeriet være låst i en kontakt med en stor cloud-udbyder for en 10-årig periode eller længere. Det vil stå i kontrast til industriens multi-cloud strategi, som sørger for konstant konkurrence, skaber innovation og sænker priserne," har Oracle tidligere udtalt.

Ifølge CNBC tabte Oracle fornyligt den sag.

Læs også: Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere