Artikel top billede

Trods Trumps bandlysning: Amerikanske virksomheder står i kø for at sælge til Huawei

130 amerikanske virksomheder har ansøgt om at få lov til at sælge teknologi til kinesiske Huawei, men ingen ansøgninger er endnu blevet godkendt.

Det amerikanske handelsministerium har modtaget mere end 130 ansøgninger fra virksomheder, der på trods af præsident Trumps bandlysning af Huawei alligevel ønsker at sælge amerikansk teknologi til Huawei Technologies.

Det oplyser kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters har endnu ingen amerikanske virksomheder dog fået godkendt deres ansøgninger.

”Ingen i regeringsapparatet ved, hvad Trump ønsker, og alle er derfor bange for at tage en beslutning uden at vide det,” siger William Reinch, der er tidligere embedsmand i det amerikanske handelsministerium til Reuters.

Kina og USA er i øjeblikket kastet ud i en eskalerende handelskrig, men den amerikanske bandlysning af Huawei i foråret skete dog med henvisning til den nationale sikkerhed.

Bandlysningen betyder, at amerikanske virksomhed fik et total forbud mod at sælge teknologi til Huawei.

Efterfølgende har Donald Trump dog lovet den kinesiske præsident Xi Jinping, at enkelte amerikanske virksomheder vil få lov til at sælge til produkter til Huawei, hvis de ansøgte som en licens.

Læs også: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere