Artikel top billede

Næsten alle amerikanske stater i samlet flok: Åbner kæmpesag mod Google

48 amerikanske delstater går i samlet flok mod Google med kæmpe sag om Googles påvirkning af konkurrencen.

48 af de 50 amerikanske delstater samler sig i en stor, fælles sag mod Google, som de mener i al for høj grad dominerer markedet for online-annoncering og søgetrafik.

Kun Californien og Alabama vil ikke med i den fælles sag, som tæller samtlige øvrige delstater i USA plus District of Columbia og Puerto Rico, der også har meldt deres deltagelse.

De 48 delstater er bekymrede for, at Googles forretningsmetoder er med til at give forbrugerne færre valgmuligheder og dårligere forhold end det ville have været tilfældet i et helt frit marked.

Dermed lægger de sig ret tæt op af de bekymringer og formuleringer, der har ligget til grund for de konkurrence-sager og -bøder, som har ramt Google fra EU’s side i de senere år.

Også her har begrundelsen typisk været, at Google i kraft af sin størrelse og tyngde har været i stand til at dominere markeder meget kraftigt og holde konkurrenter mere eller mindre væk fra forbrugernes rækkevide.

De 48 delstater har i første omgang anmodet Google om at levere dokumenter om selskabets annonce-forretning.

Flere statsadvokater fra de forskellige stater siger til amerikanske medier, at undersøgelsen af Googles annonce-forretning kun er første del, og at sagen meget vel vil udvikle sig til også at dække eksempelvis privacy-forhold og andet.

Også Facebook er i flere amerikanske delstaters kikkert.

Læs også:

Kæmpe konkurrence-sag mod Google og Facebook på vej i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere