Artikel top billede

Stort dansk mediehus ramt af it-nedbrud: 12 danske medier er gået i sort

Hjemmesiderne hos 12 JP/Politikens Hus-medier er gået i sort. Jylland-Posten er blandt de ramte medier.

Danmarks største privatejede mediehus, JP/Politikens Hus, er fredag blevet ramt af et større it-nedbrud.

Nedbruddet har fået minimum 12 danske medier til at gå i sort online.

Der er tale om Jyllands-Posten hjemmeside samt samtlige 11 Watch Mediers hjemmeside, der er gået ned som følge af nedbruddet.

Nærmere bestemt er der tale medierne FinansWatch, MediaWatch, EnergiWatch, PolicyWatch, AdvokatWatch, ItWatch, FødevarerWatch, EjendomsWatch, ShippingWatch, MedWatch og AMWatch.

Alle 12 mediers hjemmesider har været nede længere i tid i løbet af formiddagen.

Ekstra Bladet og Politiken, der også er ejet af JP/Politikens Hus, er tilsyneladende ikke ramt af nedbruddet.

Læs også: Kæmpe-nedbrud hos Interxion har ramt danske servere i tusindvis: Vandlæk på køleanlæg har fået store it-systemer og flere medier til at gå i sort

Mediehus er endnu ikke vendt tilbage på henvendelser

Computerworld har både forsøgt at få en kommentarer fra CIO hos JP/Politiken hus, Søren Svendsen, og selskabets CPO, Per Palmkvist Knudsen.

Per Palmkvist Knudsen oplyser i en mail, at han ikke længere er involveret i it-driften, men han har sendt Computerworlds spørgsmål videre til de rette personer.

Computerworld har spurgt JP/Politikens Hus om årsagen til nedbruddet samt, hvor mange medier, der er ramt, og hvornår mediehuset forventer, at alle de ramte mediers hjemmesider er oppe at køre igen.

Søren Svendsen er ikke vendt tilbage på Computerworlds henvendelse.

Læs også: En uge efter det store Interxion-nedbrud: Millionregninger for akut fejlsøgning og brudte SLA’er lurer

Her er beskeden fra Watch Medier

Flere af medierne hos Watch Medier har efterfølgende lagt følgende besked på deres hjemmesider omkring klokken 12.10.

"Vi oplever i øjeblikket tekniske problemer på Watch Medier. Vi arbejder på højtryk for at rette fejlen og beklager ulejligheden."

Computerworld har 12.35 formået at få sporadisk adgang til ITWatch, MedWatch og AdvokatWatch.

De resterende Watch Medier har ikke været mulige at tilgå for Computerworld.

Læs også: Stort it-nedbrud forhindrer check-in hos internationalt flyselskab: Passagerer ramt af lange køer, aflysninger og forsinkelserPremium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.