Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Peter Warnøes venturefond fik ulovligt millionlån på grund af en administrativ fejl

Nordic Eye, der ejes af Peter Warnøe og Lars Tvede, modtog i 2018 et ulovligt på 2,8 millioner euro, svarende til næsten 21 millioner kroner. Det skyldtes en administrativ fejl, lyder det.

Peter Warnøe har netop trukket sig midlertidigt fra posten som managing partner og administrerende direktør i it-investorens egen venturefound Nordic Eye.

It-investorens orlov på tre måneder kommer blot få dage, efter det er blevet afsløret, at han skylder mere end 10 millioner kroner, og at han flere gange har modtaget påtaler fra sin revisor i sine regnskaber for at foretage ulovlige lån.

Men problemerne stopper tilsyneladende ikke der for Peter Warnøe.

For Nordic Eye, som Peter Warnøe ejer sammen med Lars Tevede, har
også optaget et ulovligt aktionærlån på 2,8 millioner euro, svarende til 20,8 millioner kroner.

Det skriver Finans.

Lånet er blevet optaget gennem selskabet Nordic Eye Invest ApS, og det har medført en anmærkning fra revisoren i selskabets regnskab for 2018.

Læs også: It-investor Peter Warnøe trækker sig som direktør efter afsløringer

Ulovligt lån beror på administrativ fejl

Revisoren uddyber, at der var tale om en administrativ fejl.

Over for Finans bekræfter Lars Tvede det ulovlige lån, og han oplyser, fejlen skete i forbindelse med venturefondens salg af porteføljeselskabet Weblife.

Nordic Eye Invest havde overset, at der skulle holdes generalforsamling, før udlodningen kunne ske.

"Der skulle have været afholdt en generalforsamling før udbetalingen, men det var ikke noget, jeg vidste, eller var involveret i. Og det var en administrativ fejl i København. Jeg fik blot udbetalt min andel af genvinsten fra salget af Weblife knap tre måneder efter salget af virksomheden," skriver Lars Tvede i en mail til Finans.

Læs også: It-investoren Peter Warnøe erkender ulovlige lån: "Det har været en måde at overleve på"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.