Artikel top billede

Svindel med Facebooks libra-valuta florerer på nettet - og på Facebooks egne sider

Facebook eget sociale medie misbruges til at sælge fupversioner af den kommende libra-kryptovaluta.

Facebook libra-kryptovaluta er ikke ude endnu, men det forhindrer ikke it-kriminelle i at udnytte den store bevågenhed omkring valutaen til at franarre penge fra forbrugere.

Ifølge en undersøgelse fra The Washington Post eksisterer der allerede et dusin falske libra-børser som udgiver sig for at være officielle forhandlere af den endnu ikke udgivet valuta, som blandt andet Facebook står bag.

Her lokker fupbørserne med blandt særligt fordelagtige priser på såkaldte libra-’tokens’ eller med forsalg på valutaen. Siderne er prydet med Facebooks logo, officielle libra marketingfotos samt billeder af Facebooks CEO, Mark Zuckerberg.

Ironien vil, at svindelbørserne florerer på Facebooks egne sociale medier, Facebook og Instagram, noterer mediet.

Allerede inden Libras planlagte lancering i 2020 bliver Facebook egne platforme altså brugt til at undergrave den tillid, som selskabet forsøger at bringe til libra-valutaen.

I enkelte tilfælde blev de falske Facebook-sider først pillet ned efter, at Washington Post kontaktede Facebook angående svindelsiderne.

Libra-svindlen er i midlertidig ikke begrænset til Facebooks platforme. Mediet The Next Web bemærkede sidste måned, at fup-sider som ’Calìbra.com’ (stavet med et 'í' frem for et 'i') også forsøger at slå plat på Facebooks libra.

Bag den officielle libra-valuta er en sammenslutning af 28 virksomheder og non-profit organisationer, som , ud over Facebook, tæller store aktører som Visa, Mastercard, Paypal, Uber, Ebay, Spotify og Vodafone.

Se også: Kritikken hagler ned over Facebooks kryptovaluta Libra: Planen er ''desillusioneret" og "sindssyg"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere