Artikel top billede

Cybersikkerheds-chef afmonterer frygt for at flytte danske teledata til Rumænien

TDC's mobilnetværk flytter til Rumænien, og det har rejst spørgsmålet om, hvorvidt danskernes data er sikre i hovedstaden Bukarest. Men chefen for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund Sørensen, afblæser faren ved at flytte danske teledata ud af landet.

Den 31. august outsourcer danske TDC kontrollen med sit telenetværk til Ericssons Network Operations Center i den rumænske hovedstad Bukarest.

Dermed vil teledata på tre millioner danskere og data fra alle danske mobiltelefoner opbevares i Rumænien.

Det har skabt frygt for, om danskernes teledata er sikre, når de flyttes ud af landet.

Det kan du læse mere om her: Stort dansk telecenter skal flyttet fra Frederiksberg til Rumænien: Nu stiger frygten for at hemmelig spiontjenester kan få adgang til danske teledata

Men nu har chefen for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund Søresen, været ude og sige til Dagbladet Politiken, at der ikke er grund til politisk bekymring.

Mediet har spurgt cybersikkerheds-chefen hvorvidt, der er en sikkerhedsrisiko ved, at kontrollen med TDC's mobilnetværk udflyttes til Rumænien:

"Først er det vigtigt at slå fast, at det ikke er indholdsdata, som tilgår Rumænien. I nogle medier har det fremstået, som om der bliver adgang til indholdet af sms’er, telefonsamtaler og websider. Det er ikke tilfældet. NOC’en er et sted, hvor man undersøger fejlalarmer. Det kan være en antenne, der er faldet ud, eller i den dur. Man ser, om der er noget galt – og hvis det er tilfældet, så sender man besked til teknikere i Danmark om, at det skal fikses, eller fikser det i NOC’en", fortæller Thomas Lund Sørensen til mediet.

Du kan læse mere om udflytningen her: Kontrol med TDC's telenetværk flytter til Rumænien: "Det er i allerhøjeste grad et problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.