Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Trods Trumps bandlysning: Amerikanske virksomheder står i kø for at sælge til Huawei

130 amerikanske virksomheder har ansøgt om at få lov til at sælge teknologi til kinesiske Huawei, men ingen ansøgninger er endnu blevet godkendt.

Det amerikanske handelsministerium har modtaget mere end 130 ansøgninger fra virksomheder, der på trods af præsident Trumps bandlysning af Huawei alligevel ønsker at sælge amerikansk teknologi til Huawei Technologies.

Det oplyser kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters har endnu ingen amerikanske virksomheder dog fået godkendt deres ansøgninger.

”Ingen i regeringsapparatet ved, hvad Trump ønsker, og alle er derfor bange for at tage en beslutning uden at vide det,” siger William Reinch, der er tidligere embedsmand i det amerikanske handelsministerium til Reuters.

Kina og USA er i øjeblikket kastet ud i en eskalerende handelskrig, men den amerikanske bandlysning af Huawei i foråret skete dog med henvisning til den nationale sikkerhed.

Bandlysningen betyder, at amerikanske virksomhed fik et total forbud mod at sælge teknologi til Huawei.

Efterfølgende har Donald Trump dog lovet den kinesiske præsident Xi Jinping, at enkelte amerikanske virksomheder vil få lov til at sælge til produkter til Huawei, hvis de ansøgte som en licens.

Læs også: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere