Artikel top billede

Huawei langer ud efter USA: Beskylder regeringen for cyberangreb og trusler mod medarbejdere

Huawei beskylder USA's regering for at foretage cyberangreb, der kan infiltrere selskabets systemer og for at true selskabets medarbejdere.

Huawei har tirsdag langet ud efter USA's regering.

Det kinesiske gigantselskab mener, at den amerikanske regering har sendt trusler til Huaweis medarbejdere og iværksat cyberangreb, der har til hensigt at infiltrere Huaweis interne systemer.

Det skriver Bloomberg News.

Huawei skriver i en pressemeddelelse, at den amerikanske regering har instrueret myndigheder i at true og manipulere selskabets medarbejdere.

"Den amerikanske regering har brugt alle tilgængelige værktøjer - både retslige og administrative kræfter - for at forstyrre normale arbejdsoperationer for Huawei og tilhørende partnere," skriver selskabet i meddelelsen ifølge mediet.

Huawei oplyser dog ikke, hvordan selskabet er kommet frem til de informationer. Ifølge Bloomberg har repræsentanter fra det amerikanske sikkerhedsråd endnu ikke svaret på beskyldningerne.

Læs mere her: Trods Trumps bandlysning: Amerikanske virksomheder står i kø for at sælge til Huawei

Det kinesiske selskab er blevet sendt ud i et handelsmæssigt limbo fra amerikansk hold, da regeringen tilbage i maj 2019 forbød virksomheder fra USA at handle med Huawei.

Dette forbud, der er blevet modarbejdet af flere amerikanske selskaber, er begrundet med frygten for statslig spionage gennem Huaweis netværk og teknologi.

Indtil videre forløber handlen som tidligere, da USA's handelsministerium forlængede handelsfristen med yderligere 90 dage, som først udløber til november 2019.

Læs mere om konflikten her: USA beskylder Huawei for benytte kodenavne og hemmelige datterselskaber for at skjule aktiviteter i Syrien, Sudan og Iran

Den eskalerende handelskonflikt har fået Huawei til at arbejde på en plan B, der ruster selskabet til en eventuel fremtid uden amerikansk teknologi.

Omkring 90 procent af selskabets smartphones kører på Android-styresystemet, der kommer fra amerikanske Google. Desuden har Huawei også haft stor samhandel med den amerikanske chipproducent Qualcomm.

Men handelsforbuddet har skabt usikkerhed om, hvorvidt det kinesiske selskab kan benytte de amerikanske teknologier i fremtiden.

Læs mere her:Huawei planlægger lancering af ny top-telefon i Europa - trods usikkerhed om adgang til Android og Google apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere