Artikel top billede

Kæmpe søgsmål mod Tesla for omfattende brande i solceller: Syv Walmart-stormagasiner ramt

Den amerikanske detalihandelsgigant Walmart har sagsøgt Tesla for en stor millionerstatning efter syv omfattende brande i solpaneler fra Tesla.

Verdens største detailhandelskæde Walmart har netop sagsøgt Tesla for en millionerstatning, efter at Walmart har oplevet ikke færre end syv ødelæggende brande i Tesla-solpaneler siden 2012, som er monteret på over 240 Walmart-butikker i USA.

Det skriver arstechnica.com

Solpanelerne er produceret og installeret af selskabet SolarCity, som også håndterer service og vedligehold af de mange paneler.

Tesla købte SolarCity i 2016, som på det tidspunkt var tynget af betydelig gæld.

Selskabet er etableret af familie til Teslas stifter og topchef Elon Musk, og han var også både investor og bestyrelsesformand i SolarCity.

Walmart: Systematisk dårligt udført installation og vedligeholdelse

Walmarts søgsmål handler om systematisk dårligt udført installation og vedligeholdelse af solpanelerne.

Så sent som i marts 2018 udbrød der brand i panelerne på taget af en Walmart i Ohio, og i maj 2018 skete det samme med bare otte dages mellemrum på taget af to Walmartbutikker i henholdsvis Maryland og Californien.

Efter de tre brande med så kort mellemrum bad Walmart Tesla om at deaktivere alle Walmarts solpaneler, men alligevel opstod en ny brand i november - denne gang på taget af et andet stormagasin i Californien.

Ifølge Walmart har Tesla endnu ikke betalt en krone af de betydelige udgifter til undersøgelser og reparationer i kølvandet på nogle af de seneste brande.

Ifølge Reuters har Tesla og Walmart sammen efter Walmarts søgsmål besluttet af håndtere alle problemer med Walmarts solpaneler. Selskaberne vil også genetablere funktionen af Walmarts solpaneler, når problemerne er løst, lyder det.

Arstechnica skriver, at Tesla ikke er lykkedes med at vende udviklingen i SolarCity.

Solpanel-divisionen i Tesla har angiveligt kæmpet med produktionsproblemer og faldende markedsandele, og en stor del af de fyringer, som Tesla har foretaget i år, er sket i netop solpanel-divisionen.

Uheldigt tidspunkt for Tesla

Nyheden om produktionsproblemerne og de mange brande kommer på et meget uheldigt tidspunkt for Tesla, som netop er begyndt at modtage forhåndsbestillinger på solpaneler til private hjem over hele verden - også i Danmark.

Der er dog formentlig ikke tale om samme type solpaneler. Panelerne, der skal monteres i blandt andet Danmark, bliver produceret af Panasonic for Tesla på Teslas Gigafactory 2 i Buffalo.

Det kan du læse om her:
Vil du ha’ en Tesla på taget? Nu kan du bestille et traditionelt Tesla-solcelleanlæg i Danmark - se specs her
Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.