Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Næsten alle amerikanske stater i samlet flok: Åbner kæmpesag mod Google

48 amerikanske delstater går i samlet flok mod Google med kæmpe sag om Googles påvirkning af konkurrencen.

48 af de 50 amerikanske delstater samler sig i en stor, fælles sag mod Google, som de mener i al for høj grad dominerer markedet for online-annoncering og søgetrafik.

Kun Californien og Alabama vil ikke med i den fælles sag, som tæller samtlige øvrige delstater i USA plus District of Columbia og Puerto Rico, der også har meldt deres deltagelse.

De 48 delstater er bekymrede for, at Googles forretningsmetoder er med til at give forbrugerne færre valgmuligheder og dårligere forhold end det ville have været tilfældet i et helt frit marked.

Dermed lægger de sig ret tæt op af de bekymringer og formuleringer, der har ligget til grund for de konkurrence-sager og -bøder, som har ramt Google fra EU’s side i de senere år.

Også her har begrundelsen typisk været, at Google i kraft af sin størrelse og tyngde har været i stand til at dominere markeder meget kraftigt og holde konkurrenter mere eller mindre væk fra forbrugernes rækkevide.

De 48 delstater har i første omgang anmodet Google om at levere dokumenter om selskabets annonce-forretning.

Flere statsadvokater fra de forskellige stater siger til amerikanske medier, at undersøgelsen af Googles annonce-forretning kun er første del, og at sagen meget vel vil udvikle sig til også at dække eksempelvis privacy-forhold og andet.

Også Facebook er i flere amerikanske delstaters kikkert.

Læs også:

Kæmpe konkurrence-sag mod Google og Facebook på vej i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere