Artikel top billede

Næsten alle amerikanske stater i samlet flok: Åbner kæmpesag mod Google

48 amerikanske delstater går i samlet flok mod Google med kæmpe sag om Googles påvirkning af konkurrencen.

48 af de 50 amerikanske delstater samler sig i en stor, fælles sag mod Google, som de mener i al for høj grad dominerer markedet for online-annoncering og søgetrafik.

Kun Californien og Alabama vil ikke med i den fælles sag, som tæller samtlige øvrige delstater i USA plus District of Columbia og Puerto Rico, der også har meldt deres deltagelse.

De 48 delstater er bekymrede for, at Googles forretningsmetoder er med til at give forbrugerne færre valgmuligheder og dårligere forhold end det ville have været tilfældet i et helt frit marked.

Dermed lægger de sig ret tæt op af de bekymringer og formuleringer, der har ligget til grund for de konkurrence-sager og -bøder, som har ramt Google fra EU’s side i de senere år.

Også her har begrundelsen typisk været, at Google i kraft af sin størrelse og tyngde har været i stand til at dominere markeder meget kraftigt og holde konkurrenter mere eller mindre væk fra forbrugernes rækkevide.

De 48 delstater har i første omgang anmodet Google om at levere dokumenter om selskabets annonce-forretning.

Flere statsadvokater fra de forskellige stater siger til amerikanske medier, at undersøgelsen af Googles annonce-forretning kun er første del, og at sagen meget vel vil udvikle sig til også at dække eksempelvis privacy-forhold og andet.

Også Facebook er i flere amerikanske delstaters kikkert.

Læs også:

Kæmpe konkurrence-sag mod Google og Facebook på vej i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere