Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Efter tilsyn: Sundhedsplatformen er kun sikker med ‘konstant oplæring og støtte’

Den omstridte Sundhedsplatformen er kun sikker, hvis der ydes konstant oplæring og støtte til regionernes medarbejdere, konkluderer Styrelsen for Patientsikkerhed.

Region Hovedstaden og Region Sjællands omstridte EPJ-system Sundhedsplatformen fejller ikke på den måde noget.

Men systemet er bygget så ulogisk og kompliceret op, at det kræver konstant oplæring, vejledning og støtte af medarbejderne, hvis det skal fungere ordentligt, mener Styrelsen for Patientsikkerhed ifølge Politiken.

Det sker efter, at styrelsen med tilsyn har kigget nærmere på dagligdagen med systemet på fire hospitalsafdelinger i de to regioner.

Overlæge Bente Møller fra Styrelsen for Patientsikkerhed siger til avisen, at problemet er, at Sundhedsplatformen ikke er intuitivt og at medarbejderne mener, at det er besværligt og tidskrævende hele tiden at opdatere medarbejderne.

“Personalet skal være oplært, de skal kende arbejdsgangene, og de skal have den tid, der skal til for at følge dem,” siger hun.

Læs også:

Sundhedsminister: Regioner har fået sidste advarsel for Sundhedsplatformen

Sundhedsplatformen skulle erstatte 31 it-systemer - men har stadig 12 forældede it-systemer i drift

Se hele listen: Disse 12 forældede it-systemer mangler stadig at blive udskiftet med Sundhedsplatformen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere