Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Trump vil kigge nærmere på cloud-aftale til 65 milliarder: "Nogle af de største virksomheder i verden klager over det"

Oracle og IBM er langt fra tilfreds med den måde, Pentagon har skruet en cloud-kontrakt til 65 milliarder kroner sammen på. Tidligere har Oracle lagt sag an mod den amerikanske regering, som den mener har designet kontrakten til Amazon Web Services. Nu vil USA's præsident se nærmere på milliardudbuddet.

"Jeg har aldrig haft noget, hvor flere folk klager. Vi får enorme klager fra andre virksomheder. Nogle af de største virksomheder i verden klager over det."

Sådan lød det fra USA's præsident Donald Trump i forbindelse med et pressemøde i det Hvide Hus.

Det skriver CNBC.

Kommentaren følger i kølvandet på en række klager over en ti år lang forsvarskontrakt til 10 milliarder dollars svarende til lidt over 65 milliarder kroner.

Kontrakten med det mundrette navn JEDI, som det amerikanske forsvarsministeriet Pentagon står bag, har fået både Oracle og IBM op af deres respektive stole, for begge virksomheder er frasorteret fra udbuddet.

På nuværende tidspunkt er det kun Microsoft og Amazon Web Services (AWS), der fortsat lever op til minimumskravene JEDI-kontrakten.

Både IBM og Oracle er særdeles utilfredse.

"IBM har længe rejst en række alvorlige bekymringer over strukturen i JEDI-indkøbet. Vi fortsætter med at tro på, at Forsvarsministeriet og vores mænd og kvinder i uniform bedst vil være tjent med en multi cloud-strategi," lyder det fra IBM til CNBC.

Læs også: Oracle prøver at vippe Amazon af pinden med nyt træk: Indgiver protest mod cloud-kontrakt for den amerikanske regering

Ifølge Techcrunch har IBM tidligere indgivet en klage over udbuddet, mens Microsoft tidligere også har udtrykt utilfredshed.

I slutningen af 2018 lagde Oracle sag an mod den amerikanske regering, fordi Oracle mente, at kontrakten var både unfair og ulovlig. Ifølge Oracle er den blevet skræddersyet til, at AWS skal vinde.

"Ved kun at vælge én udbyder vil Forsvarsministeriet være låst i en kontakt med en stor cloud-udbyder for en 10-årig periode eller længere. Det vil stå i kontrast til industriens multi-cloud strategi, som sørger for konstant konkurrence, skaber innovation og sænker priserne," har Oracle tidligere udtalt.

Ifølge CNBC tabte Oracle fornyligt den sag.

Læs også: Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere