Artikel top billede

Politiet ransager it-sikkerhedsfirma efter bulgarsk kæmpehack

Politiet i Bulgarien har foretaget en razzia hos it-sikkerhedsvirksomhed, der menes at have haft forbindelse til det enorme datalæk, som var skyld i, at mere end fem millioner bulgarer fik deres skatteoplysninger hacket.

Det bulgarske politi har været på besøg hos it-sikkerhedsfirmaet Tad Group, hvor kontorer blev ransagede og computere beslaglagt.

En ledende medarbejder er i samme ombæring blevet tilbageholdt.

Det skriver Reuters.

Ransagelsen sker som følge af det datalæk, der for nyligt var skyld i, at landets skattesystem (National Revenue Agency) fik lænset 10,7 gigabyte filer med personlige og økonomiske data om over fem millioner bulgarer.

Læs mere om det her: Bulgarsk kæmpehack: Et helt lands skatteoplysninger flagrer nu omkring på nettet

Tad Group er kommet i fokus under politiets efterforskning, efter at en 20-årig medarbejder fra it-sikkerhedsfirmaet tidligere blev anholdt, men senere løsladt under kaution og besked om ikke at forlade landet.

Politiet er dog af den opfattelse, at der har været flere personer bag, hvad politiet mener er et koordineret angreb.

Indtil videre peger politiets efterforskning ifølge Reuters på, at der ikke har været udenlandsk indblanding.

Tad Group er en amerikansk it-sikkerhedsvirksomhed, men har også et hovedkontor i Bulgarien.

Skattemyndigheden i Bulgarien kan se frem til en bøde på op til 20 millioner euro svarende til knap 150 millioner kroner som følge af det enorme datalæk.

Ifølge det finansielle medie Capital indholdte det lækkede data også filer fra EU's netværk mod svindel, EUROFISC, der bidrager til, at de europæiske skattemyndigheder kan dele information om bedrageri og forhindre skattesvindel.

Læs også: Russisk efterretningstjeneste udsat for historisk stort datalæk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.