Artikel top billede

Tjek tallene: Så mange GB downloader danskerne hver måned

Danskerne downloadede i gennemsnit for 183,6 GB om måneden, og det er alene via fastnets bredsbåndsforbindelser. Datatrafikken steg også markant i sidste halvdel af 2018.

Danskernes bredbåndsforbindelser stiger i hastighed.

Antallet af bredbåndsabonnementer med fastnetforbindelser, der giver mulighed for at uploade data med mindst 100 Mbit/s, er i løbet af 2018 steget med 33,6 procent.

Samtidig er antallet af abonnementer med mindst 300 Mbit/s i upload steget med 80,6 procent fra en andel på 2,8 procent til 5,1 procent af det de samlede bredsbåndabonnenter på et år.

Det viser Energistyrelsens 'Telestatistik – andet halvår 2018,' der er baseret på tal indsamlet i samarbejde med teleselskaberne.

Her konkluderes det, at udviklingen hovedsageligt er drevet af de fortsatte stigninger i fiberbredbånd både i forhold til antal abonnementer og abonnementernes uploadhastigheder.

Det samlede antal fibernetabonnementer er steget med 13,6 procent.

Læs også: Telenor og Telia går i luften med 5G-netværk i Danmark: Her er de første master

Så mange GB bliver up- og downloadet

Og der er ingen tvivl om, at danskerne udnytter de hurtigere internetforbindelser.

I gennemsnit har danskerne uploadet 25,7 GB hver måned i andet halvår af 2018 - og det er alene via et fastnet bredbåndsabonnement.

Til sammenligning har danskerne i gennemsnit downloadet for hele 183,6 GB hver måned i andet halvår 2018 via deres fastnet bredbåndsabonnement.

Læs også: Sådan har det danske telemarked udviklet sig i 2017: De vigtigste pointer fra Danmarks spritnye telestatistik

Men det er ikke kun trafikken via fastnetabonnementerne, der er steget.

Den samlede mobile up- og download datatrafik steg i andet halvår 2018 med 41,5 procent til 382.000 TB.

Det svarer til, at hvert mobile bredbåndsabonnement til mobiltelefoner, tablets og bærbare pc’er i gennemsnit har up- og downloadet 8,4 GB pr. måned i perioden mod 6,2 GB pr. måned i andet halvår 2017.

Hele telestatistikken kan læses her.