Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Efter tilsyn: Sundhedsplatformen er kun sikker med ‘konstant oplæring og støtte’

Den omstridte Sundhedsplatformen er kun sikker, hvis der ydes konstant oplæring og støtte til regionernes medarbejdere, konkluderer Styrelsen for Patientsikkerhed.

Region Hovedstaden og Region Sjællands omstridte EPJ-system Sundhedsplatformen fejller ikke på den måde noget.

Men systemet er bygget så ulogisk og kompliceret op, at det kræver konstant oplæring, vejledning og støtte af medarbejderne, hvis det skal fungere ordentligt, mener Styrelsen for Patientsikkerhed ifølge Politiken.

Det sker efter, at styrelsen med tilsyn har kigget nærmere på dagligdagen med systemet på fire hospitalsafdelinger i de to regioner.

Overlæge Bente Møller fra Styrelsen for Patientsikkerhed siger til avisen, at problemet er, at Sundhedsplatformen ikke er intuitivt og at medarbejderne mener, at det er besværligt og tidskrævende hele tiden at opdatere medarbejderne.

“Personalet skal være oplært, de skal kende arbejdsgangene, og de skal have den tid, der skal til for at følge dem,” siger hun.

Læs også:

Sundhedsminister: Regioner har fået sidste advarsel for Sundhedsplatformen

Sundhedsplatformen skulle erstatte 31 it-systemer - men har stadig 12 forældede it-systemer i drift

Se hele listen: Disse 12 forældede it-systemer mangler stadig at blive udskiftet med Sundhedsplatformen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere