Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Microsoft investerer en milliard dollar i Elon Musks OpenAI

OpenAI, der forsker i kunstig intelligens, har indgået et partnerskab med Microsoft. Som led i aftalen følger en milliard dollars med fra Microsoft, mens OpenAI tilsyneladende har skrevet sig op til at tilbyde kunstig intelligens-teknologi via Microsoft Azure.

Microsoft har gravet i overfladen af selskabets pengetank og fundet en milliard dollar frem til en investering i OpenAI - organisationen, der forsker i en sikker brug af kunstig intelligens og blandt andet er etableret af Tesla- og SpaceX-stifteren Elon Musk.

Investeringen, der svarer til over 6,5 milliarder kroner, sker som led i et flerårigt partnerskab mellem Microsoft og OpenAI.

Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

Partnerskabet betyder blandt andet, at de to selskaber vil bygge AI-supercomputerteknologier til Microsofts cloud-platform Azure.

Herudover vil OpenAI's eksisterende services konfigureres til at kunne køre på Azure, mens OpenAI nu også har tilkendegivet, at Microsoft bliver den fortrukne partner, når det kommer til at kommercialiseringen af nye AI-teknologier i fremtiden.

Læs også: Automatisering og kunstig intelligens vil fjerne utallige it-jobs: Her er de stillinger, der står først for skud og strategien til at forblive relevant

Mediet Techcrunch bemærker, at ord som 'eksklusivitet' og ''foretrukket' i udmeldelsen er særlig interessant, da OpenAI blandt andet blev bygget på et princip om frit samarbejde blandt AI-forskere samt at stille arbejde og patenter til rådighed for andre.

Et andet princip lyder dog, at udgivelsen af forskningsresultater godt kan begrænses af hensyn til sikkerhedsbekymringer.

I en efterfølgende udtalelse fra OpenAI til Techcrunch gør organisationen det klart, at der alene er tale om en kapitalinvestering.

"Det er en kontant investering i OpenAI LP. Den bruger en standard kapitalforpligtigelsesstruktur, som vi kan gøre brug af, når der er behov. Vi planlægger at bruge den på mindre end fem år og muligvis meget før," lød en skriftlig kommentar fra Greg Brockman, der er medstifter og CTO hos OpenAI LP.

OpenAI er delt op i to organisationer - non profit-organisationen OpenAI Inc. og for profit-datterselskabet OpenAI LP.

OpenAI blev stiftet med en milliard dollars i ryggen fra blandt andre Elon Musk, tidligere direktør hos Y Combinator Sam Altman, medstifter af Linkedin Reid Hoffman, stiftende partner Jessica Livingston, medstifter af PayPal Peter Thiel samt Amazon Web Services og Infosys.

Læs også: Interessen for kunstig intelligens er eksploderet: Her er næste års vitale øvelser, hvis du skal have succes med teknologien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.