Artikel top billede

(Foto: PR foto / Jens Astrup)

Regionsrådsformand erkender at Systematic-løsning fungerer bedre: Men holder fast i Sundhedsplatformen

Formanden for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) erkender, at de jyske regionernes patient-system fra danske Systematic virker bedre end Sundhedsplatformen. Alligevel afviser hun at skifte systemet ud.

Region Sjælland og Region Hovedstaden valgte at implementere Sundhedsplatformen fra amerikanske Epic, mens de jyske regioner valgte Systematic som leverandør.

Det sidste har vist sig at være den bedste beslutning, siger regionsrådsformand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S) til Politiken.

Hun understreger samtidig, at Sundhedsplatformen fungerer fornuftigt for rigtig mange men erkender, at der stadig er problemer med systemet, som skal løses.

Læs også: Sundhedsplatformen igen skyld i medicinkoks: Byttede rundt på stofskiftemedicin

Derfor afviser hun også, at der kan blive tale om at skifte Sundhedsplatformen ud, med det system de jyske regioner får leveret af Systematic.

"Vi ville ikke skifte fra noget velfungerende til noget andet velfungerende. Vi ville skifte fra noget, som vi allerede er et godt skridt på vejen med, men som vi ikke er nået i mål med, til noget, som vi skulle begynde fuldstændig forfra med at tilpasse. Ja, måske ville det endda være et andet amerikansk system. Det er jo dem, der er førende internationalt på området," siger regionsrådsformanden til avisen.

Listen over dårlige sager for Sundhedsplatformen og det amerikansk selskab Epic der står bag er lang.

Alt fra fejlmedicinering og dyr implementering har fået flere til at kritisere systemet i stærke vendinger.

Læs også:

Kaotisk implementering af Sundhedsplatformen afsløret: "Skal patienten have amputeret det venstre ben eller det rigtige ben?"

Udgifterne til Region Hovedstadens it-afdeling er steget med over 20 procent siden køb af Sundhedsplatformen: Overstiger nu 1,5 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere