Artikel top billede

Automatisering og kunstig intelligens vil fjerne utallige it-jobs: Her er de stillinger, der står først for skud og strategien til at forblive relevant

Flere og flere opgaver i it-afdelingen bliver overtaget af softwarerobotter og intelligente algoritmer. Her er de stillinger, der vil forsvinde, og de kompetencer, du som it-professionel bør fokusere på.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Så mange jobs kan blive overtaget som følge af automatisering
  • Sådan vil udviklingen ramme it-afdelingerne
  • Sådan bør du som it-professionel foregribe udviklingen
1.299
6:30 min
Små softwarerobotter og kunstig intelligens står i stigende grad klar til at overtage utallige opgaver, som i dag bliver udført af helt almindelige mennesker.

Computere kan allerede slå os i skak, Jepardy og Go, og kunstig intelligens kan i stigende grad også udføre dele af arbejdet for doktorer, advokater, lærer og bilister.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.