Trods Trumps bandlysning: Amerikanske virksomheder står i kø for at sælge til Huawei

130 amerikanske virksomheder har ansøgt om at få lov til at sælge teknologi til kinesiske Huawei, men ingen ansøgninger er endnu blevet godkendt.

Det amerikanske handelsministerium har modtaget mere end 130 ansøgninger fra virksomheder, der på trods af præsident Trumps bandlysning af Huawei alligevel ønsker at sælge amerikansk teknologi til Huawei Technologies.

Det oplyser kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters har endnu ingen amerikanske virksomheder dog fået godkendt deres ansøgninger.

”Ingen i regeringsapparatet ved, hvad Trump ønsker, og alle er derfor bange for at tage en beslutning uden at vide det,” siger William Reinch, der er tidligere embedsmand i det amerikanske handelsministerium til Reuters.

Kina og USA er i øjeblikket kastet ud i en eskalerende handelskrig, men den amerikanske bandlysning af Huawei i foråret skete dog med henvisning til den nationale sikkerhed.

Bandlysningen betyder, at amerikanske virksomhed fik et total forbud mod at sælge teknologi til Huawei.

Efterfølgende har Donald Trump dog lovet den kinesiske præsident Xi Jinping, at enkelte amerikanske virksomheder vil få lov til at sælge til produkter til Huawei, hvis de ansøgte som en licens.

Læs også: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.