Artikel top billede

Huawei langer ud efter USA: Beskylder regeringen for cyberangreb og trusler mod medarbejdere

Huawei beskylder USA's regering for at foretage cyberangreb, der kan infiltrere selskabets systemer og for at true selskabets medarbejdere.

Huawei har tirsdag langet ud efter USA's regering.

Det kinesiske gigantselskab mener, at den amerikanske regering har sendt trusler til Huaweis medarbejdere og iværksat cyberangreb, der har til hensigt at infiltrere Huaweis interne systemer.

Det skriver Bloomberg News.

Huawei skriver i en pressemeddelelse, at den amerikanske regering har instrueret myndigheder i at true og manipulere selskabets medarbejdere.

"Den amerikanske regering har brugt alle tilgængelige værktøjer - både retslige og administrative kræfter - for at forstyrre normale arbejdsoperationer for Huawei og tilhørende partnere," skriver selskabet i meddelelsen ifølge mediet.

Huawei oplyser dog ikke, hvordan selskabet er kommet frem til de informationer. Ifølge Bloomberg har repræsentanter fra det amerikanske sikkerhedsråd endnu ikke svaret på beskyldningerne.

Læs mere her: Trods Trumps bandlysning: Amerikanske virksomheder står i kø for at sælge til Huawei

Det kinesiske selskab er blevet sendt ud i et handelsmæssigt limbo fra amerikansk hold, da regeringen tilbage i maj 2019 forbød virksomheder fra USA at handle med Huawei.

Dette forbud, der er blevet modarbejdet af flere amerikanske selskaber, er begrundet med frygten for statslig spionage gennem Huaweis netværk og teknologi.

Indtil videre forløber handlen som tidligere, da USA's handelsministerium forlængede handelsfristen med yderligere 90 dage, som først udløber til november 2019.

Læs mere om konflikten her: USA beskylder Huawei for benytte kodenavne og hemmelige datterselskaber for at skjule aktiviteter i Syrien, Sudan og Iran

Den eskalerende handelskonflikt har fået Huawei til at arbejde på en plan B, der ruster selskabet til en eventuel fremtid uden amerikansk teknologi.

Omkring 90 procent af selskabets smartphones kører på Android-styresystemet, der kommer fra amerikanske Google. Desuden har Huawei også haft stor samhandel med den amerikanske chipproducent Qualcomm.

Men handelsforbuddet har skabt usikkerhed om, hvorvidt det kinesiske selskab kan benytte de amerikanske teknologier i fremtiden.

Læs mere her:Huawei planlægger lancering af ny top-telefon i Europa - trods usikkerhed om adgang til Android og Google apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.