Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Morgen-briefing: I dag fylder IT-Universitetet 20 år / Erhvervsfolk køber sig ind i Byggeprojekt.dk / Just Eat-stiftere skyder millioner ind i lille webportal / Dansk it-platform køber amerikansk konkurrent

I dag fylder IT-Universitetet 20 år. Erhvervsfolk køber sig ind i Byggeprojekt.dk. Just Eat-stiftere skyder millioner ind i lille webportal. Dansk it-platform køber amerikansk konkurrent. Hurtigere og nemmere at få adgang til data fra BBR. 80 procent af de danske folkeskoler med i ultra:bit. Kæmpe cloud-kontrakt til General Dynamics.

Velkommen til ugens sidste hurtige vitaminindsprøjtning til at begynde dagen på. Dagens morgen-briefing er udarbejdet af Computerworld-redaktionens udvalgte morgen-hyrde, Dan Jensen.

I dag fylder IT-Universitetet 20 år

Det er i dag præcist 20 år siden, at IT-Universitetet i København åbnede. Det skete nemlig 30. august 1999, hvor 147 spændte studerende havde første studiedag på det splinternye universitet, der dengang hed IT-højskolen.

I spidsen for det hele stod dengang rektor Mads Tofte, der løbende fik opbygget universitetet til en storspiller på uddannelsesområdet.

Han trak sig i fjor og overlod posten til Martin Zachariasen, der i dag er rektor.

I dag optager universitetet omkring 900 studerende om året, har i alt 2.500 studerende og lidt over 300 ansatte.

Universitetet meddeler, at i alt 7.400 personer indtil videre har gennemført en uddannelse på universitetet.

Du kan se hele historien om universitetet i denne webdok

Og du kan læse om det første optag på IT-Højskolen i denne CW-artikel fra 1999: Puslespil om pladserne på IT-højskole

Erhvervsfolk køber sig ind i Byggeprojekt.dk

Den tidligere direktør for Byggefakta.dk Jens Slott Johansen samt den tidligere direktør for Berg Jet i Kina, Thomas Egelund, køber sig ind i udbudsportalen Byggeprojekt.dk, som de hver overtager 30 procent af.

De sidste 40 procent beholder stifter Thomas Bøgh Grejsmark.

Sammen vil de nu “sætte turbo på udvikling, salg og markedsføring for at tage kampen op mod markedets dominerende aktører,” meddeler de.

Jens Slott Johansen siger, at han mener, at Byggeprojekt.dk har potentialet til at øge omsætningen betydeligt og mangedoble vækstraterne.

Selskabet landede i fjor en bruttofortjeneste på 4,6 millioner kroner og et overskud på 2,7 millioner kroner.

Just Eat-stiftere skyder millioner ind i lille webportal

Just Eat-stifterne Morten Larsen og Ditlev Bredahl skyder 10 millioner kroner ind i web-firmaet Chefmade, der er et kokke-booking-site, skriver Børsen.

Konceptet skal nu sendes til udlandet.

Chefmade tabte i fjor to millioner kroner, men omsætningen har ifølge selskabet rundet 20 millioner kroner. Vækstraterne er ‘trecifrede’, skriver avisen.

Dansk it-platform køber amerikansk konkurrent

Den danske webplatform LuggageHero med Jannik Lawaetz i spidsen køber den amerikanske konkurrent KnockKnock, skriver Berlingske.

Med opkøbet vil LuggaeHero være tilstede i 36 byer - herunder 12 i USA og 18 i Europa. Antallet skal efter planen udvides til 39 byer inden 2020.

Selskabets platform formidler bagageopbevaring i lokale butikker, som man kan booke online.

“Med købet af KnockKnock får vi hurtigere adgang til at etablere os i en række større byer i USA. KnockKnock har rigtigt gode kontakter og et godt netværk, mens vi kan bidrage med flere muskler, så vi kan styrke vores position i de amerikanske byer,” siger Jannik Lawaets ifølge avisen.

Hurtigere og nemmere at få adgang til data fra BBR

Det bliver både nemmere og hurtigere at få adgang til data om ejendomme i BBR, Bygnings- og Boligregisteret.

Det meddeler Udviklings- og forenklingsstyrelsen med baggrund i, at styrelsen nu ikke længere skal vurdere i de enkelte tilfælde, om en modtager må modtage data fra BBR.

“Ændringen gælder for ikke-fortrolige BBR-data, som der i praksis snart vil være fri adgang til,” lyder det fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

“For virksomheder, der distribuerer BBR-data, og professionelle brugere af BBR-data betyder ændringen mindre administration og enklere processer,” lyder det fra styrelsen. Det drejer sig om data, der især anvendes i forbindelse med optagelse af lån, ejendomshandler og ejendomsbeskatning, hedder det.

80 procent af de danske folkeskoler med i ultra:bit

Otte ud af 10 folkeskoler - 1.300 styks - har nu investeret i mikrocomputere i forbindelse emd ultra:bit-projektet, som DR Ultra deltager i.

Mikrocomputer-projektet blev søsat i fjor til skolernes 4. klasser. Successen var så stor, at det nu udvides til også at dække 5. og 6. klasserne, meddeler DR.

“1.300 skoler har således tilmeldt deres 4., 5. og 6. klasser ultra:bit og modtager netop nu fra CFU – Center for Undervisningsmidler ved professionshøjskolerne (CFU) ultra:bit-sæt med ’BBC micro:bits’, finansieret af Industriens Fond, som skolerne beholder og frit kan bruge til undervisning fremadrettet. Det er forventningen at 100.000 børn bliver en del af ultra:bit,” meddeler DR.

Kæmpe cloud-kontrakt til General Dynamics

Det er ikke kun de tre store amerikanske cloud-selskaber Amazon, Microsoft og Google, der kan lande de store ordrer.

Amerikanske General Dynamics har nemlig lige fået en stor cloud-aftale på kontor-programmer samt mail, storage og lignende på hele 7,6 milliarder dollar i ordrebogen. Det svarer til godt 50 milliarder kroner.

Kunden er det amerikanske forsvarsministerium. Du kan læse mere om orden i denne udsendte meddelelse.

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har netop udskudt afgørelsen i en anden kæmpe cloud-ordre til 10 milliarder dollar med navnet Jedi (Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud), som enten Amazon eller Microsoft stod til at få.

Det skete efter klager fra en række parter, der blandt andet frygter, at ordren er så stor, at den vil betyde, at vinderen reelt vil sætte sig helt på området.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.