Artikel top billede

Hackerangreb koster amerikansk kreditgigant rekordbøde på over fire milliarder

Den amerikanske kreditkort-kæmpe Equifax får en bøde på svimlende 700 millioner dollar for det datalæk, der i 2017 ramte virksomheden og kostede millioner af amerikanere deres data.

Et databrud i 2017 betød, at 147 millioner amerikanere mistede deres personoplysninger fra selskabet Equifax.

Nu har selskabet indgået et forlig med den amerikanske stat, der betyder, at virksomheden skal betale 700 millioner dollar til den amerikanske stat, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det svarer til 4,6 milliarder kroner og er dermed den største bøde, som et amerikansk selskab nogensinde har fået for et datalæk. Alligevel bliver bøden kritiseret for at være alt for lille.

Læs også: CIO hos Equifax dømt for insiderhandel i forbindelse med voldsomt hackerangreb

“Forliget er bare en lille dråbe i den spand af Equifax' ringeagt for, hvad 'privacy' betyder for amerikanske familier,” lyder det fra den demokratiske senator Sherrod Brown ifølge Reuters.

Datalækket i 2017 betød blandt andet, at de mange millioner ramte mistede personnumre og kørekortsoplysninger.

Lækket skyldes, at Equifax ikke var godt nok beskyttet mod et hackerangreb, der ramte selskabet, og hvis bagmænd aldrig er blevet identificeret.

Virksomheder bruger stadig samme sikkerhedssoftware

Selvom hackerangrebet mod Equifax er et af de største og mest alvorlige i nyrere tid, så brugte over halvedelen af virksomhederne i Fortune Global 100, ifølge mediet ZDNet, stadig samme sikkerhedsprogram i maj sidste år, som Equifax fik hacket.

Fortune Global 100 er en liste over de 100 største virksomheder i verden målt på omsætning og tæller blandt andre Apple, General Motors, Verizon og Microsoft.

Læs også: Kreditbureau mistede følsomme oplysninger om 143 millioner mennesker – og tabte en milliard dollars på få minutter

Læs også: Milliarder af brugeres data flyder rundt på nettet: Her er de fem største datalæk i det 21. århundrede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.