Svindel med Facebooks libra-valuta florerer på nettet - og på Facebooks egne sider

Facebook eget sociale medie misbruges til at sælge fupversioner af den kommende libra-kryptovaluta.

Facebook libra-kryptovaluta er ikke ude endnu, men det forhindrer ikke it-kriminelle i at udnytte den store bevågenhed omkring valutaen til at franarre penge fra forbrugere.

Ifølge en undersøgelse fra The Washington Post eksisterer der allerede et dusin falske libra-børser som udgiver sig for at være officielle forhandlere af den endnu ikke udgivet valuta, som blandt andet Facebook står bag.

Her lokker fupbørserne med blandt særligt fordelagtige priser på såkaldte libra-’tokens’ eller med forsalg på valutaen. Siderne er prydet med Facebooks logo, officielle libra marketingfotos samt billeder af Facebooks CEO, Mark Zuckerberg.

Ironien vil, at svindelbørserne florerer på Facebooks egne sociale medier, Facebook og Instagram, noterer mediet.

Allerede inden Libras planlagte lancering i 2020 bliver Facebook egne platforme altså brugt til at undergrave den tillid, som selskabet forsøger at bringe til libra-valutaen.

I enkelte tilfælde blev de falske Facebook-sider først pillet ned efter, at Washington Post kontaktede Facebook angående svindelsiderne.

Libra-svindlen er i midlertidig ikke begrænset til Facebooks platforme. Mediet The Next Web bemærkede sidste måned, at fup-sider som ’Calìbra.com’ (stavet med et 'í' frem for et 'i') også forsøger at slå plat på Facebooks libra.

Bag den officielle libra-valuta er en sammenslutning af 28 virksomheder og non-profit organisationer, som , ud over Facebook, tæller store aktører som Visa, Mastercard, Paypal, Uber, Ebay, Spotify og Vodafone.

Se også: Kritikken hagler ned over Facebooks kryptovaluta Libra: Planen er ''desillusioneret" og "sindssyg"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Overhold GDPR med Vulnerability Management
Efter afsløringen af Spectre og Meltdown i januar 2018 advarede ICO’s Head of Technology Policy om, at virksomheder kunne blive straffet for eksisterende sårbarheder i deres databeskyttelsesprotokoller i henhold til EU’s generelle forordning om databeskyttelse (GDPR). En Vulnerability Management-løsning er den mest effektive måde at sikre, at virksomheden opfylder det krævede databeskyttelsesniveau. Den kan hjælpe dig med at identificere, evaluere, prioritere, rapportere, patche og afhjælpe sikkerhedssårbarheder og fejlkonfigurationer i dine digitale aktiver. Disse aktiver kan f.eks. være forretningsprocesser, webapps, datanetværkssystemer og eventuel tilhørende software. Vi dykker ned i ovenstående, og lidt til i dette whitepaper.