Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Lækkede dokumenter afslører: Huawei hjalp med at bygge hemmeligt netværk i Nordkorea

Ifølge en amerikansk avis har Huawei hjulpet med at opføre et hemmeligt netværk i Nordkorea, og selskabet kan i forbindelse med det projekt have overtrådt amerikanske eksportregler.

Huawei har i al hemmelighed hjulpet den Nordkoreanske regering med at bygge og drive landets kommercielle trådløse netværk.

Det viser hemmelig dokumenter, som den amerikanske avis Washington Post er kommet i besiddelse af.

Arbejdet med netværket er ifølge Washington Post blevet gennemført i samarbejde med det statsejede kinesiske firma Panda International Information Technology Co. Ltd, som Huawei i en otte-årig periode har samarbejdet med om en lang række projekter.

Læs også: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Kan have overtrådt eksportregler

Washington Post påpeger desuden, at Huawei ofte anvender amerikansk teknologi i selskabets komponenter.

På den baggrund kan der ifølge den amerikanske avis opstå tvivl om, hvorvidt Huawei har overtrådt amerikansk eksportlovgivning ved at videresælge teknologien til Nordkorea, der er underlagt heftige internatinoale sanktioner.

I en udtalelse til Washington Post oplyser Huawei, at selskabet i øjeblikket ikke har nogen forretning i Nordkorea.

Men selskabets talsmand Joe Kelly afviser ifølge avisen at svare på mere detaljerede spørgsmål. Herunder på spørgsmålet om Huawei tidligere - direkte eller indirekte - har gjort forretning i landet.

"Huawei ønsker fuldt og fast at overholde alle love og reguleringer i de lande og regioner, hvor vi operer. Det gælder også eksport-regler, sanktioner og reguleringer fra FN, USA og EU," lyder det i udtalelsen fra selskabet.

Læs også:
Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret.

Nordkorea truer verdensfreden: Her er landets mange mystiske gadgets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere