Huawei langer ud efter USA: Beskylder regeringen for cyberangreb og trusler mod medarbejdere

Huawei beskylder USA's regering for at foretage cyberangreb, der kan infiltrere selskabets systemer og for at true selskabets medarbejdere.

Huawei har tirsdag langet ud efter USA's regering.

Det kinesiske gigantselskab mener, at den amerikanske regering har sendt trusler til Huaweis medarbejdere og iværksat cyberangreb, der har til hensigt at infiltrere Huaweis interne systemer.

Det skriver Bloomberg News.

Huawei skriver i en pressemeddelelse, at den amerikanske regering har instrueret myndigheder i at true og manipulere selskabets medarbejdere.

"Den amerikanske regering har brugt alle tilgængelige værktøjer - både retslige og administrative kræfter - for at forstyrre normale arbejdsoperationer for Huawei og tilhørende partnere," skriver selskabet i meddelelsen ifølge mediet.

Huawei oplyser dog ikke, hvordan selskabet er kommet frem til de informationer. Ifølge Bloomberg har repræsentanter fra det amerikanske sikkerhedsråd endnu ikke svaret på beskyldningerne.

Læs mere her: Trods Trumps bandlysning: Amerikanske virksomheder står i kø for at sælge til Huawei

Det kinesiske selskab er blevet sendt ud i et handelsmæssigt limbo fra amerikansk hold, da regeringen tilbage i maj 2019 forbød virksomheder fra USA at handle med Huawei.

Dette forbud, der er blevet modarbejdet af flere amerikanske selskaber, er begrundet med frygten for statslig spionage gennem Huaweis netværk og teknologi.

Indtil videre forløber handlen som tidligere, da USA's handelsministerium forlængede handelsfristen med yderligere 90 dage, som først udløber til november 2019.

Læs mere om konflikten her: USA beskylder Huawei for benytte kodenavne og hemmelige datterselskaber for at skjule aktiviteter i Syrien, Sudan og Iran

Den eskalerende handelskonflikt har fået Huawei til at arbejde på en plan B, der ruster selskabet til en eventuel fremtid uden amerikansk teknologi.

Omkring 90 procent af selskabets smartphones kører på Android-styresystemet, der kommer fra amerikanske Google. Desuden har Huawei også haft stor samhandel med den amerikanske chipproducent Qualcomm.

Men handelsforbuddet har skabt usikkerhed om, hvorvidt det kinesiske selskab kan benytte de amerikanske teknologier i fremtiden.

Læs mere her:Huawei planlægger lancering af ny top-telefon i Europa - trods usikkerhed om adgang til Android og Google apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.