Artikel top billede

(Foto: Libra)

Svindel med Facebooks libra-valuta florerer på nettet - og på Facebooks egne sider

Facebook eget sociale medie misbruges til at sælge fupversioner af den kommende libra-kryptovaluta.

Facebook libra-kryptovaluta er ikke ude endnu, men det forhindrer ikke it-kriminelle i at udnytte den store bevågenhed omkring valutaen til at franarre penge fra forbrugere.

Ifølge en undersøgelse fra The Washington Post eksisterer der allerede et dusin falske libra-børser som udgiver sig for at være officielle forhandlere af den endnu ikke udgivet valuta, som blandt andet Facebook står bag.

Her lokker fupbørserne med blandt særligt fordelagtige priser på såkaldte libra-’tokens’ eller med forsalg på valutaen. Siderne er prydet med Facebooks logo, officielle libra marketingfotos samt billeder af Facebooks CEO, Mark Zuckerberg.

Ironien vil, at svindelbørserne florerer på Facebooks egne sociale medier, Facebook og Instagram, noterer mediet.

Allerede inden Libras planlagte lancering i 2020 bliver Facebook egne platforme altså brugt til at undergrave den tillid, som selskabet forsøger at bringe til libra-valutaen.

I enkelte tilfælde blev de falske Facebook-sider først pillet ned efter, at Washington Post kontaktede Facebook angående svindelsiderne.

Libra-svindlen er i midlertidig ikke begrænset til Facebooks platforme. Mediet The Next Web bemærkede sidste måned, at fup-sider som ’Calìbra.com’ (stavet med et 'í' frem for et 'i') også forsøger at slå plat på Facebooks libra.

Bag den officielle libra-valuta er en sammenslutning af 28 virksomheder og non-profit organisationer, som , ud over Facebook, tæller store aktører som Visa, Mastercard, Paypal, Uber, Ebay, Spotify og Vodafone.

Se også: Kritikken hagler ned over Facebooks kryptovaluta Libra: Planen er ''desillusioneret" og "sindssyg"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere