Artikel top billede

Hackerangreb koster amerikansk kreditgigant rekordbøde på over fire milliarder

Den amerikanske kreditkort-kæmpe Equifax får en bøde på svimlende 700 millioner dollar for det datalæk, der i 2017 ramte virksomheden og kostede millioner af amerikanere deres data.

Et databrud i 2017 betød, at 147 millioner amerikanere mistede deres personoplysninger fra selskabet Equifax.

Nu har selskabet indgået et forlig med den amerikanske stat, der betyder, at virksomheden skal betale 700 millioner dollar til den amerikanske stat, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det svarer til 4,6 milliarder kroner og er dermed den største bøde, som et amerikansk selskab nogensinde har fået for et datalæk. Alligevel bliver bøden kritiseret for at være alt for lille.

Læs også: CIO hos Equifax dømt for insiderhandel i forbindelse med voldsomt hackerangreb

“Forliget er bare en lille dråbe i den spand af Equifax' ringeagt for, hvad 'privacy' betyder for amerikanske familier,” lyder det fra den demokratiske senator Sherrod Brown ifølge Reuters.

Datalækket i 2017 betød blandt andet, at de mange millioner ramte mistede personnumre og kørekortsoplysninger.

Lækket skyldes, at Equifax ikke var godt nok beskyttet mod et hackerangreb, der ramte selskabet, og hvis bagmænd aldrig er blevet identificeret.

Virksomheder bruger stadig samme sikkerhedssoftware

Selvom hackerangrebet mod Equifax er et af de største og mest alvorlige i nyrere tid, så brugte over halvedelen af virksomhederne i Fortune Global 100, ifølge mediet ZDNet, stadig samme sikkerhedsprogram i maj sidste år, som Equifax fik hacket.

Fortune Global 100 er en liste over de 100 største virksomheder i verden målt på omsætning og tæller blandt andre Apple, General Motors, Verizon og Microsoft.

Læs også: Kreditbureau mistede følsomme oplysninger om 143 millioner mennesker – og tabte en milliard dollars på få minutter

Læs også: Milliarder af brugeres data flyder rundt på nettet: Her er de fem største datalæk i det 21. århundrede




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere