Tjek tallene: Så mange GB downloader danskerne hver måned

Danskerne downloadede i gennemsnit for 183,6 GB om måneden, og det er alene via fastnets bredsbåndsforbindelser. Datatrafikken steg også markant i sidste halvdel af 2018.

Danskernes bredbåndsforbindelser stiger i hastighed.

Antallet af bredbåndsabonnementer med fastnetforbindelser, der giver mulighed for at uploade data med mindst 100 Mbit/s, er i løbet af 2018 steget med 33,6 procent.

Samtidig er antallet af abonnementer med mindst 300 Mbit/s i upload steget med 80,6 procent fra en andel på 2,8 procent til 5,1 procent af det de samlede bredsbåndabonnenter på et år.

Det viser Energistyrelsens 'Telestatistik – andet halvår 2018,' der er baseret på tal indsamlet i samarbejde med teleselskaberne.

Her konkluderes det, at udviklingen hovedsageligt er drevet af de fortsatte stigninger i fiberbredbånd både i forhold til antal abonnementer og abonnementernes uploadhastigheder.

Det samlede antal fibernetabonnementer er steget med 13,6 procent.

Læs også: Telenor og Telia går i luften med 5G-netværk i Danmark: Her er de første master

Så mange GB bliver up- og downloadet
Og der er ingen tvivl om, at danskerne udnytter de hurtigere internetforbindelser.

I gennemsnit har danskerne uploadet 25,7 GB hver måned i andet halvår af 2018 - og det er alene via et fastnet bredbåndsabonnement.

Til sammenligning har danskerne i gennemsnit downloadet for hele 183,6 GB hver måned i andet halvår 2018 via deres fastnet bredbåndsabonnement.

Læs også: Sådan har det danske telemarked udviklet sig i 2017: De vigtigste pointer fra Danmarks spritnye telestatistik

Men det er ikke kun trafikken via fastnetabonnementerne, der er steget.

Den samlede mobile up- og download datatrafik steg i andet halvår 2018 med 41,5 procent til 382.000 TB.

Det svarer til, at hvert mobile bredbåndsabonnement til mobiltelefoner, tablets og bærbare pc’er i gennemsnit har up- og downloadet 8,4 GB pr. måned i perioden mod 6,2 GB pr. måned i andet halvår 2017.

Hele telestatistikken kan læses her.mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.