Artikel top billede

Skatteminister på vej med plan for problemramt it-skattesystem - men det kommer til at tage ‘flere år’ at få det i drift

Skatteminister Morten Bødskov (S) er vej med en samlet plan for udviklingen af Skatteministeriets nye inddrivelsessystem, som er stærkt forsinket. Men det kommer til at tage lang tid at få det hele på plads.

Det kommer til at tage flere år, inden Skats nye inddrivelsessystem, PSRM, er fuldt implementeret og klar til drift.

Det erkender skatteminister Morten Bødskov, efter Rigsrevisionen torsdag i en beretning konkluderer, at PSRM først vil være klar allertidligst ved udgangen af 2020.

Det kan du læse mere om her: Skats nye inddrivelsessystem står til at blive mere end et år forsinket: Kan først komme i brug tidligst i slutningen af 2020

“Rigsrevisionens kritik kommer ikke bag på mig. Det er ingen hemmelighed, at der stadig er store problemer med at inddrive gæld. Som jeg har sagt flere gange de seneste uger, kommer det til at tage år, før gældsinddrivelsen er oppe i gear. Hvis nogen har gjort sig forhåbninger om, at det kunne været klaret ved årets udgang, må jeg sige, at det på ingen måde er realistisk. Det kan vi ligeså godt sige åbent og ærligt,” siger han.

Ifølge ministeren er PSRM i store træk færdigudviklet, og projektet har ifølge ham overholdt både tidsramme og budget.

“Der er imidlertid et stort arbejde med at få koblet de i alt ca. 800 offentlige kreditorer på det nye gældsinddrivelsessystem - blandt andet fordi, at mange af kreditorer selv skal udvikle nye it-systemer for at koble sig på PSRM-systemet,” lyder det fra ministeriet.

Samlet plan på vej

Skatteminister Morten Bødskov vil nu have udarbejdet en samlet og realistik plan for PSRM, så alle parter ved, hvad de kan regne med.

Han siger, at han har bedt Skatteministeriet om at få området ‘set efter i sømmene.’

Det skal munde ud i det, som han kalder for ‘en samlet og realistisk plan for at få inddrivelsen af danskernes gæld på sporet.’

Læs også: Folketinget vil udskifte mere end 50 år gamle systemer i Skat for tocifret milliardbeløb i et af de største offentlige it-projekter i Danmark nogensinde: Vil tage mindst 15 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere