Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Politiet ransager it-sikkerhedsfirma efter bulgarsk kæmpehack

Politiet i Bulgarien har foretaget en razzia hos it-sikkerhedsvirksomhed, der menes at have haft forbindelse til det enorme datalæk, som var skyld i, at mere end fem millioner bulgarer fik deres skatteoplysninger hacket.

Det bulgarske politi har været på besøg hos it-sikkerhedsfirmaet Tad Group, hvor kontorer blev ransagede og computere beslaglagt.

En ledende medarbejder er i samme ombæring blevet tilbageholdt.

Det skriver Reuters.

Ransagelsen sker som følge af det datalæk, der for nyligt var skyld i, at landets skattesystem (National Revenue Agency) fik lænset 10,7 gigabyte filer med personlige og økonomiske data om over fem millioner bulgarer.

Læs mere om det her: Bulgarsk kæmpehack: Et helt lands skatteoplysninger flagrer nu omkring på nettet

Tad Group er kommet i fokus under politiets efterforskning, efter at en 20-årig medarbejder fra it-sikkerhedsfirmaet tidligere blev anholdt, men senere løsladt under kaution og besked om ikke at forlade landet.

Politiet er dog af den opfattelse, at der har været flere personer bag, hvad politiet mener er et koordineret angreb.

Indtil videre peger politiets efterforskning ifølge Reuters på, at der ikke har været udenlandsk indblanding.

Tad Group er en amerikansk it-sikkerhedsvirksomhed, men har også et hovedkontor i Bulgarien.

Skattemyndigheden i Bulgarien kan se frem til en bøde på op til 20 millioner euro svarende til knap 150 millioner kroner som følge af det enorme datalæk.

Ifølge det finansielle medie Capital indholdte det lækkede data også filer fra EU's netværk mod svindel, EUROFISC, der bidrager til, at de europæiske skattemyndigheder kan dele information om bedrageri og forhindre skattesvindel.

Læs også: Russisk efterretningstjeneste udsat for historisk stort datalæk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere