Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft investerer en milliard dollar i Elon Musks OpenAI

OpenAI, der forsker i kunstig intelligens, har indgået et partnerskab med Microsoft. Som led i aftalen følger en milliard dollars med fra Microsoft, mens OpenAI tilsyneladende har skrevet sig op til at tilbyde kunstig intelligens-teknologi via Microsoft Azure.

Microsoft har gravet i overfladen af selskabets pengetank og fundet en milliard dollar frem til en investering i OpenAI - organisationen, der forsker i en sikker brug af kunstig intelligens og blandt andet er etableret af Tesla- og SpaceX-stifteren Elon Musk.

Investeringen, der svarer til over 6,5 milliarder kroner, sker som led i et flerårigt partnerskab mellem Microsoft og OpenAI.

Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

Partnerskabet betyder blandt andet, at de to selskaber vil bygge AI-supercomputerteknologier til Microsofts cloud-platform Azure.

Herudover vil OpenAI's eksisterende services konfigureres til at kunne køre på Azure, mens OpenAI nu også har tilkendegivet, at Microsoft bliver den fortrukne partner, når det kommer til at kommercialiseringen af nye AI-teknologier i fremtiden.

Læs også: Automatisering og kunstig intelligens vil fjerne utallige it-jobs: Her er de stillinger, der står først for skud og strategien til at forblive relevant

Mediet Techcrunch bemærker, at ord som 'eksklusivitet' og ''foretrukket' i udmeldelsen er særlig interessant, da OpenAI blandt andet blev bygget på et princip om frit samarbejde blandt AI-forskere samt at stille arbejde og patenter til rådighed for andre.

Et andet princip lyder dog, at udgivelsen af forskningsresultater godt kan begrænses af hensyn til sikkerhedsbekymringer.

I en efterfølgende udtalelse fra OpenAI til Techcrunch gør organisationen det klart, at der alene er tale om en kapitalinvestering.

"Det er en kontant investering i OpenAI LP. Den bruger en standard kapitalforpligtigelsesstruktur, som vi kan gøre brug af, når der er behov. Vi planlægger at bruge den på mindre end fem år og muligvis meget før," lød en skriftlig kommentar fra Greg Brockman, der er medstifter og CTO hos OpenAI LP.

OpenAI er delt op i to organisationer - non profit-organisationen OpenAI Inc. og for profit-datterselskabet OpenAI LP.

OpenAI blev stiftet med en milliard dollars i ryggen fra blandt andre Elon Musk, tidligere direktør hos Y Combinator Sam Altman, medstifter af Linkedin Reid Hoffman, stiftende partner Jessica Livingston, medstifter af PayPal Peter Thiel samt Amazon Web Services og Infosys.

Læs også: Interessen for kunstig intelligens er eksploderet: Her er næste års vitale øvelser, hvis du skal have succes med teknologien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere