Artikel top billede

Huawei langer ud efter USA: Beskylder regeringen for cyberangreb og trusler mod medarbejdere

Huawei beskylder USA's regering for at foretage cyberangreb, der kan infiltrere selskabets systemer og for at true selskabets medarbejdere.

Huawei har tirsdag langet ud efter USA's regering.

Det kinesiske gigantselskab mener, at den amerikanske regering har sendt trusler til Huaweis medarbejdere og iværksat cyberangreb, der har til hensigt at infiltrere Huaweis interne systemer.

Det skriver Bloomberg News.

Huawei skriver i en pressemeddelelse, at den amerikanske regering har instrueret myndigheder i at true og manipulere selskabets medarbejdere.

"Den amerikanske regering har brugt alle tilgængelige værktøjer - både retslige og administrative kræfter - for at forstyrre normale arbejdsoperationer for Huawei og tilhørende partnere," skriver selskabet i meddelelsen ifølge mediet.

Huawei oplyser dog ikke, hvordan selskabet er kommet frem til de informationer. Ifølge Bloomberg har repræsentanter fra det amerikanske sikkerhedsråd endnu ikke svaret på beskyldningerne.

Læs mere her: Trods Trumps bandlysning: Amerikanske virksomheder står i kø for at sælge til Huawei

Det kinesiske selskab er blevet sendt ud i et handelsmæssigt limbo fra amerikansk hold, da regeringen tilbage i maj 2019 forbød virksomheder fra USA at handle med Huawei.

Dette forbud, der er blevet modarbejdet af flere amerikanske selskaber, er begrundet med frygten for statslig spionage gennem Huaweis netværk og teknologi.

Indtil videre forløber handlen som tidligere, da USA's handelsministerium forlængede handelsfristen med yderligere 90 dage, som først udløber til november 2019.

Læs mere om konflikten her: USA beskylder Huawei for benytte kodenavne og hemmelige datterselskaber for at skjule aktiviteter i Syrien, Sudan og Iran

Den eskalerende handelskonflikt har fået Huawei til at arbejde på en plan B, der ruster selskabet til en eventuel fremtid uden amerikansk teknologi.

Omkring 90 procent af selskabets smartphones kører på Android-styresystemet, der kommer fra amerikanske Google. Desuden har Huawei også haft stor samhandel med den amerikanske chipproducent Qualcomm.

Men handelsforbuddet har skabt usikkerhed om, hvorvidt det kinesiske selskab kan benytte de amerikanske teknologier i fremtiden.

Læs mere her:Huawei planlægger lancering af ny top-telefon i Europa - trods usikkerhed om adgang til Android og Google apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere