Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Kristian Granquist)

Cybersikkerheds-chef afmonterer frygt for at flytte danske teledata til Rumænien

TDC's mobilnetværk flytter til Rumænien, og det har rejst spørgsmålet om, hvorvidt danskernes data er sikre i hovedstaden Bukarest. Men chefen for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund Sørensen, afblæser faren ved at flytte danske teledata ud af landet.

Den 31. august outsourcer danske TDC kontrollen med sit telenetværk til Ericssons Network Operations Center i den rumænske hovedstad Bukarest.

Dermed vil teledata på tre millioner danskere og data fra alle danske mobiltelefoner opbevares i Rumænien.

Det har skabt frygt for, om danskernes teledata er sikre, når de flyttes ud af landet.

Det kan du læse mere om her: Stort dansk telecenter skal flyttet fra Frederiksberg til Rumænien: Nu stiger frygten for at hemmelig spiontjenester kan få adgang til danske teledata

Men nu har chefen for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund Søresen, været ude og sige til Dagbladet Politiken, at der ikke er grund til politisk bekymring.

Mediet har spurgt cybersikkerheds-chefen hvorvidt, der er en sikkerhedsrisiko ved, at kontrollen med TDC's mobilnetværk udflyttes til Rumænien:

"Først er det vigtigt at slå fast, at det ikke er indholdsdata, som tilgår Rumænien. I nogle medier har det fremstået, som om der bliver adgang til indholdet af sms’er, telefonsamtaler og websider. Det er ikke tilfældet. NOC’en er et sted, hvor man undersøger fejlalarmer. Det kan være en antenne, der er faldet ud, eller i den dur. Man ser, om der er noget galt – og hvis det er tilfældet, så sender man besked til teknikere i Danmark om, at det skal fikses, eller fikser det i NOC’en", fortæller Thomas Lund Sørensen til mediet.

Du kan læse mere om udflytningen her: Kontrol med TDC's telenetværk flytter til Rumænien: "Det er i allerhøjeste grad et problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere