Artikel top billede

Politiet ransager it-sikkerhedsfirma efter bulgarsk kæmpehack

Politiet i Bulgarien har foretaget en razzia hos it-sikkerhedsvirksomhed, der menes at have haft forbindelse til det enorme datalæk, som var skyld i, at mere end fem millioner bulgarer fik deres skatteoplysninger hacket.

Det bulgarske politi har været på besøg hos it-sikkerhedsfirmaet Tad Group, hvor kontorer blev ransagede og computere beslaglagt.

En ledende medarbejder er i samme ombæring blevet tilbageholdt.

Det skriver Reuters.

Ransagelsen sker som følge af det datalæk, der for nyligt var skyld i, at landets skattesystem (National Revenue Agency) fik lænset 10,7 gigabyte filer med personlige og økonomiske data om over fem millioner bulgarer.

Læs mere om det her: Bulgarsk kæmpehack: Et helt lands skatteoplysninger flagrer nu omkring på nettet

Tad Group er kommet i fokus under politiets efterforskning, efter at en 20-årig medarbejder fra it-sikkerhedsfirmaet tidligere blev anholdt, men senere løsladt under kaution og besked om ikke at forlade landet.

Politiet er dog af den opfattelse, at der har været flere personer bag, hvad politiet mener er et koordineret angreb.

Indtil videre peger politiets efterforskning ifølge Reuters på, at der ikke har været udenlandsk indblanding.

Tad Group er en amerikansk it-sikkerhedsvirksomhed, men har også et hovedkontor i Bulgarien.

Skattemyndigheden i Bulgarien kan se frem til en bøde på op til 20 millioner euro svarende til knap 150 millioner kroner som følge af det enorme datalæk.

Ifølge det finansielle medie Capital indholdte det lækkede data også filer fra EU's netværk mod svindel, EUROFISC, der bidrager til, at de europæiske skattemyndigheder kan dele information om bedrageri og forhindre skattesvindel.

Læs også: Russisk efterretningstjeneste udsat for historisk stort datalæk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere