Artikel top billede

Lækkede dokumenter afslører: Huawei hjalp med at bygge hemmeligt netværk i Nordkorea

Ifølge en amerikansk avis har Huawei hjulpet med at opføre et hemmeligt netværk i Nordkorea, og selskabet kan i forbindelse med det projekt have overtrådt amerikanske eksportregler.

Huawei har i al hemmelighed hjulpet den Nordkoreanske regering med at bygge og drive landets kommercielle trådløse netværk.

Det viser hemmelig dokumenter, som den amerikanske avis Washington Post er kommet i besiddelse af.

Arbejdet med netværket er ifølge Washington Post blevet gennemført i samarbejde med det statsejede kinesiske firma Panda International Information Technology Co. Ltd, som Huawei i en otte-årig periode har samarbejdet med om en lang række projekter.

Læs også: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Kan have overtrådt eksportregler

Washington Post påpeger desuden, at Huawei ofte anvender amerikansk teknologi i selskabets komponenter.

På den baggrund kan der ifølge den amerikanske avis opstå tvivl om, hvorvidt Huawei har overtrådt amerikansk eksportlovgivning ved at videresælge teknologien til Nordkorea, der er underlagt heftige internatinoale sanktioner.

I en udtalelse til Washington Post oplyser Huawei, at selskabet i øjeblikket ikke har nogen forretning i Nordkorea.

Men selskabets talsmand Joe Kelly afviser ifølge avisen at svare på mere detaljerede spørgsmål. Herunder på spørgsmålet om Huawei tidligere - direkte eller indirekte - har gjort forretning i landet.

"Huawei ønsker fuldt og fast at overholde alle love og reguleringer i de lande og regioner, hvor vi operer. Det gælder også eksport-regler, sanktioner og reguleringer fra FN, USA og EU," lyder det i udtalelsen fra selskabet.

Læs også:
Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret.

Nordkorea truer verdensfreden: Her er landets mange mystiske gadgets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.