Artikel top billede

Apple og Google har aflyttet og nedskrevet danskeres samtaler: "Jeg har overhørt skænderier, samlejer samt almindelige samtaler"

Google og Apple har via tjenesterne Siri og Assistant aflyttet og nedskrevet danskeres samtaler, uden at personerne var klar over det. Det skriver Politiken, der har snakket med projektansatte hos selskaber, som techgiganterne har hyret ind til formålet.

De to techgiganter, Google og Apple, har aflyttet og nedskrevet danskeres samtaler, som de næppe var klar over.

Det skriver Politiken, der har været i kontakt med tre tidligere og nuværende kilder, som bekræfter, at de har været med til at gennemlytte og transskribere danskernes samtaler gennem virksomheder, som techselskaberne har hyret til formålet.

Samtalerne og lydene kommer fra brugere af Apples Siri og Googles Assistant. Her fortæller Politikens anonyme kilder, at de har lagt øre til optagelelser, som de ikke mener, at brugernes ønskede skulle optages.

"Alt blev transskriberet. Når optagelserne kom ind, filtrerede vi ikke nogen fra. Arbejdet var det samme – at skrive ned, hvad der blev sagt. Jeg har overhørt skænderier, samlejer samt almindelige samtaler, der tydeligt ikke henvender sig mod Siri," fortæller en anonym kilde til Politiken.

Denne kilde har transskriberet optagelser fra Siri i 2016 hos en af Apples underleverandører. Her nedskrev han "et par hundred lydfiler om dagen", skriver mediet.

I de to selskabers privatlivsreglementer fremgår det, at optagelser ved digitale assistenter kan blive gemt og brugt til at forbedre produktet. Herved giver brugerne deres tilladelse til, at lydoptagelserne kan benyttes. Men det er ikke specificeret af reglementerne, at det er mennesker, der sidder og lytter folks samtaler og dagligdagssituationer igennem.

Det er tidligere kommet frem, at Google og Apple har aflyttet brugerenes samtaler i andre lande.

Det kan du læse mere om her:

Microsoft slutter sig til de andre tech-selskaber: Lytter også til brugernes samtaler

Whistleblower afslører: Apple-leverandører lytter ofte med på private samtaler

Facebook betaler leverandører for at udskrive brugeres samtaler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.